Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ασθενοφόρο στα Άγραφα από το Πυροσβεστικό Σώμα

Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι μετά από επικοινωνία με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εγκρίθηκε εκ μέρους της Υπηρεσίας, η παραχώρηση ενός ασθενοφόρου που θα εδρεύει στα Άγραφα Ευρυτανίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η διαδικασία παραλαβής θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου Αγράφων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της σχετικής επιστολής, ο Βουλευτής θεωρεί ότι υπάρχει δυνατότητα να παραχωρηθεί ειδική άδεια στους οδηγούς του Δήμου ή σε εθελοντικές οργανώσεις ώστε να κινούν το ασθενοφόρο στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη καθώς επίσης και ότι στην Ευρυτανία υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε υπηρεσίες το οποίο και θα μπορούσε να εκπαιδευτεί κατάλληλα και να διατεθεί για το σκοπό αυτό.
Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ως ένα βαθμό το κενό στις υπηρεσίας Υγείας που υπάρχει στην Δυτική Ευρυτανία καθώς οι μόνες μονάδες που λειτουργούν στην περιοχή είναι το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και το υπό στελέχωση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας. Κατά συνέπεια αντιμετωπίζεται το ζήτημα της επείγουσας διακομιδής περιστατικών λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων οχημάτων.