Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Αίολος-Αμπελωνιακός 0-1 Ήττα στα σημεία



Δεν τα κατάφερε να φτάσει στην 2η συνεχόμενη νίκη του ο Αίολος αντιμετωπίζοντας στο Καρπενήσι τον Αμπελωνιακό. Οι Λαρισαίοι, χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, έφυγαν με το χρυσό τρίποντο από το Καρπενήσι, χάρη στο γκολ του Βούκια στο 50ο λεπτό.
Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοπαλία στο 95ο λεπτό, αν η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη, έβρισκε στόχο.

Ο Αμπελωνιακός του Βασίλη Νάρη παίζοντας αρκετά καλή άμυνα δεν επέτρεψε στον Αίολο να επιτεθεί και έκλεισε όλους τους χώρους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ελάχιστες φορές βγήκαν με αξιώσεις προς τα καρέ του Αίολου. Είχαν υπομονή και εκμεταλλεύτηκαν το τραγικό λάθος και την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Κατάφεραν με το διπλό να περάσουν πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού και να μπουν για τα καλά σε τροχιά παραμονής.
Η ομάδα της Ευρυτανίας παραμένει στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς και στο -13 από την παραμονή. Ο Αμπελωνιακός μετά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη έφτασε στους 17 βαθμούς, αφήνοντας από κάτω τον Αχιλλέα Δομοκού με 16 βαθμούς. Την ερχόμενη (15η) αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται το Λεοντάρι και ο Αμπελωνιακός την πρωτοπόρο Λαμία.


Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Κολιός εκτέλεσε πλάγιο δυνατά από δεξιά και το σουτ του Πρικάκη από καλή θέση κόντραρε και πέρασε κόρνερ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
34΄: Ο Πρικάκης μετά από γρήγορη επίθεση της ομάδας του, σέντραρε από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Αλεξανδρή στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Βούκιας πάσαρε στον Μπίκο, που σούταρε εκτός περιοχής αρκετά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
50΄: Ο Βούκιας έκλεψε την μπάλα από τον Τριανταφυλλόπουλο που έκανε τραγικό λάθος μετά το γύρισμα του Πολυτσέρη με το κεφάλι βρέθηκε απέναντι στον Κατελούζο και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1).
59΄: Ο Τσιάλτας πάσαρε στον Μπίκο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Κατελούζος μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία.
65΄: Ο Πασχαλίδης έκανε διώξιμο από το κέντρο, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
68΄: Ο Αλεξανδρής έβγαλε κάθετη πάσα για τον Τζιαρτζάνη, αλλά ο Κατελούζος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε στα πόδια του παίκτη του Αμπελωνιακού.
79΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαγιάννη.
95΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Ηλιάδης στο δεύτερο δοκάρι από κοντά πήρε την κεφαλιά χωρίς πίεση, που έφυγε μόλις άουτ πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Σπύρος Κολόκας): Κατελούζος, Κατσαρής(72΄ Καρατσίκης), Νικολάου, Πολυτσέρης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζαραβέλης, Κορέντζελος(46΄ Αζακάς), Ράικος(85΄ Δαράβαλης), Ηλιάδης, Χρυσαφόπουλος, Μπακαλίδης

Αμπελωνιακός (Βασίλης Νάρης): Παπαγιάννης, Κολιός, Τζιαρτζάνης, Μπουρουζίκας, Πασχαλίδης, Μπίκος, Τασούλης, Τσιάλτας(84΄ Δημολιός), Σιαμαντούρας(46΄ Βούκιας), Αλεξανδρής(77΄ Λάιος), Πρικάκης

Διαιτητής : Νεκτάριος Βικτωράτος,1ος Βοηθός : Θανάσης Σέμος, 2ος Βοηθός : Λουκάς Καρβούνης(ΣΔΠ Βοιωτίας)