Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες για τους φιλολόγους της Ευρυτανίας από το σχολικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλο

Την προηγούμενη Πέμπτη 5 Απριλίου στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημερίδα που διοργάνωσε για τους φιλολόγους του νομού ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων κ. Ανδρέας Κοντοδημόπουλος.
Στην ημερίδα, που χαιρέτισε και ο μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος, παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις: «Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Α’ Λυκείου – ερευνητικές εργασίες και διαθεματικότητα» από το σχολικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλο, «Ένα σενάριο διδασκαλίας στην αρχαία ελληνική γλώσσα από το πρωτότυπο της γ’ γυμνασίου» από τη φιλόλογο του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου κ. Ευσταθία Ρουκουνιώτη, «Γλωσσική διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Β’ Λυκείου με χρήση Τ.Π.Ε.» από το φιλόλογο του Γυμνασίου Κερασοχωρίου κ. Ευθύμιο Κουφογιάννη, «Ένα σενάριο για την αξιολόγηση του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στην Α’ Λυκείου» από τη φιλόλογο του Λυκείου Καρπενησίου κ. Ροδοθέα Καρφή.
Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος του ΚΕΣΥΠ κ. Παναγιώτης Τριχιάς ενώ στις συνεδρίες της ημερίδας προήδρευσαν οι φιλόλογοι κ.κ. Νίκη Μπακογιώργου, Ευμορφία Ξανθιώτου και Μαρία Κοντοπάνου. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι φιλόλογοι του 1ου και 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου και του Λυκείου, ΕΠΑΛ και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου.
Επίσης, την Τετάρτη 28 Μαρτίου προηγήθηκε η διοργάνωση της πρώτης ημερίδας στο Γυμνάσιο Παλαιοκατούνας παρουσία των αντιδημάρχων του δήμου Αγράφων κ. κ. Δημητρόπουλου και Φούκα. Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν ήταν: «Το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Α’ Λυκείου – ερευνητικές εργασίες και διαθεματικότητα» από το σχολικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλο, «Γλωσσική διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Β’ Λυκείου με χρήση Τ.Π.Ε.» από το φιλόλογο του Γυμνασίου Κερασοχωρίου κ. Ευθύμιο Κουφογιάννη, «Ένα σενάριο διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών από μετάφραση της γ’ γυμνασίου» από τη φιλόλογο του Γυμνασίου Παλαιοκατούνας κ. Ευσέβεια Ρουμελιώτη, «Βιωματική άσκηση: διδασκαλία της ακριβούς έκφρασης και ανάλυση του κατηγορικού λόγου στο Σύμβολο της Πίστεως» από το σχολικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κοντοδημόπουλο.
Στις συνεδρίες της ημερίδας προήδρευσαν οι κ.κ. Αργυρώ Γαλάτη, διευθύντρια του Γυμνασίου Παλαιοκατούνας, Γεωργία Καφίδα, διευθύντρια του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας και Χρυσούλα Δερβένη, διευθύντρια του Γυμνασίου – Λ.Τ. Γρανίτσας. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι φιλόλογοι του Γυμνασίου – Λ.Τ. Κερασοχωρίου, του Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας, του Γυμνασίου Παλαιοκατούνας, του Γυμνασίου – Λ.Τ. Γρανίτσας και Ραπτόπουλου.