Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποταμιά-Μυρίκη 0-4 Κόκκινη θύελλα παρέσυρε την Ποταμιά



 Παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα και σημειώνοντας τα 3 από τα 4 τέρματά της στο πρώτο ημιχρόνιο, η Μυρίκη σκόρπισε στα 4 σημεία του ορίζοντα την Ποταμιά, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις των φιλοξενούμενων παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών του Σπύρου Κολόκα. Οι Μεγαλοχωρίτες μετά και από αυτή την ήττα παρέμειναν στην 6η θέση με 13 πόντους, ενώ το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα παρέμεινε στην 3η θέση με 26 βαθμούς και καταστρώνει τα πλάνα του για τα επερχόμενα play off.

Οι νικητές αντιμετωπίζουν την ερχόμενη (15η) αγωνιστική τον Απεραντιακό το ερχόμενο Σάββατο (9-2) ως τυπικά φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Στάδιο. Η Ποταμιά θα ταξιδέψει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου για την Φραγκίστα.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
 7΄: Κάθετη πάσα του Μπουμπουρή στον Σταμούλη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Σιταρά Κ. κατέληξε μόλις πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
8΄: Ατομική ενέργεια και αδύναμο σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής μάζεψε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
19΄: Ο Γιαννόπουλος έκανε κάθετη πάσα στον Μαντζιούτα, το διαγώνιο σουτ του οποίου από δεξιά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μυρίκης.
22΄: Χτύπημα φάουλ του Σαπούνη από μακριά, ο Πλεξίδας σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.
27΄: Πάσα του Πλεξίδα στον Γκορόγια Ι., ο οποίος δοκίμασε σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Λέρης δοκίμασε σέντρα-σουτ από πολύ πλάγια δεξιά και μακριά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού, καταλήγοντας στα δίχτυα (0-1).
33΄: Ωραία προσωπική προσπάθεια του Φλωράκη, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
35΄: Ο Σαπούνης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιαννόπουλος έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και αριστερά προ του Μεριγκούνης, ο οποίος κατάφερε να μπλοκάρει.
37΄: Πάσα του Σταμούλη στον Μπουμπουρή Α., το σουτ του οποίου εκτός περιοχής μάζεψε χωρίς πρόβλημα ο Παπαβασιλείου.
38΄: Σέντρα του Λέρη από δεξιά, ο Σιταράς Κ. βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και σούταρε απευθείας στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (0-2).
45΄: Ο Σιταράς Α. έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης εξ επαφής με κεφαλιά σημάδεψε το κέντρο του τέρματος του Παπαβασιλείου, διαμορφώνοντας το 0-3.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Από λάθος του Αζακά, ο Σταμούλης επιχείρησε ωραίο δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
62΄: Ο Ράικος εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Λέρης σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Σταμούλης με περίτεχνο τακουνάκι, γυρισμένος πλάτη από το τέρμα στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς (0-4).
70΄: Ο Πλεξίδας έκανε πάσα στον Στόκα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, ο Γιαννόπουλος πλάσαρε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Συνθέσεις Ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Παπαβασιλείου, Μπίκας, Γκορόγιας Ι., Ίβρος, Σαπούνης, Ζαγκότσης, Μπούρας Α.(55΄ Στόκας), Πλεξίδας, Γιαννόπουλος, Φλωράκης(46΄ λ.τρ Αζακάς), Μαντζιούτας Κ.(39΄ Μπούρας Σ.)

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(77΄ Ζαλοκώστας), Παχής(65΄ Κοτρώνης), Γενιτσαρόπουλος, Σακαμπέτης, Σιταράς Α., Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Σιταράς Κ., Λέρης, Ράικος(67΄ Λιάγκας Κ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος,1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου, 2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)