Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Εκδήλωση τιμής και στη γενέτειρα για τον Παναγιώτη Βλάχο


Μετά την μεγάλη και λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, προς τιμήν του Ευρυτάνα Εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Βλάχου, παρόμοια συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καρπενησίου και η Πανευρυτανική Ένωση. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Συνδέσμου «ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», την περασμένη Κυριακή 16 Μαΐου 2010 στις 10.45΄π.μ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Βασιλείου Καραμπά και την προσφώνηση του προέδρου της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κων/νου Παπαδοπούλου. Τόσο ο πρώτος πολίτης της ευρυτανικής πρωτεύουσας όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα του Παναγιώτη Βλάχου, για έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στην Ευρυτανία και όχι μόνο.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις: του κ. Αθανασίου Δ. Σταμάτη, Φιλόλογου, με θέμα « Ο κ. Παναγιώτης Κ. Βλάχος ως εκπαιδευτικός», του κ. Ανάργυρου – Ιωάννη Μαυρομύτη, Ιστορικού- ερευνητή – συγγραφέα, με θέμα «Το συγγραφικό έργο του κ. Παναγιώτη K. Βλάχου», της Μαρίας Παναγιωτοπούλου – Μποτονάκη, Δρ. Φιλολογίας, Δ/ντριας Γενικών Αρχείων Κράτους - Αρχεία Ν. Ευρυτανίας, με θέμα «Η κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του κ. Παναγιώτη Κ. Βλάχου στο Καρπενήσι» και του κ. Βασιλείου Τριχιά Φιλόλογου με θέμα «Η πνευματική και πολιτιστική δραστηριότητα του κ. Παναγιώτη Κ. Βλάχου στην Αθήνα».
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρεμβάσεις: - «Ο κ. Παναγιώτης Κ. Βλάχος ως άμισθος Επιμελητής Αρχαιοτήτων Νομού Ευρυτανίας», από την κ. Eλένη Σιαξαμπάνη, Αρχαιολόγο. - «Ο Επιθεωρητής κ. Παναγιώτης Κ. Βλάχος και η παρουσία του στην Ήπειρο», από τον κ. Απόστολο Παπαθεοδώρου, τ. Γ.Ε.Μ.Ε. - «Δάσκαλε, σε θυμάμαι», από τον κ. Χρυσόστομο Πάνου, Πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων - «Παναγιώτης Κ. Βλάχος: Ο Μεγάλος Δάσκαλος», από τον κ. Ιωάννη Μάγκα, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Δ.Ε. -«Παναγιώτης Κ. Βλάχος. Αποτίμηση της παρουσίας του ανάμεσά μας», από τον κ. Παναγιώτη Κ. Τσούκα, Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον τιμώμενο κ. Παναγιώτη Κ. Βλάχο, βαθύτατα συγκινημένο, να ευχαριστεί τους διοργανωτές και σε όσους παραβρέθηκαν στο σπουδαίο αυτό πνευματικό γιορτάσι.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, οι Δήμαρχοι Καρπενησίου κ. Βασίλης Καραμπάς, Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης, Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου κ.κ. Παπαδόπουλος και Κώστας Καρβέλης, ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Σεραφείμ Λιάπης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Γιάννης Ζούμπος, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, εκπρόσωποι φορέων, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, καθώς και αρκετός κόσμος που προσήλθαν προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους το σοφό δάσκαλο. Με την σειρά μας και αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Βλάχο για τα καλά του λόγια που μας εξέφρασε μέσα από την επιστολή του, που προσφάτως λάβαμε, να του ευχηθούμε υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό στο διάβα της ζωής του.