Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κορυφώνονται οι διαδικασίες… Σε θέση εκλογικής μάχης τα κόμματα και στην Ευρυτανία

Πυρετωδώς δουλεύουν τα κόμματα στο Νομό μας, εν όψει των εθνικών εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στο «φουλ» οι μηχανές κομμάτων και υποψηφίων εν όψει εκλογών και στην Ευρυτανία

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε πλέον για τα καλά η χώρα, αφού η Βουλή αναμένεται να «διαλυθεί» την Μεγάλη Εβδομάδα ή το αργότερο μετά το ΠΑΣΧΑ. Μπορεί ακόμη, επίσημα τουλάχιστον, να μην έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία των εκλογών, έγκυρες όμως πληροφορίες έκαναν λόγο, ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν μάλλον στις 6 Μαΐου.

Έτσι, με δεδομένο ότι απέχουμε μόλις ένα μήνα από την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες, τα κόμματα και βεβαίως οι υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία και… φουλάρουν τις μηχανές τους για τη μάχη του σταυρού. Στους ίδιους προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται και οι κομματικοί μηχανισμοί σε τοπικό επίπεδο. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε σήμερα ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ όλων των κομμάτων στην Ευρυτανία καθώς και τις τελευταίες κινήσεις τους λίγες μόνο μέρες πριν ανακοινωθούν και επισήμως οι εκλογές.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ ως γνωστόν το περασμένο Σάββατο έληξε η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων από ενδιαφερόμενους. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠ. σχετική αίτηση έχει καταθέσει μόνο ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων  Σωτήρης Ντόκας, ενώ στην Ιπποκράτους εστάλη πρόταση μελών του κόμματος και ακόμη 2-3 ατόμων με ξεχωριστή δυναμική στο Νομό μας.
Σε άτυπη συνεδρίαση της η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, τα μέλη της πρότειναν ονόματα συγκεκριμένων προσώπων προκειμένου να αξιολογηθούν και κάποια απ΄ αυτά να βολιδοσκοπηθούν από τα κεντρικά του κόμματος, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Πάντως από τη Ν.Ε. μέχρι τώρα τηρείται σιγή ιχθύος για το ζήτημα, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί σε πέπλο μυστικότητας η λίστα των ονομάτων.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ», ο Ηλίας Καρανίκας, θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ δεν θα θέσει υποψηφιότητα τουλάχιστον στην Ευρυτανία η Διοικήτρια του Σεισμανόγλιου και Πολιτευτής κ. Όλγα Οικονόμου. Όσον αφορά τον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι του έγινε διακριτική βολιδοσκόπηση, ωστόσο όμως ο Σπύρος Παπασπύρου, αρνήθηκε. Δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάμπρος Τσιτσάνης, και Ταξιάρχης Σκλαπάνης, όπως και ο Βασίλης Καραμπάς, ο οποίος είπε σε δικούς του ανθρώπους ότι σε αυτή τη φάση θα τιμήσει την ψήφο των Ευρυτάνων από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη και δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τις εθνικές εκλογές.  Καμία κίνηση δεν έχει γίνει ακόμη από την πλευρά του Ν. Γεωργαλή, που δεν αποκλείεται όμως στην τελική ευθεία το όνομά του να παίξει δυνατά. Παρά τις όποιες όμως δυσκολίες φαίνονται στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, από τοπικά στελέχη ακούγεται ότι ο ένας σίγουρος που θα στελεχώσει μαζί με τον Ηλία Καρανίκα το «πράσινο» ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου Γιάννης Παπαδόπουλος. Βέβαια ο γιατρός μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία και όλα είναι ανοιχτά. Πάντως στην ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας, θεωρούν ότι στις αμέσως επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, ικανό να κερδίσει και πάλι την εκλογική μάχη στην Ευρυτανία. Άπαντες πλέον στην ΝΕ πιστεύουν ότι η παρουσία του Ηλία Καρανίκα στο ψηφοδέλτιο, που είναι μια υποψηφιότητα ειδικού πολιτικού βάρους, θα δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την επανεκλογή του Γιατρού για τρίτη φορά στο Νομό μας. Σε όλα αυτά αν προστεθεί και το γεγονός ότι η φιλελεύθερη παράταξη στην Ευρυτανία θα διαμεριστεί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας, τότε η υπόθεση νίκη φαντάζει πιο εύκολη.
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανανεωμένο σε ποσοστό 100%, αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρυτανία. Για διαφορετικούς λόγους, οι Μάκης Λιάπης, Χρήστος Αρβανίτης και Ηλίας Χορμόβας δεν έθεσαν υποψηφιότητα.
Έτσι το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί από τον Κώστα Κοντογιώργο, πρώην νομάρχη, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου από την Συμβολαιογράφο Μαρία Γαλανού και τον Εκπαιδευτικό Φώτη Κουλαρμάνη. Ωστόσο όμως μία θέση στη λίστα διεκδικούν, ο Χρήστος Αρμάγος και μια νεαρή γυναίκα που διαμένει στην Αθήνα.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Κώστας Κοντογεώργος που ήδη έχει ανοίξει το πολιτικό του γραφείο στο Καρπενήσι στην οδό Ζαχ. Παπαντωνίου 2 στο 2ο όροφο, (τηλ. 22370-81010) και ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα, κατεβαίνει ως το μεγάλο φαβορί στην εκλογική αυτή αναμέτρηση. Η πολύχρονη παρουσία του στη τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολύ καλές σχέσεις που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, του δίνουν μια ξεχωριστή δυναμική στην προσπάθειά του να εκλεγεί και Βουλευτής Ευρυτανίας.
ΣΤΗ ΔΗΣΥ
Η προ καιρού πρόταση του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, για εκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο νομό Ευρυτανίας, δεν θα περπατήσει όπως φαίνεται καθότι η ΔΗΣΥ, έχει έτοιμο και το δικό της ψηφοδέλτιο στο Νομό. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που κάναμε υποψήφιοι με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ευρυτανία θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Ασπροποτάμου και νυν Αντιδήμαρχος Αγράφων Χρήστος Δημητρόπουλος, ο επίσης πρώην Δήμαρχος Προυσού και νυν Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Θανάσης Φέγγος και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου Δημήτρης Καρατσίκης. Επομένως δεν θα θέσουν υποψηφιότητα η Μαρία Παναγιωτοπούλου και ο Νίκος Σουλιώτης, τα ονόματα των οποίων «έπαιξαν» τελευταία για το ψηφοδέλτιο της ΔΗΣΥ.
Πάντως με ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο, στελεχωμένο από πρόσωπα που ήταν πάντα πολύ κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη και έχουν τεράστια διεισδυτικότητα στον «γαλάζιο» χώρο, η ΔΗΣΥ στην Ευρυτανία, φαίνεται πως θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις την βουλευτική έδρα.
Οι υποψήφιοι
του Π. Καμμένου
Τα πρώτα ονόματα σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια

Τα ψηφοδέλτιά του στην Περιφέρεια Στερεάς για τις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή στην Εύβοια υποψήφιοι θα είναι οι Μαρκόπουλος Κώστας βουλευτής, Μπλέτσας Χρήστος εκπαιδευτικός, Μακαρίου Σταύρος αξιωματικός. ε.α., Χατζής Κώστας πρ. υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Θεοδουλίδης Χρήστος Πρόεδρος ΔΑΚΕ καθηγητών.
Στην Βοιωτία οι Κουρνέτα Ευρυδίκη Δικηγόρος, Παπασπύρου Κώστας πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λειβαδιάς και στην Φθιώτιδα οι Χειμάρας Θεόδωρος πολιτικός μηχανικός, Παλιούρας Ευθύμιος Μηχανικός δήμου Μακρακώμης, Λάζος Γεώργιος απόστρατος, Σφέτσας Παύλος δημοσιογράφος-άνεργος.
Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι δεν θα κατεβάσουν οι Ανεξάρτητοι υποψήφιο στην Ευρυτανία.  Ωστόσο όμως τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ήδη έτοιμο ψηφοδέλτιο και στο Νομό μας, με ονόματα μάλιστα που θα κάνουν αίσθηση. 
ΣΤΟ ΚΚΕ
Στα χέρια της Κεντρικής Επιτροπής εκλογικού αγώνα βρίσκεται ήδη η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Κουμουνιστικού Κόμματος στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην λίστα βρίσκονται τα ονόματα του Νίκου Σερετάκη, του Γιάννη Γιαννούλη, του Ανδρέα Ανδρεόπουλου και της Ελισάβετ Σταμμέλου. Πάντως δεν αποκλείεται το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να συγκροτηθεί από τα ίδια πρόσωπα που ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2009, που πήγαν μάλιστα πολύ καλά.
 
ΣΤΟ ΛΑΟΣ
Σε μερική ανανέωση του ψηφοδελτίου του, στην Ευρυτανία αναμένεται να προχωρήσει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Από τους υποψηφίους στις εκλογές του 2009, στο τωρινό ψηφοδέλτιο θα παραμείνει ο Δικηγόρος Γιάννης Μακρής, ενώ λιγότερες πιθανότητες έχει η κ. Ελ. Τσιγαρίδα. Το τρίτο πρόσωπο αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις επόμενες μέρες