Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κράμερ εναντίον Κράμερ


Απάντηση της Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ στον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου για την υπόθεση του Γηροκομείου

Με το παρακάτω Δελτίο Τύπου απαντάει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας στην επιστολή – διαμαρτυρία του Αντιδημάρχου Καρπενησίου Βαγγέλη Καρφή προς το Υπουργείο Υγείας, που αφορά το Κοινωνικό Ίδρυμα Καρπενησίου.

Σε απάντηση της επιστολής του κ. Βαγγέλη Καρφή Αντιδημάρχου του Δήμου Καρπενησίου , αναφορικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :
Κατανοούμε απολύτως το ενδιαφέρον του Δήμου Καρπενησίου για τη συμμετοχή εκπροσώπου του στο Δ. Σ του Ιδρύματος , αδυνατούμε όμως να καταλάβουμε πώς αποδεικνύεται ότι υπήρξαν υπόγειες κομματικές διαδρομές ,σύμφωνα με την ερμηνεία των γεγονότων που κάνει ο κ. Καρφής, στο διάστημα μεταξύ της τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Καρφή με ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της μη τοποθέτησης ,εντέλει ,στο Δ. Σ αντιπροσώπου του Δήμου .
Προκαλούμε δε τον κ. Καρφή να αποδείξει τα όσα καταμαρτυρεί και βέβαια να εγκαλέσει επώνυμα το ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος που φέρεται να τον έχει εξαπατήσει .
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Καρφή ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/2/2008 και στην τακτική Συνεδρίαση με αριθμό 3 / 2008 Αριθμός Απόφασης 64/2008 (αντιγράφουμε από το πρακτικό της Συνεδριάσεως) «απευθύνει αίτημα προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τροποποίηση των διατάξεων της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Νόμου 3329/2005, ώστε στο εξής να μετέχει και εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου και μάλιστα τιμής ένεκεν για το Δήμο και γενικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου».
Αυτό που είναι αυταπόδεικτο είναι ότι ούτε το 2008 ο Δήμος Καρπενησίου εκπροσωπείτο στο Δ.Σ του Ιδρύματος . Αν πάμε λίγο πιο παλιά , διαβάζοντας το ίδιο πρακτικό θα διαπιστώσουμε ότι ποτέ από την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος το 1992, δεν είχε τοποθετηθεί στο Δ. Σ εκπρόσωπος του Δήμου Καρπενησίου , παρά μόνο με το 252/31 – 7 – 1990 εκπροσωπήθηκε η ΚΕΔΚΕ .
Το Υπουργείο σύμφωνα με τον Νόμο 3106/2003 άρθρο 4 και τον Νόμο 3329/2005 άρθρο 1 παράγραφος 5 δεν περιέλαβε στη διοίκηση εκπρόσωπο του Δήμου.
Ο κ. Καρφής λοιπόν εν έτει 2010 κατηγορεί για τρομο-κομματοκρατία και κομματικές παρεμβάσεις μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας ,για αποφάσεις ειλημμένες με βάση μια σειρά από νομοθετήματα που χρονολογούνται από το 1990 και μετά .
Δε θα μπούμε στη λογική της αμφισβήτησης των καλών προθέσεων του κ. Καρφή και της διάθεσής του για κοινωνική προσφορά . Θα τον παρακαλέσουμε όμως να ανακαλέσει , γιατί χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνουν το όρο «τρόμο» δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ που σέβεται και το Σύνταγμα και τους Νόμους και δεν προβαίνει με κανέναν τρόπο στην αμφισβήτησή τους .
Θα τον παρακαλέσουμε να ανακαλέσει και να σεβαστεί την υπογραφή του στα έγγραφα του Δήμου Καρπενησίου 2688/30-4-2008 και 4702/ 28-7-2008 προς το Υπουργείο για τη δικαίωση του αιτήματος του Δήμου Καρπενησίου σε σχέση με τα παραπάνω που αποδεικνύουν την ύπαρξη νόμου που αποκλείει την εκπροσώπηση του Δήμου Καρπενησίου στο Δ.Σ του Ιδρύματος . Άδικος νόμος – ενδεχομένως - κ. Καρφή , αλλά νόμος .Και η ύπαρξη και η τήρηση του νόμου αποκλείει τα ευφάνταστα σενάρια περί κομματικής παρέμβασης στην παρούσα χρονική στιγμή .
Θα τον παρακαλέσουμε τέλος να μας ενημερώσει αν το περιεχόμενο της επιστολής του αποτελεί θέση του Δήμου Καρπενησίου και του Δημάρχου . Αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει αποτελεί μεγάλο ολίσθημα ότι υπογράφει ως αντιδήμαρχος και όχι με την προσωπική του ιδιότητα του πολίτη , εκθέτοντας έτσι και το Δήμο Καρπενησίου και το Δήμαρχο που τον όρισε σε αυτή τη θέση.



Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας
Η γραμματέας
Βέττα Καρφή