Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοινώθηκε από τον Χρυσοχοϊδη η παράκαμψη Λαμίας

Κώστας Μπακογιάννης: “Η παράκαμψη της Λαμίας του Ε65, είναι για τον τόπο μας έργο πνοής και ανάπτυξης”
 Με ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε το έργο της παράκαμψης Λαμίας, της Κεντρικής Οδού  Ε65.

Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «…Θέλω να σας διαβεβαιώσω ενώπιον της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας, εδώ στη Βουλή, ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί πλήρως στη νέα περίοδο. Το κομμάτι Γέφυρα Αλαμάνας-ΠΑΘΕ-Α/Κ Καρπενησίου -δηλαδή Ανισόπεδος Κόμβος Καρπενησίου- θα γίνει άμεσα, θα το ανακοινώσουμε αμέσως μετά το νέο έτος και θα κατασκευαστεί».
Για τον Υπουργό, το εν λόγω έργο είναι μείζονος σημασίας καθότι λύνει το μεγάλο ζήτημα της πρόσβασης στο νομό Ευρυτανίας. Ασχολήθηκε δε προσωπικά με το ζήτημα, έπειτα από συνάντησή του στα τέλη Νοεμβρίου, με το Δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τη ζωτικότητα και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της παράκαμψης.
Ο Υπουργός ενημέρωσε χθες το πρωί τηλεφωνικά το Δήμαρχο για την απόφαση του, με το Δήμαρχο από την πλευρά του να τον ευχαριστεί θερμά για την άμεση λύση που έδωσε στο χρόνιο αυτό ζήτημα, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ευρυτάνων.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε τα εξής: «Η παράκαμψη της Λαμίας του Ε65, είναι για τον τόπο μας έργο πνοής και ανάπτυξης. Οι Ευρυτάνες, μετά από συνεχείς προσπάθειες βγαίνουν από την απομόνωση και συνδέονται με ολόκληρη την Ελλάδα. Μειώνουμε τις αποστάσεις, διευκολύνουμε την πρόσβαση με ένα έργο που διεκδικούμε εδώ και χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, που ύστερα από τη συνάντησή μας, έλαβε σοβαρά υπόψη του τη βασικότερη ανάγκη μας και κοινή απαίτηση όλων των Ευρυτάνων. Με άμεσες και δραστικές κινήσεις κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εντάξει το έργο στον προγραμματισμό του 2014. Με το νέο έτος αναμένουμε και επίσημα να ανακοινωθεί το έργο».  
Κώστας Κοντογεώργος:
“Σε εγρήγορση για την παράκαμψη Λαμίας μετά την δέσμευση Χρυσοχοΐδη”
Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
 Συζητήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2013 στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου, το σχέδιο νόμου: "Κύρωση των συμφωνιών τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων της χώρας και ρύθμιση συναφών θεμάτων".
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεσμεύτηκε να καταθέσει πρόταση στην ολομέλεια για το τμήμα της Εθνικής Οδού ΠΑΘΕ- Καρπενήσι ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ (παράκαμψη Λαμίας).
Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος δήλωσε: «Παραμένουμε σε εγρήγορση για την οριστικοποίηση του σχετικού νόμου με την ψήφισή του από την ολομέλεια της Βουλής».