Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Οι πράσινες υποψηφιότητες στους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων


Ο Βασίλης Καραμπάς, μοναδική αυτοπροτεινόμενη υποψηφιότητα δια μέσου pasok.gr για το Δήμο Καρπενησίου. Ετεροπροτάθηκαν οι Γιάν. Σταμάτης και Κ. Καρβέλης. Για τον Δήμο Αγράφων αυτοπροτάθηκαν οι Κ.Τάκης και Γιώργος Βλάχος, ενώ ετεροπροτάθηκαν οι Νάσος Γεωργαλής και Παν. Γκορόγιας

Αρκετές ήταν οι αυτοπροτάσεις και οι «πράσινες» προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω του διαδικτύου, μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής για τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων. Ωστόσο όμως και πάντα σύμφωνα με την Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Βέτα Καρφή επίσημος κατάλογος με τα ονόματα των υποψηφίων δεν ήλθε ακόμη στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας από την Ιπποκράτους.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πηγές για τον Δήμο Καρπενησίου αυτοπροτάθηκε ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Καραμπάς, ενώ ετεροπροτάθηκαν, ο Δήμαρχος Δομνίστας Γιάννης Σταμάτης, από τον Δήμαρχο Ποταμιάς Γιάννη Ίβρο και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Καρβέλης από τον Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Προυσού Κώστα Σταυρόπουλο.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
Για τον νέο Δήμο Αγράφων, αυτοπροτάθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Βλάχος από το Κερασοχώρι και ο Δ.Υ. του Δήμου Καρπενησίου Κώστας Τάκης. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του κ. Τάκη στην εφημερίδα μας, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε κατέθεσε αυτοπρόταση!!!
Πρόταση υποψηφιότητας για το νέο δήμο Αγράφων απέστειλαν πολίτες για τον Πολιτευτή του Νομού μας Νάσο Γεωργαλή καθώς και για τον Μηχανολόγο – Μηχανικό Παναγιώτη Γκορόγια.

Δεν αυτοπροτάθηκε ο Δήμαρχος Βίνιανης
Δεν κατέθεσε τελικά υποψηφιότητα μέσω του διαδικτύου ο Δήμαρχος Βίνιανης, παρότι σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι θα θέσει εαυτόν στις διαδικασίες αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ.
Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα για το θέμα αυτό μας είπε: «Η δήλωσή μου ότι θέτω εαυτόν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, έγινε πολύ νωρίτερα από την απόφαση του αρμοδίου οργάνου του κόμματος. Θεωρώ ότι το χρονικό διάστημα των 5 ημερών για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα για Δήμαρχος ήταν πολύ μικρό για να πάρει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Το θέμα δεν είναι να θέσεις απλά υποψηφιότητα. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνεις ένα σοβαρό ψηφοδέλτιο νίκης και αυτό δεν γίνεται «εν μια νυκτί». Παρά ταύτα δηλώνω παρών στις εξελίξεις και τις παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον»
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες του «Ευρυτανικού Παλμού» η περίπτωση υποψηφιότητας του πρώην πολιτευτή του Νομού μας Λάμπρου Μάκκα, είναι από αυτές που «παίζουν» δυνατά στο «πράσινο» στρατόπεδο.
Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Βασίλης Καραμπάς, είναι ο μοναδικός από το ΠΑΣΟΚ που αυτοπροτάθηκε και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή
Εν τω μεταξύ το περασμένο Σάββατο, με πρωτοβουλία του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία της Γραμματέως της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και των «πράσινων» Δημάρχων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των υποψηφιοτήτων. Στην συνάντηση ακούστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα των υποψηφιοτήτων, με τους περισσότερους των αυτοδιοικητικών να ασκούν κριτική στις εξπρές διαδικασίες υποβολής των υποψηφιοτήτων, που επέλεξε το κόμμα
Σύμφωνα όμως με την Ιπποκράτους ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κ. Θανάσης Τσούρας, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία μόλις τώρα αρχίζει και ότι δεν έχουν υπάρξει υποψήφιοι ακόμη.
Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να συνεδριάσει πριν τις 20 Ιουλίου για να οριστικοποιήσει τις υποψηφιότητες περιφερειαρχών και δημάρχων.