Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Από το Κεράσοβο ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης που σκοτώθηκε στη συντριβή του Απάτσι στα Μέγαρα



Από το Κερασοχώρι κατάγεται ο ταγματάρχης αεροπορίας στρατού, Ανδρέας Δερμάρης που σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Μεγάρα όταν συνετρίβη ένα επιθετικό ελικόπτερο, τύπου Απάτσι, στη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής προσγείωσης εντός του αεροδρομίου της Πάχης.
Ο Ανδρέας Δερμάρης είναι εγγονός του Κερασοβίτη Ανδρέα Δερμάδη που διέμεινε στο Κερασοχώρι έως της τελευτής του και είχε τρία παιδιά τον Ελευθέριο, τον Αλέξανδρο, πατέρα του Πιλότου που κατοικούσε στα Καλύβια Λαμίας και την Ειρήνη.
Ο άτυχος Ταγματάρχης ήταν παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο 4ο παιδί τους.
Ο Ανδρέας αγαπούσε πολύ το Κερασοχώρι το οποίο επισκέφτονταν συχνά όταν του δίνονταν ευκαιρία. Μάλιστα στις 24 Αυγούστου του 2004, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που γίνεται πανηγύρι στα Μπισμπικέϊκα, ο εκλιπών πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Κερασοχώρι, φωτογραφίζοντας την γενέτειρα του πατέρα και του παππού του. Η συγκεκριμένη φωτογραφία κοσμεί σήμερα την αίθουσα του καφενείου του Κώστα Ρίζου στο χωριό.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι νεκρός από τα συντρίμμια του Απάτσι ανασύρθηκε και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Αρχιλοχίας (ΑΣ) Κ.Γ.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 37χρονου Ευρυτάνα
στον Άγιο Γεώργιο Λαμίας


Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 37χρονου Ευρυτάνα που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας. Στην τελετή βρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης. Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Δερμάρη είπαν οι συνάδελφοί του και αξιωματικοί του στρατού, φίλοι του, τοπικοί άρχοντες της Φθιώτιδας, η οικογένειά του, συγγενείς και 50 Κερασοβίτες, που πήγαν στην Λαμία με λεωφορείο για να αποχαιρετήσουν τον συγχωριανό του που τόσο πρόωρα ταξίδεψε στην αιωνιότητα.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την τραγική απώλεια των δύο χειριστών: «Είναι βαθιά η οδύνη μας από την τραγική απώλεια των δύο χειριστών του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού. Θρηνούμε όλοι, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Ελληνικός λαός, την απώλεια δύο νέων ανθρώπων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος. Στις οικογένειές τους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους».
Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του για τον τραγικό θάνατο των δύο στελεχών. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους» κατέληξε η ανακοίνωση του υπουργού.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος, ενώ, παράλληλα, έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων.