Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Άξιος εργάτης του Αμπελώνα του Κυρίου ο π. Χρήστος Καρανίκας


Άλλον έναν προσοντούχο και πολλά υποσχόμενο κληρικό απέκτησε η Ιερά Μητρόπολή μας. Στις 19 Δεκεμβρίου 2010, Κυριακή της προ του Χριστού Γεννήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, που ετελέστη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Βουτύρου, συλειτουργούντων πολλών ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, χειροτόνησε Διάκονο, τον π. Χρήστο Καρανίκα, γιό του πατρός Ιωάννου Καρανίκα, κληρικού της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου.
Ο 30χρονος νεοχειροτονηθείς, είναι παντρεμένος με την Ιουλία Βλαχάκη και απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Καρπενησίου. Γεννήθηκε στην Αμερική και σε ηλικία 6 ετών, ήλθε με τους γονείς του στην γενέθλια γη, όπου και διαμένουν μέχρι σήμερα.
Συντετριμμένος ο χειροτονηθείς Διάκονος προσφώνησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό που τον επέλεξε για να τον καταστήσει διάκονο του Θυσιαστηρίου Του και ποιμένα των λογικών Του προβάτων. Υποσχέθηκε ότι θα διακονήσει την τοπική Εκκλησία με ταπείνωση, υπακοή, ευλάβεια, φόβο Θεού, αγάπη, υπομονή, ανεκτικότητα, συγχωρητικότητα, διάκριση, απλότητα καρδιάς και χαρά πνευματική.
Από την πλευρά του ο σεπτός ποιμενάρχης της θεοσόστου Επαρχίας μας, μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης έναντι κάθε κοσμικής δόξας και εξουσίας, την ευθύνη του ιερέως στις μέρες μας επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει ο κάθε κληρικός άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του.
Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας, όπως ο εν λόγω κληρικός, αξιωθεί να υπηρετήσει μετά φόβου Θεού και παρρησίας το Ιερόν Θυσιαστήριον και να γίνει ΑΞΙΟΣ εργάτης του Αμπελώνα του Κυρίου.