Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Η 2η ΔΟΣΗ

*Σε χωριό του δήμου Αγράφων προ ημερών έσπευσε ομάδα διάσωσης από την 7η ΕΜΑΚ προκειμένου να απεγκλωβίσει σκύλο που παγιδεύτηκε σε βράχια.

Κυνηγός είχε πάρει μαζί του το σκυλί για να το εκπαιδεύσει ωστόσο κατά την διαδικασία το ζώο βρέθηκε σε δύσβατο μέρος και κλήθηκαν δύο άνδρες από την Λαμία για να το βοηθήσουν. Ο Πυροσβέστης Στέλιος Αγγελάκης μαζί με τον Νικόλαο Ανάγνου και πυροσβέστες από την ΠΥ Καρπενησίου κατάφεραν αργά το απόγευμα να σώσουν τον σκύλο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

*Περί πλατείας ο λόγος. Όσοι ισχυρίζονται ότι τα θέματα που συζητούνται και απασχολούν τον Δήμο Καρπενησίου, συζητούνται νωρίτερα στην πλατεία, καλό θα είναι να βγαίνουν τα βραδάκια στην πλατεία γιατί εκεί πράγματι λέγονται πολλές αλήθειες, όπως και αυτές για τα γήπεδα και όχι μόνο…

* Πολύ ζόρι έπεσε στο Δ.Σ Καρπενησίου για το μείζον θέμα της τραγικής κατάστασης των γηπέδων, που δημιούργησε τα όποια προβλήματα γνωρίζουμε άπαντες. Καλό είναι να γίνεται προσπάθεια από τους αρμοδίους για να δικαιολογηθεί το θέμα. Όμως με δελτία τύπου και μετακίνηση των ευθυνών «στις προηγούμενες κυβερνήσεις» δεν δίνονται πειστικές απαντήσεις…

*Αν οι αρμόδιοι του Δήμου φρόντιζαν από τον Μάη για τα γήπεδα, ουδέποτε θα υπήρχε πρόβλημα ...

*Πάλι καλά που οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Καρπενησίου μεταδίδονται από το Ραδιόφωνο και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να ακούσουν και εκείνα τα μέλη του Δ.Σ. που θεωρούν ότι είναι οι κορυφαίοι χειριστές του λόγου. Καλό θα είναι 2-3 από αυτούς να μάθουν να χειρίζονται την απλή γλώσσα και τα παραπέρα ας τα αφήσουν για κανένα που τόχει μέσα του…

*Ένας μάλιστα από αυτούς καλό θα είναι πριν από τις συνεδριάσεις να μελετά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης γιατί είναι κρίμα να σου αναθέτουν ένα τόσο σπουδαίο ρόλο και εσύ να μην μπορείς να σταθείς στο ύψος τέτοιων περιστάσεων. Άμα δεν μπορείς λεβέντη παράτατα…

* Πάντως εδώ που τα λέμε θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αν όχι τώρα, το αργότερο τον Σεπτέμβριο θα έχουμε «ντράβαλα» που θα κάνουν αίσθηση καθότι για μείζον ζήτημα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και αρκετοί θα τρέχουν να κρυφτούν..

*Και νέα επιστολή έστειλε η Κλεάνθη Φουρλίγκα για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αγράφων. Για να δούμε, θα δούμε κάτι ή ο θησαυρός ήταν … άνθρακες.

* Κάτι παραπάνω από αναγκαία θεωρείτε η διατήρηση του Δασαρχείου και του Πυροσβεστικού κλιμακίου στην Φουρνά Ευρυτανίας, μια περιοχή, με ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση δάσος πεύκης και ελάτης. Καλό θα είναι Βουλευτής και αρμόδιοι να κινηθούν άμεσα πριν οι Τροικανοί και η παρέα τους βάλουν και αυτού λουκέτο.

* Χειρότερα και από το γεφύρι της Άρτας χαρακτηρίζει την υπόθεση του δρόμου των Αγράφων ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, αποδίδει ο οποίος με νέα του παρέμβαση κάνει λόγο για καθυστέρηση στα πολλά κατασκευαστικά αλλά και περιβαλλοντικά προβλήματα, που έχουν ανακύψει στην πορεία υλοποίησης του έργου και ζητά καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένου και του Δασαρχείου για να υπάρξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι το θέμα αυτό έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας, όμως τα συμβαίνοντα εκεί μας οδηγούν.

* Και κάτι τελευταίο. Μπράβο στον Βουλευτή μας που δείχνει ότι με τα θέματα της υγείας δεν ανέχεται τίποτε. Σωστή και απόλυτη η παρέμβασή του στον Υπουργό Υγείας. Ευχόμαστε να επιφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα για τον τόπο μας, στο πολύ ευαίσθητο αυτό τομέα.