Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη Μπεγλίτη στο Καρπενήσι εν όψει του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Στο Καρπενήσι βρέθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, όπου είχε συνάντηση με τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας στα πλαίσια της  πολιτικής διαδικασίας συγκρότησης των νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Μπεγλίτης, ως εκπρόσωπος της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, συντόνισε τη συζήτηση που έγινε στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι, εν όψει του συντακτικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που προγραμματίζεται να γίνει το Φεβρουάριο του 2013.
Τον κ. Μπεγλίτη υποδέχτηκε η κ. Βέττα Καρφή, ενώ στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Καραμπάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάμπρος Τσιτσάνης και Ταξιάρχης Σκλαπάνης, πολιτευτές, αλλά και μέλη του κινήματος στο Νομό.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε: 
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, περάσαμε μια επώδυνη εμπειρία, ως κυβέρνηση προσπαθώντας να βγάλουμε την πατρίδα από την κρίση κι αυτό το πληρώσαμε με το πιο άδικο τρόπο, που ήρθε με τις τελευταίες εκλογές. Δεν μας άξιζε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν είναι αυτό το ειδικό πολιτικό βάρος που έχει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Το πολιτικό βάρος που αντιστοιχεί στο ΠΑΣΟΚ, είμαστε όλοι έτοιμοι να το υπερασπιστούμε. Η υπεράσπιση αυτή περνά μέσα από την ανασυγκρότηση του κινήματός μας, μια γενναία πολιτική διαδικασία που θα αφήσει πίσω ότι επιβάρυνε την πορεία μας και θα αναδείξει τα πιο υγιή πολιτικά ιδεολογικά στοιχεία μιας παράταξης που η γέννησή της συμβάδισε με την νεότερη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.
Είμαστε βέβαιοι πως αυτή η αυτή η πολιτική διαδικασία που θα μας οδηγήσει στο συντακτικό συνέδριο θα δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό πολιτικό κίνημα. Ένα ΠΑΣΟΚ δημοκρατικό, ανοιχτό σε συνεργασία με άλλους όμορους χώρους, θα πορευτούμε σ’  αυτήν την ανασυγκρότηση. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε το συνέδριο μας να έχει συντακτικό χαρακτήρα. Για να μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε την πολιτική μας ταυτότητα.  Και να δούμε τι έφταιξε και έφτασε το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την κατάσταση για να μπορέσουμε στη συνέχεια να δημιουργήσουμε τη μεγάλη προοδευτική ριζοσπαστική παράταξη του 21ου αιώνα».