Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΑΣ & ΚΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ            
ΚΟΙΝ. ΠΡΑΣΙΑΣ –ΚΕΔΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ                        
Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                    

ΠΡΟΣ
Τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Λαμία
 Ραπτόπουλο, 11 Φεβρουαρίου 2012


ΨΗΦΙΣΜΑ 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ  ΤΩΝ ΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΑΣ 
& ΚΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Τα Τοπικά  Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων Πρασιάς και Κέδρων του Δήμου Αγράφων
1)Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν το τελευταίο 20ήμερο λόγω της μεγάλης κατολίσθησης που έγινε στο κεντρικό οδικό δίκτυο Ραπτόπουλο – Πρασιά – Κέδρα – Δήμος Αργιθέας Καρδίτσας.
2)Μετά την υπ’ αριθμ. 148/5-2-2012 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη διακοπή κυκλοφορίας στο προαναφερθέν οδικό δίκτυο.
3)Τα έντονα προβλήματα που προέκυψαν μετά από αυτά τα γεγονότα
Αποφάσισαν ομόφωνα
Να αποστείλουμε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα της αποκατάστασης του οδικού δικτύου.
Ζητάμε απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν λύση στο ανωτέρω πρόβλημα , ήτοι  :
1)Να προβούν άμεσα στην άρση της απόφασης διακοπής του οδικού δικτύου Ραπτόπουλο- Πρασιά – Κέδρα – Νομός Καρδίτσας  και τη βελτίωση με χαλικόστρωση του τμήματος που έγινε η κατολίσθηση ( 500 μ. περίπου )
2)Να προβούν στη σύνταξη μελέτης  και να λάβουν όλα τα ασφαλή μέτρα αποκατάστασης ολόκληρου του ανωτέρω οδικού δικτύου
3)Να εγκατασταθούν άμεσα μηχανήματα έργων στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και σε περίπτωση καταπτώσεων να προβαίνουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες που υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι :
Τη διαδρομή αυτή τη διανύουν δύο φορές την ημέρα περίπου 20 μαθητές Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπ/σης για να μεταφερθούν από τις κοινότητες Κέδρων και Πρασιάς σε σχολεία  του Ραπτοπούλου
Οι μόνιμοι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων Κέδρων και Πρασιάς οι οποίοι αριθμούν τους 400 περίπου με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπερήλικες και κτηνοτρόφοι , επιβαρύνονται σημαντικά και πέραν των δυνατοτήτων τους για την  μεταφορά των κτηνοτροφικών προϊόντων καθώς και για την επικοινωνία με γιατρούς , φάρμακα , Κέντρο Υγείας κ.λ.π. Τα πενιχρά έσοδα που έχουν από τα ζώα τους σε συνδυασμό με τη μείωση των αγροτικών συντάξεων βάζουν τροχοπέδη σε κάθε είδους μετακίνηση η οποία στην προκειμένη περίπτωση επιβαρύνεται με 50 χιλμ. επιπλέον. Επίσης η επικινδυνότητα προσπέλασης των παρακαμπτηρίων δρόμων είναι πολλή μεγαλύτερη .
Θεωρούμε τους εαυτούς μας εγκαταλελειμμένους και παραμελημένους από την πολιτεία και για το μόνο που νοιάζονται για μας είναι η περικοπή των συντάξεων και η αύξηση των φόρων έστω και με τεκμήρια διαβίωσης που αντί γι’ αυτά θα έπρεπε να επιδοτούν τους κατοίκους που είναι αναγκασμένοι  να διαμένουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες σε τόσο  δυσπρόσιτες  περιοχές.

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΚΕΔΡΩΝ                                                      
ΠΡΑΣΙΑΣ
Πέτσας Γεώργιος ( Πρόεδρος )                        
Τσιούνης Λάμπρος ( Πρόεδρος )
Βασιλείου Γεώργιος ( Μέλος )                        
Κολοβής Ηλίας ( Μέλος )
Παπαντζίμας Δημήτριος ( Μέλος )                
Χρυσαφογεώργος Ηλίας ( Μέλος )

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1) Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
2) Δήμαρχο Αγράφων
3) Βουλευτή Ευρυτανίας
4) Υπουργό Εσωτερικών
5) Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
6) Πρωθυπουργό της χώρας
7) Τα Μέσα Ενημέρωσης