Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το  Κ.Π.Ε. Καρπενησίου, στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:
1.  Τη Δευτέρα 7, την Τρίτη 8 και τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν Βιωματικές Περιβαλλοντικές Δράσεις στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου για μαθητικές Ομάδες.
Οι Βιωματικές Περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν:
Αρωματικά φυτά - αναγνώριση και χρήση
Περιβαλλοντικό παιχνίδι προσανατολισμού
Οι εργασίες σε έναν βοτανικό κήπο – διαμόρφωση και φύτευση
 (σε συνεργασία με το ΤΕΙ Στερεάς- τμήμα Καρπενησίου και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)

Το αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων των ενδιαφερόντων μαθητικών Ομάδων θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
2.  Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ώρα 5 μμ, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καρπενησίου, θα γίνει: Ενημερωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την παρουσίαση και υλοποίηση Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων και Δικτύων
Συγκεκριμένα:
•Παρουσίαση από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  (ΚΠΕ ΣΤΥΛΙΔΑΣ–ΥΠΑΤΗΣ, ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ & ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ), των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  που θα υλοποιήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014, καθώς και των Δικτύων που συντονίζουν ή συμμετέχουν.
• Παρουσίαση από τους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων και Εκπαιδευτικούς  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, της Ευρυτανίας, προγραμμάτων Π.Ε. στα σχολεία, που θα περιλαμβάνει  καλές πρακτικές  εφαρμογής της Π.Ε.
•Προτάσεις για εργασία πεδίου στο τοπικό περιβάλλον.
3. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ώρα 7 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα γίνει η Τελική Εκδήλωση, μία γιορτή αφιερωμένη στο φυσικό περιβάλλον της Ευρυτανίας με εικόνες, μουσική, θεατρικά σκετς και ενημέρωση για περιβαλλοντικές δράσεις. Απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς και το πλατύ κοινό.

Ο Υπεύθυνος
Κοπανάκης Εμμανουήλ