Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Οι πρώτες υπογραφές έπεσαν για την πλήρη παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Δήμο Καρπενησίου. Τόπο έπιασαν οι προσπάθειες του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντά του επιδίωξε την απελευθέρωση του αθλητικού κέντρου από την Γενική Γραμματεία και την μεταβίβαση της πλήρους κυριότητάς του στο Δήμο.


Μετά από ένα σερί συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ο κ. Μπακογιάννης κατάφερε ότι δεν είχαν καταφέρει τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η πρώην Νομαρχία Ευρυτανίας, να πάρει τις πρώτες υπογραφές για την πλήρη παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου.

Ήδη έχουν υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και ο Υφυπουργός Τουρισμού και αναμένονται εντός των επόμενων ημερών οι υπογραφές από τα Υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών, έτσι ώστε να περάσει ολοκληρωτικά το Α.Κ. στα χέρια του Δήμου.

Οι πρώτες στρατηγικές κινήσεις του Δημάρχου έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και σε λίγο μόνο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αξιοποίηση του Αθλητικού κέντρου, που λόγω των ειδικών δεσμεύσεων που ίσχυαν, έμεινε πολύ πίσω στον τομέα της αξιοποίησης.

Με το ισχύον καθεστώς στο Α.Κ. όλο αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί τόσο οι κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και τα γήπεδα ζημιές καθότι η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν αναλάμβανε τα έξοδα του Κέντρου και ο Δήμος δεν μπορούσε μόνος του να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που χρειαζόταν το Αθλητικό Κέντρο.

Μόλις «πέσουν» και οι άλλες δύο υπογραφές και το Αθλητικό Κέντρο περάσει στην πλήρη κυριότητα του Δήμου, ο Δήμος Καρπενησίου θα προχωρήσει στην προκήρυξη ενδιαφέροντος έτσι ώστε, δια μέσου της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), να προκύψει ο νέος φορέας που θα μπορέσει να λειτουργήσει και να διαχειριστεί αυτό το πραγματικό στολίδι της Ευρυτανίας, που είναι πόλος έλξης κορυφαίων αθλητικών ομάδων της χώρας και όχι μόνο.