Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝ.ΕΛ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Ο Άξονας Λαμία- Καρπενήσι στο πολιτικό παζάρι με όρους του χτες που μυρίζει ναφθαλίνη

Μετά την ανακοίνωση από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη χρηματοδότηση της παράκαμψης Λαμίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας με τον Πολιτευτή τους κ. Κωνσταντίνο Μπακόλα εξέδωσαν δελτίο τύπου, χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη «χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Το Δελτίο Τύπου των ΑΝ.ΕΛ Ευρυτανίας έχει ως εξής: 
Ένεκα εκλογών Μαΐου κατά ριπάς εκτοξεύονται «χειροβομβίδες κρότου-λάμψης» από τα γραφεία των σωτήρων της Ευρυτανίας, συνεπικουρούμενοι εντός κοινοβουλίου από τον "Αδιάβαστο"  υποσχόμενοι το Αθήνα Καρπενήσι σε 2,5 ώρες. «Οι Μαυρογυαλούροι δίνουν τα ρέστα τους»

Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, το μίγμα της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και της διάλυσης της Ευρυτανίας τα παίζει όλα για να διασωθεί και να κρατήσει ποσοστά, παραφράζοντας κατά το δοκούν κατόπιν ως αποδοχή μιας οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στο μοντέλο «περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη οικονομική, νομισματική και τραπεζική ένωση»
Ποιος θα προλάβει να χρεωθεί την «επιτυχία» ;
Σε αναβρασμό τα πολιτικά γραφεία τους, άτσαλες και εμφανείς στην κοινή γνώμη μάχες σώμα με σώμα και εντος ΝΔ για το ποιος θα υπερισχύσει στο Νομό.
Οι Κόντρες γνωστές μόνο που δεν αφορούν τους διαλυμένους οικονομικά και ψυχικά Ευρυτάνες πολίτες. Είναι οι δικές τους πολιτικές ισορροπίες και οι δικές τους τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες «πολιτικής καριέρας και επιβίωσης»
Το πολιτικό κατεστημένο 40 ετών στην Ευρυτανία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το μοίρασμα της τράπουλας «Έδρα κοινβουλευτική-Νομαρχία(Αντιπεριφέρεια)-Δήμοι» και οι χειραψίες το βράδυ κάθε εκλογικής μάχης, ολοκληρώνει το βιολογικό του κύκλο .
Δυστυχώς κανείς Ευρυτάνας δε περιμένει να δει έστω «ρόδα να τσουλά» από Λαμία για Καρπενήσι πάνω σε άξονα ευρωπαϊκών προδιαγραφών τα επόμενα χρόνια και σίγουρα όχι από συγκυβέρνηση εταίρων-δανειστών και πολιτικής αγυρτείας.
Μέχρι τότε τους καλώ ν’ ανοίξουν το Νομό Ευρυτανίας με τον Όμορο Νομό Καρδίτσας από Μαυρόλογγο Κλειτσού 4 χιλιόμετρα απομένουν, στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρπενησίου και τον Παραμεγδόβιο μόλις 18 Χλμ απομένουν καθώς και την περιβόητη γέφυρα του Μέγδοβα στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγράφων.
40 χρόνια οδικού εγκλωβισμού και καταδίκης της Ευρυτανίας. Σήμερα σχεδόν μισό αιώνα μετά, υπόσχονται 5 μήνες πριν τις εκλογές άξονα Λαμία-Καρπενήσι .
Σίγουρα ο αείμνηστος Αλέκος Σακελάριος όταν έγραφε το σενάριο για τον Υπουργό  Μαυρογυαλούρο υπήρχε περισσότερο φιλότιμο.
Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
•Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης
Μεταφορών Υποδομών&Δικτύων