Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Με 4 μικρούς ξεκινάει το πρωτάθλημα, ο Γ. Παπαδήμος νέος Αρχιδιαιτητής Στις αρχές Οκτωβρίου η τελική απόφαση για τα όρια ηλικίας



Τρία πολύ ενδιαφέροντα θέματα περιελάμβανε η ημερήσια διάταξη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το Δ.Σ. συνεδρίασε σύσσωμο, συζήτησε και αποφάσισε για 3 θέματα.
Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ στο Καρπενήσι την Τετάρτη 19/9 και ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα εξής :
1)Εκλογή νέου αριχιδαιτητή. 
2)Αίτημα 8 ομάδων για αλλαγή στα όρια ηλικίας 
3)Υπόδειξη αντιπροσώπου για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Σχετικά με το θέμα του αρχιδαιτητή, νέος αρχιδαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Παπαδήμος και συγκροτήθηκε επίσης μια 3μελης επιτροπή ορισμού διαιτησίας.
Για το αίτημα των 8 τελικά ομάδων (Η Γρανίτσα δεν έχει δικαίωμα ψήφου) η ΕΠΣΕ όρισε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 9-10. Παράλληλα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με τους ισχύοντες όρους (4 μικρούς) και εφόσον οι ομάδες το καταψηφίσουν μπορούν στην γενική συνέλευση να αλλάξουν τα όρια ηλικίας.
Πέραν του Προέδρου της ΕΠΣ Δημήτρη Πεταρούδη εκπρόσωπος σαν αναπληρωματικό μέλος για τις εκλογές της ΕΠΟ ορίστηκε ο Γιώργος Παπαντζίμας.
Παράλληλα η ΕΠΣΕ ομόφωνα υπέδειξε για υποψήφιο αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ τον κ. Γιώργο Παπαντζίμα και για τακτικό μέλος πρότεινε τον κ. Βαγγέλη Τοπολιάτη, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας.
Με την στάση της αυτή η ΕΠΣΕ είναι ξεκάθαρα με το ψηφοδέλτιο του Γιώργο Σαρρή, που έχει δυναμική νίκης έναντι του έτερου υποψηφίου Βασίλη Γκαγκάτση.
Άπαντες παρόντες
Και τα 9 μέλη(Πεταρούδης, Παπαντζίμας, Τσατσαράγκος, Βονόρτας, Ζελενίτσας, Κατσαδούρος, Μπομποτσιάρης, Χούπας και Δημητρόπουλος) του συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του συμβουλίου την Τετάρτη.
Δεν παραβρέθηκαν οι διαιτητές
Στο συγκεκριμένο συμβούλιο είχαν προσκληθεί οι διαιτητές, αλλά αν και συγκρότησαν μια 2μελη επιτροπή δεν παραβρέθηκαν. Οι διαιτητές θα έπρεπε να εμφανιστούν, για να συζητήσουν κυρίως το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ. Η επιτροπή των Γιώργου Δροσίνη(Ήταν αρχικά στον χώρο αλλά αποχώρησε πριν αρχίσει το συμβούλιο) και Βασίλη Λάμπρου, δεν παραβρέθηκε.
Οι διαιτητές με έγγραφο τους πρότειναν για νέο αρχιδιαιτητή τον κ. Σωτήρη Διώτη. Η πρόταση έπεσε στο «κενό», καθώς νομικά δεν μπορεί ο αρχιδαιτητής ένωσης με λιγότερες από 20 ομάδες να έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ. Σαν δεύτερο όνομα πρότειναν τον Παναγιώτη Πλατή.
Το όνομα του Διώτη αποκλείστηκε, καθώς  νομικά δεν μπορούσε να οριστεί αρχιδιαιτητής. Ο Χρήστος Δημητρόπουλος και ο Μίλτος Μπομποτσιάρης πρότειναν τον 48χρονο Γιώργο Παπαδήμο για νέο αρχιδιαιτητή. Ο κ. Παπαδήμος πέρυσι καθοδήγησε το Ραπτόπουλο και φέτος επιθυμούσε να ενταχθεί ξανά στην διαιτησία. Δεν θα οριστεί σε κανένα ματς και έτσι θα αναλάβει χρέη αρχιδιαιτητή.
Νέα 3μελης επιτροπή
Το συμβούλιο της ΕΠΣΕ όρισε νέα 3μελη επιτροπή ορισμού διαιτησίας, η οποία πέραν του νέου αρχιδιαιτητή κ. Παπαδήμου θα αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΕ Μίλτο Μπομποτσιάρη και σαν απλό μέλος τον πρώην αρχιδιαιτητή Νίκο Λαθύρη. Η επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από πρόταση του κ. Παπαντζίμα.
Νέοι ρέφερι
Πέραν από τους περσινούς διαιτητές σύμφωνα με έγγραφο στην δύναμη της ΕΠΣΕ εντάσσονται 3 επιπλέον διαιτητές. Πρόκειται για τον Δήμο Μπράζια (Πρόεδρο του Ραπτοπούλου μέχρι πέρυσι και παλιό διαιτητή), τον φοιτητή Νίκο Μώκο και τον Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου, που πέρυσι σφύριξε ματς στην ΕΠΣ Φθιώτιδας και επιθυμεί να σφυρίζει στην ΕΠΣΕ. Στην λίστα των νέων διαιτητών ήταν και ο κ. Παπαδήμος, αλλά δεν θα σφυρίξει, αφού ορίστηκε σαν αρχιδιαιτητής.
Το αίτημα των 8 ομάδων
Αφού ορίστηκε ο αρχιδιαιτητής συζητήθηκε το αίτημα των 8 ομάδων για την αλλαγή στα όρια ηλικίας. Αίτημα έκαναν οι ομάδες : ΑΠΟΚ, Απεραντιακός, Άγιος Προκόπιος, Κρέντη, Παλαιοκατούνα, Ραπτόπουλο, Κεράσοβο και Κρίκελλο. Η πρόταση της Γρανίτσας δεν πέρασε, καθώς δεν έχει δικαίωμα ψήφου σε γενικές συνελεύσεις.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Πεταρούδης πρότεινε αναβολή του πρωταθλήματος μέχρι την έκτακτη γενική συνέλευση, όπου κύριο θέμα είναι τα όρια ηλικίας για την σεζόν 2012-13. Παράλληλα σεβάστηκε απόλυτα το αίτημα των ομάδων, παρότι αρκετές από αυτές δεν μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ.
Το μέλος της ΕΠΣΕ και παλιός Πρόεδρος Χρήστος Δημητρόπουλος πρότεινε την εφαρμογή του αιτήματος των  ομάδων για την συμμετοχή 2 μικρών μόνο, με απόφαση του συμβουλίου της ΕΠΣΕ και χωρίς να μεσολαβήσει γενική συνέλευση. Κάτι τέτοιο δεν βρήκε ανταπόκριση και δεν ήταν βάσιμο, εάν μπορούσε νομικά να εφαρμοστεί.
Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Γιώργος Παπαντζίμας επεσήμανε ότι το θέμα κακώς μπήκε στην γενική συνέλευση και ότι θα πρέπει το συμβούλιο της ΕΠΣΕ να αποφασίζει μόνο του για τα όρια ηλικίας. Πρότεινε να συζητηθούν τα όρια ηλικίας για το τρέχον πρωτάθλημα και μόνο.
Σύγκλιση γενικής συνέλευσης
Η ΕΠΣΕ αποφάσισε στην σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 9-10, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣ.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής :
1)Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων  
2)Εκλογή γραμματέως για την τήρηση των πρακτικών  
3)Αλλαγή ημερομηνίας τακτικής γενικής συνέλευσης για τις 20/6.  
4)Ηλικιακά όρια περιόδου 2012-13 και ΜΟΝΟ.
*  Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν καταθέσει μέχρι τότε στην ΕΠΣΕ τα διοικητικά τους συμβούλια και θα πρέπει να έχουν υποδείξει δυο μέλη, ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό.
Τελεσίδικη απόφαση
Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης θα είναι τελεσίδικη και δεν μπορούν τα σωματεία να μαζέψουν υπογραφές και να την αναιρέσουν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ξεκινά το πρωτάθλημα με 4 μικρούς
Με έγγραφο της ΕΠΣ Ευρυτανίας αποφασίζει για την έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 22/23-9 και με την συμμετοχή 4 μικρών (3 κάτω των 20 γεννημένοι μετά την 1-1-1991, 1 εκ των οποίων γεννημένος μετά την 1-1-1996). Ενώ μέχρι δυο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών (Γεννημένοι πριν τις 1-1-1979 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής). Το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι τα όρια ηλικίας και η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2012-13 θα μπορέσουν να αλλάξουν, εφόσον ψηφιστεί η αλλαγή στην έκτακτη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου.