Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Κρέντη-Μυρίκη 1-0 Μεγάλη νίκη με πολλαπλά οφέλη

Με νίκη και μάλιστα με πολλαπλά οφέλη, συνοδεύτηκε η πρώτη του Κώστα Μάκκα στον πάγκο της Κρέντης. Οι γηπεδούχοι, σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μετά την παραίτηση Χρυσαφόπουλου, επικράτησαν της Μυρίκης με σκορ 1-0, σε ένα παιχνίδι που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, δημιουργώντας πολλές ελπίδες για μια καλύτερη πορεία στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βέβαια πέρα από το τρίποντο που την έφερε μόλις ένα βαθμό από την Μυρίκη και 4 από την κορυφή, η Κρέντη από το παιχνίδι αυτό απεκόμισε και άλλα οφέλη, όπως είναι η δημιουργία καλού κλίματος στην ομάδα και η ανάκτηση της  ψυχολογίας.

Η Μυρίκη σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, που της στοίχησε τη 2η ήττα της στο πρωτάθλημα μετά μάλιστα από 4 σερί νικηφόρα αποτελέσματα. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία θεωρώντας ότι ο σκόρερ έβαλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι. Πάντως σε γενικές γραμμές η Μυρίκη δεν έδειξε ικανή να πάρει θετικό αποτέλεσμα από αυτή την αναμέτρηση και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την μια και μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι στο 69΄.
Βέβαια ούτε και η Κρέντη έκανε το υπερπαιχνίδι, ωστόσο όμως έδειξε χαρακτήρα και πάθος για την νίκη την οποία και κατέκτησε, έχοντας ως κορυφαίο τον άρχοντα Γιώργο Γιάκο και σε πολύ καλή μέρα τους Πάτρου, Σ. Μπύρο και Γ. Λάππα. Σπουδαία μπάλα από τον Γ. Σακαμπέτη, ενώ πολύ καλά πήγαν από την Μυρίκη οι Σταμούλης, Ζαραβέλης.
Η Κρέντη συγκατοικεί με τον ΑΠΟΚ στην 3η προνομιούχο θέση των Play Off και έφτασε στους 15 βαθμούς και απέκτησε διαφορά ασφαλείας +5 από την Ποταμιά. Η Μυρίκη παρέμεινε στην 2η θέση με 16 πόντους και δεν κατάφερε να πατήσει κορυφή μετά την ήττα των Αγράφων.
Την επόμενη αγωνιστική η Κρέντη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φραγκίστα στο γειτονικό ντέρμπι και η Μυρίκη υποδέχεται τον Άγιο Προκόπιο. Ενδιάμεσα οι δυο ομάδες έχουν κύπελλο, η Κρέντη εκτός με τα Άγραφα και η Μυρίκη με τον Αίολο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄ : Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Βούρτσα Γ. από κοντά έφυγε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
26΄ : Ο Σταμούλης με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ζαλοκώστα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του δεξιού δοκαριού του Ντάλλα.
33΄ : Ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο ο Πάτρου έκανε την κεφαλιά-πάσα και η νέα κεφαλιά του Μάκκα Κ. εξ επαφής πέρασε ελάχιστα πάνω από τέρμα της Μυρίκης. Ο Κώστας Μάκκας τραυματίστηκε μετά την κεφαλιά, καθώς έπεσε άτσαλα στο έδαφος και βγήκε για μερικά λεπτά εκτός γηπέδου, για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.
37΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και το σουτ του Μάκκα Κ. από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ίβρου.
42΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄ : Ο Τύμπας Δ. εκτέλεσε όμορφα το κόρνερ από αριστερά και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής ο Μάκκας Ε. και πραγματοποίησε το 1-0, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς και διαμαρτυρίες της Μυρίκης για χέρι.
67΄ : Ο Γιάκος εκτέλεσε φάουλ και ο Βούρτσας Γ. από κοντά καθυστέρησε να σουτάρει και ανακόπηκε σε κόρνερ, χάνοντας την ευκαιρία να απειλήσει.
69΄ : Ο Ζαλοκώστας σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, ο Ντάλλας απέκρουσε με τα πόδια, ο Σταμούλης κινήθηκε από δεξιά, γύρισε για τον Σιταρά Κ., που σούταρε αφύλακτος εξ επαφής ο Ντάλλας απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά νέο σουτ του Φούκα εξουδετερώθηκε από τους αμυντικούς.
76΄ : Ο Μπουμπουρής Α. εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, ο Γιάκος με κεφαλιά προς τα πίσω, έδιωξε σε κόρνερ λίγο πάνω από το τέρμα της ομάδας του.
79΄ : Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Γιάκου από κοντά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
88΄ : Μετά από γρήγορη αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Μπύρος Ε. έβγαλε όμορφα για τον Μάκκα Κ., που από κοντά χωρίς πίεση πλάσαρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
Συνθέσεις Ομάδων
Κρέντη (Κώστας Μάκκας) : Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Γιάκος, Μπύρος Σ., Πάτρου, Βούρτσας Γ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ.(89΄ Παπαναστασίου), Τύμπας Δ.(83΄ Μπύρος Ε.), Ντάλλας Αθ.(74΄ Τσέτσος)
Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Ίβρος, Ζαραβέλης, Σιταράς Α., Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Ράικος(66΄ Σιταράς Κ.), Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Φούκας Ν., Ζαλοκώστας, Λέρης
Διαιτητής : Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος 2ος Βοηθός : Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)