Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Επιτέλους και ένας Έλληνας Βουλευτής που δεν  μάσησε τα λόγια του για το πόθεν έσχες του. Ο κ. Τσουκαλάς λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται φίλες και φίλοι, πήρε εφάπαξ 1 εκατομμυριάκι ευρώπουλα και δεν ξέρω πόση συνταξούλα.
Ο άνθρωπος είπε την αλήθεια και σε όποιον αρέσει. Έτσι είναι όμως σύντροφε; Εσύ με 1 μύριο και ο κοσμάκης που θέλεις να σε ψηφήσει και να σε βγάλει κυβέρνηση, να μην έχει ούτε ευρώ για το ηλεκτρικό του; Αυτές είναι οι αρχές των αριστερών ρευμάτων ή πρόκειται για μια απλή μεμονωμένη περίπτωση!!!  Δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό γιατί όπως διάβασα στο διαδίκτυο, από τους εργατοπατέρες μας ελάχιστοι είναι οι μη έχοντες. Οι περισσότεροι και αρκετοί εξ  αυτών των λεγομένων αριστερών στροφών, είναι από τους έχοντες και κατέχοντες πάρα μα πάρα πολλά.

*Επιτέλους τέθηκε σε λειτουργία το ΚΤΕΟ Ευρυτανίας και έτσι μπορούμε πλέον να ελέγχουμε τα αυτοκίνητά μας στον τόπο μας και να μην αναγκαζόμαστε να μετακινηθούμε σε διπλανούς Νομούς όπως συνέβη για αρκετούς μήνες. Έτσι από την περασμένη εβδομάδα το ΚΤΕΟ  δέχεται ιδιοκτήτες οχημάτων για τους περιοδικούς ελέγχους, σταδιακά, γιατί έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός οχημάτων, αν αναλογιστεί κανείς ότι επί ένα σχεδόν χρόνο το ΚΤΕΟ παρέμεινε κλειστό, μέχρι να εξασφαλίσει την πιστοποίηση.

*Με πολλά προβλήματα κλείνει η χρονιά για το νοσοκομείο Καρπενησίου με το μεγαλύτερο εξ αυτών να εντοπίζεται στα μικροβιολογικά εργαστήρια και την έλλειψη παρασκευαστριών αλλά και τα αγροτικά ιατρεία της Ευρυτανίας που παραμένουν χωρίς γιατρούς. Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί και με ότι την κινητικότητα στα πληρώματα των ασθενοφόρων, μετά τους σχεδιασμούς «σωτηρίας» του Υπουργείου Υγείας. Για άλλη μια φορά θα το ξαναπούμε ότι στην Ευρυτανία, τα προβλήματα στον χώρο της υγείας είναι μεγάλα και δεν αντιμετωπίζονται όπως θα έπρεπε. Απλά κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν διαπιστώσεις. Από λύσεις ΚΑΜΙΑ.

*Πολυλογά χαρακτήρισε, τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρώην υπουργός υγείας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Έκτωρας Νασιώκας... Μιλώντας στην εκπομπή ''Για σένα'' του Star κεντρικής Ελλάδας, παραδέχτηκε πως ο χώρος της υγείας έχει ανάγκη από μια ισχυρή μεταρρύθμιση, εξέφρασε όμως την διαφωνία του με τον τρόπο που γίνεται και με τις παροχές που περικόπτονται από τους Έλληνες πολίτες.

*Και μια που αναφέρουμε στα της υγείας θα ήθελα να ρωτήσω τι έγινε με το περιβόητο ασθενοφόρο της ΟΠΑΠ; Τι απάντησε ο οργανισμός που δώρισε το ασθενοφόρο στα ερωτήματα του Δήμου Αγράφων; Τι λέει για το μείζον αυτό θέμα η νέα Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου; Εάν υπάρχουν απαντήσεις θα μας ενδιέφερε να τις ακούσουμε.

*Στην αντεπίθεση πέρασε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μιλώντας σε τοπικό κανάλι των Σερρών έκανε λόγο για ξεκάθαρο πλαίσιο από θέμα δήμου για τις επανασυνδέσεις ενώ σχολιάζοντας την αργοπορία της ΔΕΗ και το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί μίλησε για "καρεκλοκένταυρους της ΔΕΗ που νομίζουν ότι τα γνωρίζουν όλα από την Αθήνα". Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πολλά χρήματα που πληρώνει ο δήμος στην επιχείρηση ηλεκτρισμού ενώ αποκάλυψε ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ζητηθεί ενοίκιο 20 ευρώ ανά κολώνα της ΔΕΗ που είναι εγκατεστημένη στον δήμο και που ξεπερνούν τις 3000 στύλους. Από τους πρώτους δημάρχους της χώρας ο Μπακογιάννης ζητά από την ΔΕΗ το αυτονόητο και φυσικά με αυτή την κίνηση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την ΔΕΗ όπου δεκάδες δήμαρχοι θα ακολουθήσουν. Η ΔΕΗ έτσι είχε μάθει να λειτουργεί. Να παίρνει και ποτέ να μην δίνει. Κάπως έτσι έγινε και με την λίμνη Κρεμαστών, που πήρε τα πάντα και ποτέ δεν έδωσε τίποτε σε μια κοινωνία που ξεριζώθηκε με το έτσι θέλω από την γενέθλια γη της.

*Κάτι ανάλογο σκέπτονται να πράξουν και οι «εισβολείς» στην επισκοπή με την δρομολογούμενη εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου που θα σκεπάσει κυριολεκτικά ένα από τα ομορφότερα βουναλάκια με θέα την λίμνη Κρεμαστών. Εδώ όμως η κατάσταση θα είναι διαφορετική από τότε γιατί τώρα οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι δυναμικές και απρόβλεπτες. Αυτά για εκείνους που λογαριάζουν χωρίς να υπολογίζουν ποτέ κανένα.

*Με μια φαντασμαγορική εκδήλωση ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης άναψε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα τεράστιο φυσικό έλατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Ευρυτανικής πρωτεύουσας. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καρπενησίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Καλά και ωραία στο Καρπενήσι, με ωραίο εορταστικό πρόγραμμα για όλους. Κει πέρα όμως στον Δήμο Αγράφων έμαθα ότι δεν θα ανάψει ούτε λαμπάδα, επειδή οι κρατούντες θέλουν να μην κάνουν έξοδα στο Δήμο!!! Είναι να κλαις και να γελάς…

*Με εντυπωσίασε ο γείτονας Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την ανακοίνωσή του πως αν οι της περιφέρειάς του, υπογράψουν το νομοθέτημα για την συμβίωση των ομοφυλόφιλων, θα τον βρουν αντιμέτωπο. «Δεν φοράμε το εγκόλπιο για να κερδίζουμε εντυπωσιασμούς, για να εισπράξουμε χειροκροτήματα και επαίνους, αλλά για να δοξάζουμε Εκείνον που έχυσε το Αίμα Του στο Σταυρό», είπε ο Δεσπότης και συνέχισε: «Εάν αυτό το νομοθέτημα γίνει πραγματικότητα, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να ομολογήσουμε το Χριστό. Γιατί αρκετά πλέον πήρε κατήφορο η Πατρίδα. Όχι και στη διαστροφή τέλος πάντων. Όχι, επειδή πάμε πίσω από το άρμα της Ευρώπης, να προδώσουμε τα ιδανικά μας, τις αξίες μας, την οικογένειά μας, την τιμή μας!»