Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Έτοιμος ο Δασοβοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδόθηκε και επισήμως ο Δασοβοτανικός Κήπος στο Κεφαλόβρυσο. Η δημιουργία του κήπου, όπως γνωρίζετε, έγινε με τη χρηματοδότηση της εταιρίας 3 Ε, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έπειτα από διαδικτυακή ψηφοφορία, όπου το Καρπενήσι κατέκτησε την τρίτη θέση.

Για τη δημιουργία του κήπου, δούλεψαν εθελοντικά οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καρπενησίου, όπου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, πραγματικά δημιούργησαν έναν πανέμορφο κήπο.
Την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη και τους ειδικούς Συμβούλους Ε. Σοφρώνη και Ε. Μούσιο, εκπρόσωποι της εταιρίας 3 Ε και εκπρόσωποι της ΜΚΟ Αρκτούρος που υποστήριξε επιστημονικά τη δράση και φυσικά οι καθηγητές και οι σπουδαστές του ΤΕΙ, βρέθηκαν στο Κεφαλόβρυσο, όπου πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη, απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα των προσπαθειών όσων δούλεψαν γι’ αυτό το έργο και φυσικά δίνοντας το σύνθημα ότι ο Δασοβοτανικός Κήπος είναι πλέον έτοιμος να δεχθεί χιλιάδες επισκέπτες. 
Στο τέλος ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Μπακογιάννης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή είναι ευτυχής που μέσα από την ψηφοφορία επιλέχθηκε το Καρπενήσι, για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού περιβαλλοντικού έργου. Ο Δήμος Καρπενησίου θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία, συνδράμοντας καθοριστικά στην υλοποίηση της. Εξάλλου τελικός αποδέκτης αυτών των προσπαθειών είναι οι δημότες και οι επισκέπτες του τόπου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δήμο Καρπενησίου στην εταιρία 3Ε, τον Αρκτούρο και το ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος για τη δημιουργία του Δασοβοτανικού Κήπου».