Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς




Εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας

Κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων, χρήματα, ασύρματο τηλέφωνο, συντονισμένο στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ. κα.




Συνελήφθη, χθες (20-09-2012) το μεσημέρι στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) διαρρήξεις και μία απόπειρα διάρρηξης σε Ιερούς Ναούς, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και Νομοθεσία περί ραδιοσταθμών.

Αναλυτικότερα χθες το πρωί, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου ο επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Γοριανάδων του Δήμου Καρπενησίου και κατήγγειλε διάρρηξη του ανωτέρω Ιερού Ναού, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 56χρονο, να κινείται στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας Ευρυτανίας και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 56χρονου και στον ίδιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·         Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ταμάτων και εικόνων.

·         Το χρηματικό ποσό των (1.433,11) ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα.

·         Ένα (1) ασύρματο τηλέφωνο που ο δράστης είχε συντονίσει στην συχνότητα της ΕΛ. ΑΣ.

·         Ένα (1) βαλιτσάκι μεταφοράς εργαλείων, (12) φακοί και (101) κλειδιά διαφόρων τύπων.

·         Δύο (2) ζεύγη γάντια και (130) νάιλον σακουλάκια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ο 56χρονος χθες το πρωί διέρρηξε τρεις Ιερούς Ναούς και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γοριανάδων Καρπενησίου, τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Μικρού Χωριού Ευρυτανίας και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Προυσού Ευρυτανίας, προκαλώντας παράλληλα φθορές στις εισόδους τους.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι αποπειράθηκε να διαρρήξει και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κορυσχάδων Καρπενησίου, προκαλώντας τελικά μόνο υλικές ζημιές.  

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του δράστη στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου.

.