Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ξενοδόχων για την κατάργηση του ΟΕΕ-ΟΕΚ

Στους όρους του νέου Μνημονίου περιλαμβάνεται η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Η ανάλγητη και καταστροφική αυτή απόφαση θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό αρνητικά το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ελλήνων εργαζομένων. Θα στερηθούν τις διακοπές τους, πολιτιστικές δραστηριότητες και διάφορες άλλες παροχές.

Θα υπάρξει ανεργία στους εργαζόμενους στους Οργανισμούς αυτούς, με μεγάλες αρνητικές συνέπειες στην κοινωνικοοικονομικοί ζωή της χώρας. Θα πληγεί βαρύτατα η τουριστική δραστηριότητα σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο. Με τα επταήμερα κουπόνια της Εργατικής Εστίας επισκέπτονταν την περιοχή μας πάρα πολλοί τουρίστες. Διοργανώνουμε εκδρομικά προγράμματα στην περιοχή μας, χειμερινό, εαρινό – θερινό. Το τελευταίο θερινό που είχε προκηρυχθεί θα άφηνε όφελος πάνω από 250.000 ευρώ στην οικονομική ζωή της περιοχής μας.
Η απόφαση αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο. Θα επιφέρει ανεργία και προβλήματα στην προσπάθεια επιβίωσης των ξενοδοχειακών και άλλων συναφών κλάδων στην περιοχή μας. Πρέπει να ανακληθεί η απόφαση αυτή με κάθε τρόπο, διότι ο τουριστικός κλάδος είναι συνεχώς βαλλόμενος με διάφορα μέτρα και κυβερνητικές αποφάσεις τον τελευταίο καιρό.
Ας μην προστεθεί ακόμη ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της καταστροφής. Τουλάχιστον έστω μερικώς να υλοποιηθούν κάποια προγράμματα της Εργατικής Εστίας από κάποιους άλλους φορείς.
Η αγανάκτηση της ΠΟΞ και όλων των Συλλόγων Ξενοδόχων, καθώς και του Συλλόγου Ξενοδόχων της περιοχής μας, είναι πολύ μεγάλη, καθώς ιδίως οι τουριστικές περιοχές που δουλεύουμε Έλληνες θα πληγούν βαρύτατα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ