Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!! Ως εδώ και μη παρέκει

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δρόμο παρά την επεισοδιακή ψήφιση του νέου μνημονίου εισήρθε από την περασμένη Κυριακή το βράδυ η χώρας μας. Κι αυτό γιατί προτού κάνεις φτάσει να εξετάσει την πιθανή η όχι επιτυχία της νέας συνταγής της τρόικας και της Μερκελ
 θα πρέπει να δει το εφικτό της εφαρμογής της καθώς οι προθεσμίες που τίθενται στο νέο μνημόνιο είναι μάλλον ανεφάρμοστες ακόμα και για τον κρατικό μηχανισμό της… Γερμανίας, πόσο μάλλον για τον παραπαίοντα ελληνικό.


Η ηγεσία λοιπόν των δανειστών μας, φίλες και φίλοι αναγνώστες προειδοποίησε ότι «τον Ιούνιο θα τα ξαναπούμε» και αυτό νομίζουμε πως λέει πάρα πολλά.

Μέσα σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα που προέκυψε μετά την ψήφιση του Μνημονίου, έστω και από199 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο «δικός» μας Ηλίας Καρανίκας, στην ατμόσφαιρα των συμβιβασμών, των πολλών προδοτικών σφυριγμάτων, από το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, της εξαπλωμένης πνευματικής σκλαβιάς, είναι τώρα ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δημιουργήσουμε πλέον μόνοι μας εμείς οι απλοί, θνητοί Έλληνες, κάποια φρούρια, κατά των νέων κατακτητών της πατρίδας μας, όπως στα χρόνιας της σκλαβιάς ήταν το Σούλι, η Μάνη και αργότερα, η Βίνιανη και οι Κορυσχάδες, φρούρια που θα κρατήσουν ζωντανή την πατρίδα μας στα σκοτεινά χρόνια που έχουμε μπροστά μας.

Ήλθε η ώρα να αντιληφθούμε άπαντες οι συνέλληνες αλλά και μεις εδώ οι ξωμάχοι Ευρυτάνες, ότι η οποιουδήποτε παθητική αντίσταση δεν μπορεί να φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Είναι πλέον ανάγκη για ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ουσιαστική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ και στην αντίσταση αυτή ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστικός. Η κοινωνία το απαιτεί και σε αυτή την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ δηλώνει δυναμικά παρών!!!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, έρχονται μαύρες μέρες για την Ελλάδα και φυσικά και για την ηρωοτόκο και αγιοτόκο Ευρυτανία μας. Οι Financial Times έγραψαν χθες ότι η Ελλάδα μετά την ψήφιση του Μνημονίου, θα πάρει τελικά τα 130 δισ. ευρώ, θα ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των ομολόγων στις 20 Μαρτίου και θα αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και θα ζήσει … και όλα αυτά για να πεθάνει μία άλλη μέρα, καθότι από το δάνειο αυτό δεν θα περισσέψει για την πολυθρύλητη ανάπτυξη ούτε 1 ευρώ!!!.

Σήμερα λοιπόν ξεκινώντας αυτό τον μεγάλο αγώνα, σας καλούμε να διατηρήσουμε όσο ποτέ άλλοτε την εθνική μας ενότητα, τη σωφροσύνη και την κοινωνική μας αλληλεγγύη, γιατί μόνο οι Έλληνες μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα, κανένας άλλος…

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να πούμε και μείς το δικό μας ΟΧΙ:

α) στην μοναδική αδιαφορία του πολιτικού συστήματος, που με πράξεις επιδιώκει την έσχατη ταπείνωση των Ελλήνων

β) στην κατοχή της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους με τη βοήθεια των εδώ υπαλλήλων τους

γ) στην εξαθλίωση των Ελλήνων από άβουλους και ανήμπορους να αντισταθούν Βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσουν

δ) στην αναλγησία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος που δέχεται οι Έλληνες να θυσιάζονται χωρίς καμία προοπτική και το χρέος να μεγαλώνει παρά τις θυσίες

Δεμένες χειροπόδαρα όλες οι επόμενες κυβερνήσεις έως το 2015 – Ψήφισαν για μέτρα 14,5 δισ. ευρώ έως το 2014

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι, Παπαδήμος και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί και για νέα μέτρα αν απαιτηθούν, ενώ συμφώνησαν ότι το Μνημόνιο θα παραταθεί μέχρι το 2015.

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει μέτρα ύψους 14,2- 14,5 δισ. ευρώ στη διετία 2012- 2014. Παράλληλα, όπως προαναφέραμε συμφωνήθηκε αν χρειαστεί να παραταθεί το Μνημόνιο κατά ένα ακόμη έτος, έως το 2015.

Τον Ιούνιο, η τρόικα θα κρίνει εάν επιτυγχάνονται οι στόχοι με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, ειδάλλως θα υπάρξουν πρόσθετα, όπως, για παράδειγμα, οι επιπλέον μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο και η περαιτέρω περικοπή κοινωνικών και αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, η πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα ελέγχεται ανά τρίμηνο και, ειδικότερα, προβλέπονται 12 τριμηνιαίες επιθεωρήσεις από την τρόικα. Ενώ, στα προσχέδια των επιστολών του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, καθίσταται σαφές ότι- εάν απαιτηθεί- η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση θα λάβει ακόμη περισσότερα μέτρα.

Μεταξύ των μέτρων του νέου Μνημονίου, περιλαμβάνονται οι:

*νέες μειώσεις σε μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις

*15.000 απολύσεις άμεσα στο Δημόσιο

*άρση της μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και στις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες

*περικοπή 10% στους μισθούς των υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων

*κλείσιμο δημόσιων φορέων

*"πάγωμα" των προσλήψεων

*ανατροπές στην αγορά εργασίας (μείωση κατώτατου μισθού 22%)

*αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

*νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

*απλοποίηση του ΦΠΑ

*αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και των εισοδημάτων από κινητές αξίες

*πλήρης απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

*μαζικές πωλήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, προβλέπονται έσοδα 4,5 δισ. ευρώ εφέτος, το σύνολο σχεδόν των οποίων θα προέλθει από κινήσεις που θα ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο. Όπως αναγράφεται στο Μνημόνιο, εντός του α΄ εξαμήνου θα αρχίσει η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και της IBC, ενώ το β΄ εξάμηνο πρέπει να γίνουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.

Έως το τέλος Μαρτίου 2012, θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που περιέχονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός από τις τραπεζικές μετοχές και τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ).

Θα μεταφερθούν οι εναπομένουσες μετοχές του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβαστούν από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Στο Μνημόνιο προβλέπεται αύξηση στα εισιτήρια του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Γενικότερα, με το νέο Μνημόνιο πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,076 δισ. ευρώ.

- Μείωση υπερωριακής αμοιβής για γιατρούς σε νοσοκομεία, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

- Μείωση προμηθειών στρατιωτικού υλικού κατά 300 εκατ. ευρώ.

- Μείωση αριθμού αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού, με στόχο την εξοικονόμηση 30 εκατ. ευρώ.

- Μείωση λειτουργικών δαπανών και της δαπάνης για τη διεξαγωγή εκλογών, κατά 270 εκατ. ευρώ.

- Περικοπή ΠΔΕ κατά 400 εκατ.

- Μειώσεις συντάξεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

- Μείωση 10% στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας, καθηγητές ΑΕΙ- ΤΕΙ, δικαστικοί), από την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

- 'Άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και τις υπό δημόσιο έλεγχο τράπεζες.

- Αύξηση αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων, έως τον Ιούνιο.

- Κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ και στη φορολογία των ακινήτων, με νέο φορολογικό νομοσχέδιο έως τον Ιούνιο.

- Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, κατά 150.000 άτομα έως το 2015.

- Απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2012.

- Μείωση των εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

- Αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 1 προς 5 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και ενδεχόμενο προσωρινό "πάγωμα" προσλήψεων.

- Κλείσιμο φορέων του Δημοσίου.

- Περικοπές στις επιδοτήσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και περικοπές στις επιχορηγήσεις σε εποπτευόμενους φορείς 190 εκατ. ευρώ.

- Πλήρες "άνοιγμα" 20 κλειστών επαγγελμάτων.

- Απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ.

- Πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος ταξί.

- Κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για υπογραφή πράξεων ενώπιον συμβολαιογράφων για μια σειρά συναλλαγών.

- Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

- Κατάργηση του ανταποδοτικού τέλος υπέρ της εκτέλεσης εργασιών, που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου.

- Αναθεώρηση της γενικής νομοθεσίας περί πολεοδομίας και χωροταξίας.

- Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Μείωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια και εφετεία κατά τουλάχιστον 50% έως τον Ιούνιο και με στόχο την πλήρη εκκαθάριση έως το τέλος Ιουλίου 2013.

- Σύσταση Ειδικής Διεύθυνσης Παρακολούθησης των Μεταρρυθμίσεων.

Φίλες και φίλοι, αδέλφια Ευρυτάνες. Δέκα ολόκληρα χρόνια τώρα, που κυκλοφορεί ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, ποτέ, δεν βρεθήκαμε στη σημερινή μας θέση, να μιλήσουμε με τόσο πόνο ψυχής για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Αν και είχαμε τις αμφιβολίες μας, πάντα λέγαμε ότι θα βρεθεί για τούτο τον ευλογημένο τόπο, της λεβεντιάς και της δημοκρατίας, ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ, που θα μπορέσει να οδηγήσει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στο ίσιο δρόμο. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και αφού πλέον διαπιστώθηκε και από τους πιο δύσπιστους, ότι τα δάκρυα του Βενιζέλου και των συν αυτώ, ήταν μόνο κροκοδείλια, πήραμε την πένα να γράψουμε τούτες τις αράδες και ατυτόχρονα να πάρουμε την μεγάλη απόφαση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ενάντια σε όλο αυτό το σαθρό σύστημα που δημιούργησε αυτή την μπόχα που όζει δίπλα μας και κυρίως να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ, στους ανίκανους πλέον πολιτικούς μας, που αποδείχτηκαν στις δύσκολες στιγμές για την μάνα πατρίδα, κατώτεροι των περιστάσεων, μικροί, ελάχιστοι στις προσδοκίες του ελεύθερου ελληνικού λαού, τον οποίο τεχνηέντως και περιέργως οδήγησαν στα δεσμά του Δ΄ ΡΑΙΧ και των συνεργών δυνάμεων αυτού.

Παρά ταύτα, σε τούτη την πατρίδα, έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι ο απλός ελληνικός λαός ξέρει να αντιστέκεται. Το έχει αποδείξει εξάλλου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Σήμερα, νομίζουμε ότι ήλθε η ώρα για να κάνουμε πράξη αυτή την αντίσταση, μια αντίσταση ειρηνική αλλά δυναμική απέναντι σε όλους αυτούς, που τώρα θα προσπαθήσουν να μας αρπάξουν ότι ακόμη μας απέμεινε. Αν δεν αντισταθούμε σύντομα θα βρεθούμε προ οδυνηρών εξελίξεων, που σίγουρα θα είναι χειρότερες της πρώτης. Για το λόγο αυτό, ας φροντίσουμε την αντίσταση ΤΩΡΑ, «τιμωρώντας» με τον τρόπο μας κάθε λογής πολιτικό ή πολιτικάντη, που θα μας έλθει σε λίγες μέρες να μας δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ζητώντας την ψήφο μας, προκειμένου αυτός ή αυτή, να «αγωνιστούν», όπως και οι προηγούμενοι, υπέρ των συμφερόντων της πατρίδας και του ελληνικού λαού και έπεται συνέχεια. Δηλώνουμε παρών και στηρίζουμε κάθε είδους προσπάθεια αντίστασης που μπορεί να επιφέρει την πραγματική αλλαγή στην πατρίδα.