Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο Γιώργος και το βιβλίο της Κοππά, ο Κύρτσος και το πλεόνασμα - Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος Δημοσιογράφος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ στην Βοστώνη των ΗΠΑ

Τίποτε δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να αλλάξει, επειδή ακριβώς οι αγκυλώσεις της κομματοκρατίας είναι βαθιά ριζωμένες μέσα στα τρίσβαθα των ανθρώπων τόσα χρόνια, Αδέλφια μου Έλληνες, και δύσκολα, πολύ δύσκολα, θα ξεριζωθούν. Γι’ αυτό ανακυκλώνεται η ίδια μικρόνοια και τελειωμό δεν έχει.

Πήγε ο Γιώργος, ο επικληθείς και «μηδέν στο πηλίκιο», στην παρουσίαση του βιβλίου της πρώην συντρόφισσάς του στο ΧΑΣΟΚ και νυν συντρόφισσας του Φώτη στη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά και ήλθε η γης τα πάνω-κάτω. Αναγκάστηκε λοιπόν το παιδί, ο George, να εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε «εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι», όπως λέγει και το άσμα «έτσι ήμουν, έτσι είμαι κι έτσι θάμαι». Τόνισε μάλιστα, πως όλος αυτός ο θόρυβος και τα υπονοούμενα του Βαγγέλη ήταν μία βολή εναντίον του, στο σημείο μάλιστα που ο Γιώργος πίστεψε ότι ήταν προσπάθεια «που έχει στόχο να πλήξει το πολιτικό του ήθος, την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά του». Σιγά βρε Γιώργο αυτά είναι υπερβολές, οι νουνεχείς δεν πίστεψαν ποτέ ότι εσύ που είσαι σαρξ εκ της σαρκός και οστούν εκ των οστέων του ΠΑΣΟΚ, υιός αγαπητός του ιδρυτή του, ότι θα το εγκατέλειπες. Για όνομα της δημοκρατικής παράταξης που λέγει κι ο Κώτσος ο Σκανδαλίδης. Τον θυμάστε;
Τόσος ήταν ο θόρυβος που έγινε, Αδέλφια μου Έλληνες, με την παρουσία του Γιώργου στην εκδήλωση του βιβλίου της Κοππά, που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Φώτης της άλλης δημοκρατικής παράταξης να βγει και να πει θλιμμένα πως «δεν ενδιαφέρεται για προσχώρηση στην ΔΗΜΑΡ ο Γ. Παπανδρέου». Κρίμα.
Πολύ συγκινήθηκα, Αδέλφια μου Έλληνες, όταν άκουσα τον Σίμο να διακηρύττει εκείνο το χιλιοειπωμένο μέχρι σημείου που έχει καταντήσει φούσκα, πως «δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων». Επί τέλους που βρέθηκε ένας άνθρωπος ο οποίος νοιάζεται για τον λαό και τις θυσίες του με τις οποίες περνούν ζωή χαρισάμενη βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς και ειδικοί φαρισαίοι, συμβουλάτορες παντός καιρού και κάθε άκρου και ακρότητας και λοιποί αυλόδουλου και αυλοκόλακες. Είπαμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Θυμήθηκαν άξαφνα τον φθόγγο του Κύρτσου, μελλοντικός Ευρωβουλευτής κι αυτός της Νέας Δημοκρατίας, που είχε αποκαλέσει το μυθικό και παροιμιώδες πλεόνασμα ως «ανύπαρκτο» κι ιδού τώρα κάνει στάχτη στη στροβιλιστική θριαμβολογία του Αντώνη. Τρομερή έως μακάβρια ήταν, Αδέλφια μου Έλληνες, η δήλωση του Μανόλη για την υποψηφιότητά του για Ευρωβουλευτής στο τάγμα του Αλέξη. Είπε λοιπόν πως «λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω». Μπράβο στο γέρο-Μανωλιό, τον αείποτε ακούρευτο, όπως τον Αλέκο τον πολιτικό πατέρα του Αλέξη, τον αείποτε ξεκάλτσωτο. Όπως πάμε σε λίγο η αναζήτηση για υποψηφίους θα γίνεται και μέσα από τα κοιμητήρια. Αυτό θα πει κίνημα πολιτικής ανανέωσης!
Αχ Χάιδου’μ τι θάμα τρανταχτό ήταν και τούτο! Τον πήρε το «Ποτάμι», τον πήρε ο ποταμός τον Αλέξανδρο Μαλλιά, τον πρώην πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον, και τον τρέχει στο Ευρωκοινοβούλιο. Απρόβλεπτος πράγματι ο ρους της ζωής.
Και πάλι στο προσκήνιο ο Μπαλτάκος ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες έδωσε τέτοιες μπαλταδιές στην κυβέρνηση των δύο συνεταίρων και πιο πολύ στον Αντώνη που έβαλαν και στην τσέπη τους. Και ιδού τώρα στη Βουλή διαβίβασε η εισαγγελέας τον φάκελο για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης του λαλίστατου Μπαλτάκου με την εξομολόγηση που έκανε στον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Με την κατηγορία της παράνομης καταγραφής συνομιλίας σε βαθμό κακουργήματος η Βουλή καλείται να εξετάσει τον φάκελο και να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του Κασιδιάρη. Ναι, καλά καταλάβατε το μεμπτό δεν είναι γι’ αυτά που εξέμεσε ο Μπαλτάκος, αλλά για το πώς γράφτηκε η φωνούλα του.
Σας ορκίζομαι, Αδέλφια μου Έλληνες, το είπε ο Προβόπουλος πως «οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη». Καταλάβατε; Πιο απλά, τα πολλά τα δανεικά από τους διεθνείς τοκογλύφους εκεί πηγαίνουν, και λίγα, ελάχιστα, για την ανακούφιση των ανθρώπων μας, οι οποίοι στήνονται στα συσσίτια του Ιερώνυμου ή στις πλατείες και συνωστίζονται για ένα μαρούλι, όπως έγινε προχτές κι έκαναν οι σκηνογραφίες τον γύρο του κόσμου. Αχ Ελλάδα, Ελλάδα των μνημονίων και της φτώχειας, του πλεονάσματος του Στουρνάρα και των ανακεφαλαιοποιήσεων του..