Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Τις πταίει  είχε αναρωτηθεί ο Χαρίλαος Τρικούπης  σχετικά με την οικονομική αλλά και  κοινωνική κατάρρευση  της χώρας εκείνη την εποχή.
Σήμερα  το  ερώτημα του Χαρίλαου Τρικούπη είναι επίκαιρο όσο ποτέ για την κατάσταση στη χώρα μας. Η πλήρης κοινωνική απαξίωση, η κατάρρευση αξιών και θεσμών  σε συνδυασμό  με  την οικονομική καταστροφή  επικρατούν, και αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάντια όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν αλλά  θεωρούν  ότι θα μας σώσουν κιόλας. Τι να πει κανείς μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις. Απλά μένει άφωνος και παρακολουθεί. Όταν θα  έρθει  η κατάλληλη  ώρα ο Έλληνας ξέρει και να αντιδράσει σωστά και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει.

*Τις πταίει  όμως για την  κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Αγράφων;  Πολύς ντόρος  έγινε και όχι άδικα σχετικά από πότε ισχύει η τιμωρία του εν αργία Δημάρχου κ. Τάτση. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής η τιμωρία του ισχύει από την ημέρα της λήψης αποφάσεως αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Κανονικά θα έπρεπε την επομένη το πρωί ο κ. Τάτσης  να τηλεφωνήσει  στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να του παραδώσει τα κλειδιά αυτοκινήτου, Δημαρχείου την σφραγίδα και ότι άλλο σχετικό με την λειτουργία  του Δήμου  και του δώσει εντολή για  τις δέουσες  ενέργειες της προσωρινής αντικατάστασης του.
Αυτά όμως υπό κανονικές συνθήκες. Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν λειτούργησε τίποτα σωστά. Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες?
Καταρχήν ο πληρεξούσιους δικηγόρος ενημέρωσε τον κ. Τάτση? Του επισήμανε τις πιθανές συνέπειες  με την μη εφαρμογή της απόφασης;
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. γιατί άργησε να ενεργήσει και να αναζητήσει το χαρτί της απόφασης; Θα έπρεπε να φτάσει στο σημείο ο κατά φαντασία Δήμαρχος να πραγματοποιήσει  οικονομική επιτροπή, να περάσει ένας ολόκληρος μήνας και μετά να ενεργήσει;
Οι υπάλληλοι γιατί κρατούσαν το  χαρτί και δεν το προωθούσαν αμέσως ως όφειλαν; Το ότι ήταν Αύγουστος και μερικά τμήματα υπολειτουργούσαν δεν αποτελεί δικαιολογία τόσο για το Υπουργείο όσο και για την Περιφέρεια Λάρισας.
Το τμήμα Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Καρπενήσι εάν υποθέσουμε ότι είχε τόση άγνοια γατί δεν ρωτούσε τι έπρεπε να πράξει;
Πως άφησε χωρίς καμία ενέργεια απροστάτευτο έναν ολόκληρο Δήμο ;
Τέλος η αντιπολίτευση γιατί δεν ρώτησε  από πότε ισχύει η ποινή του Δημάρχου;
Πιστεύουμε λοιπόν ότι όλοι φταίνε για την δημιουργηθείσα κατάσταση.
Μερικοί πιθανόν πονηρά σκεπτόμενοι  να ενέργησαν και με  δόλο.
Κάποιοι άλλοι αδιαφόρησαν χωρίς λόγο , μάλλον από ανικανότητα σκέψης.
Όπως και να έχει  υπάρχουν αρμόδιοι φορείς που μπορούν να ψάξουν και να αποδώσουν ευθύνες. Εμείς απλώς  θέσαμε κάποια ερωτήματα και κάποιες σκέψεις.

*Περιμένοντας την ανάπτυξη  ήρθε ο θάνατος του εμποράκου. Απολαμβάνοντας την βόλτα μου στην αναπλασμένη Ζηνοπούλου  είχα την φαεινή ιδέα να μετρήσω τα καταστήματα που είναι κλειστά . Από το Ρίζωμα  μέχρι την Πλατεία λοιπόν έχουμε 25 κλειστά  μαγαζιά. Αριθμός ρεκόρ εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα μαγαζιά της Ζηνοπούλου  δεν έμειναν ποτέ ξενοίκιαστα. Δεν προλάβαινε  να κλείσει ένα μαγαζί  και αμέσως  στην θέση του άνοιγε κάποιο  άλλο. Καλά τα έργα ανάπλασης Δήμαρχε  αλλά έτσι όπως πάμε το χειμώνα θα τα απολαμβάνουν οι λύκοι. Η πόλη θα ερημώσει από κόσμο και οι λύκοι ανενόχλητοι θα απολαμβάνουν την βόλτα τους στην πλατεία   και στους αναπλασμένους πεζοδρόμους.

*Ευτυχώς που στο Καρπενήσι η συμμορία των λυκάνθρωπων που δολοφονεί ανθρώπους δεν έχει κάνει την εμφάνισή της . Οι όποιοι λίγοι νοσταλγοί ναζιστικών φαινομένων είναι απομονωμένοι  από την κοινωνία. Οι παραπλανημένοι που ψήφισαν κατά λάθος την δολοφονική συμμορία τώρα καταλαβαίνουν το λάθος  και απομακρύνονται. Δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε έναν νέο άνθρωπο για να καταλάβουν οι περισσότεροι ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι τιμωρός του συστήματος αλλά ένα κομμάτι του που το χρησιμοποιεί  όπως θέλει για να κάνει την δουλειά του.

*Στο Δημοτικό Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης  που θέλει να επιλέγει  ποια έντυπα θα δημοσιεύουν τα κείμενα του να του πούμε ότι αυτό είναι δικαίωμά του. Καλό θα ήταν όμως να προσέχει που στέλνει τα e-mail καθότι στο προηγούμενο τεύχος εμείς δημοσιεύσαμε  κείμενο του αλλά ο ίδιος μας το έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Ούτε αντιγράψαμε από άλλο έντυπο ούτε από άλλη πηγή το βρήκαμε. Στην διάθεσή του το αρχείο μας που το αποδεικνύει.