Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μπακογιάννης Τασιός και Σουλιώτης στους Ευρυτάνες της Αθήνας

Ανάμεσα σε συμπατριώτες βρέθηκαν την Κυριακή  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης.
Από την Αθήνα και το κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στάλθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα νίκης για τις 18 Μαΐου,
τόσο για το Δήμο Καρπενησίου όσο και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όπως πάντα έτσι την περασμένη Κυριακή εμφανίστηκαν ενωμένοι σαν μία ομάδα που δουλεύει σκληρά για το καλό αυτού του τόπου.


Παρουσίασαν τους υποψηφίους συμβούλους τους και εμφανώς συγκινημένοι από τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, ζήτησαν από τους Ευρυτάνες να τους εμπιστευτούν και να τους δώσουν τη δύναμη να προχωρήσουν μπροστά.
Νέοι φίλοι, αλλά και φίλοι από τα παλιά, νέοι άνθρωποι που στηρίζουν για πρώτη φορά αυτή τη διευρυμένη προσπάθεια, ετεροδημότες που είδαν τον τόπο τους να αλλάζει, έδωσαν βροντερό παρόν, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως αυτό το νέο εγχείρημα έχει ανταπόκριση, έχει τη στήριξη μίας δυνατής πλειοψηφίας.
Εν το μεταξύ, ο Νίκος Σουλιώτης με αέρα νικητή από την πρώτη Κυριακή, όπως λένε τα πηγαδάκια τις πλατείας, εστιάζει την τελευταία εβδομάδα την επικοινωνιακή του πολιτική στην πόλη του Καρπενησίου. Αφού ολοκλήρωσε τις περιοδείες του σε ολόκληρο το Δήμο προχωρά σε στοχευμένες εκδηλώσεις όπως η χθεσινή των γυναικών αλλά και ο ανοιχτός διάλογος με τους δημότες την Παρασκευή. Δεν παραλείπει δε να τονίζει τον υπερκομματικό χαρακτήρα ενός πλήρους ψηφοδελτίου - που σημειωτέον απαρτίζεται από πολύ περισσότερους υποψηφίους από το Ψηφοδέλτιο Σταμάτη-, τη συμμετοχή των γυναικών που όπως λέει είναι πολύ παραπάνω από το όριο της ποσόστωσης, τη διάχυση της ομάδας του σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους αλλά και την εντυπωσιακή στήριξη των προέδρων και των κατοίκων των χωριών . Χωρίς να έχει σηκώσει ψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεση, προχωράει με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ζητήσει από τους πολίτες να διαβάσουν και βάσει αυτού να κρίνουν και να συγκρίνουν. Βασικό ατού του , το γεγονός ότι το αντίπαλο στρατόπεδο δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα.      
Στα της περιφέρειας τώρα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της ομάδας, Άρης Τασιός συνεχίζει να συνομιλεί με τους Ευρυτάνες και ως πιο τεχνοκρατικό μυαλό να μιλάει επί συγκεκριμένου, προτάσσοντας ένα απτό και πλήρες εφαρμόσιμο πρόγραμμα που όπως τονίζει χαρακτηριστικά η ομάδα Μπακογιάννη "δε λέει απλά τί θα κάνουμε, αλλά πώς θα το κάνουμε". Παρατηρούμε δε πώς ακόμη και εκτός του φυσικού του χώρου, εκτός γραφείου είναι εξίσου ικανός και αγαπητός. Με τη σοβαρότητα που τον διέπει, απευθύνεται με έναν ξεχωριστό πολιτικό πολιτισμό στους Ευρυτάνες, χωρίς κατηγορίες, χωρίς στείρες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, γεγονός που καθώς φαίνεται θα του βγει σε καλό.
Και το βαρύ πυροβολικό... Κώστας Μπακογιάννης
Από το χθεσινό debate του Star Κεντρικής Ελλάδας φάνηκε η διαφορά του Ευρυτάνα υποψηφίου από τους υπόλοιπους διεκδικητές της Περιφέρειας. Η εικόνα μίλησε από μόνη της, λένε οι στενοί συνεργάτες του Μπακογιάννη αλλά και όσοι είδαν τη χθεσινή τηλεμαχία. Ένας νέος άνθρωπος, χωρίς σακάκι αλλά και χωρίς τον ξύλινο πολιτικό λόγο των συνομιλητών του. Μίλησε ειλικρινά και επί συγκεκριμένου. Υπερτόνισε-όπως πάντα-της αρχές της συναίνεσης και τις συνεργασίας και ξεκαθάρισε ότι στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν μόνο προβλήματα. Απευθύνθηκε σε όλους αυτούς που δεν αναζητούν μία από τα ίδια. Απευθύνθηκε στους Στερεοελλαδίτες και τους ζήτησε να του δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξει τη Στερεά. "Στις 18 Μαΐου αλλάζουμε" είπε κλείνοντας, ενώ ο δομημένος του λόγος και οι συγκεκριμένες αναφορές στο πρόγραμμά του, άφησαν πολύ πίσω τις γενικόλογες τοποθετήσεις των υπολοίπων. "Θα κάνουμε διάφορα πράγματα, θα διεκδικήσουμε διαφορά ευρωπαΐκά προγράμματα, θα χρησιμοποιήσουμε διάφορες χρηματοδοτήσεις" ήταν ο αντίλογος των βασικών αντιπάλων του Μπακογιάννη, που αυτή τη χρονική στιγμή δεν έπεισαν κανένα. Με το πλεονέκτημα του φαβορί λοιπόν, συνεχίζει και αυτή τη βδομάδα να σαρώνει την περιφέρεια και με συνεχόμενους ανοιχτούς διαλόγους στις πρωτεύουσες των νομών, μπαίνει στην τελική ευθεία.