Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΉ ΔΙΟΙΚΟΎΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ - NΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΊΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Τιμούμε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2013 την μνήμη του αείμνηστου Βουλευτή Ευρυτανίας ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, 24 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».
Ο μαχητής της δημοκρατίας, ο εμπνευστής της εθνικής συμφιλίωσης, ο διορατικός οραματιστής σαν εκσυγχρονιστής και ανανεωτής που ήταν, πίστευε πως η ανανέωση δεν γίνεται μόνο με πρόσωπα αλλά με αλλαγή των ιδεών σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών.


Σήμερα που η πατρίδα μας ταλανίζεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση, σήμερα που η « ηθική» αποδείχθηκε ανεπαρκής να υποκαταστήσει την ιδεολογία και την πολιτική, τα οράματα και οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη παραμένουν επίκαιρες και ζωντανές όσο ποτέ άλλοτε.
Σε προφητικό δημοσίευμα του έγραφε: « …η πορεία της πατρίδας μας προς το μέλλον θα ήταν αδιανόητη χωρίς κάθαρση του ηθικού άγους με το οποίο έχει μολυνθεί η δημόσια ζωή, υπονομεύοντας συγχρόνως το κύρος της χώρας διεθνώς».
Τον αείμνηστο Βουλευτή Ευρυτανίας διέκρινε η διορατική ικανότητα, η αναλυτική σκέψη και ο διεισδυτικός προβληματισμός που προσέγγιζαν κοινωνικά φαινόμενα, πολιτικές συμπεριφορές και οικονομικοπαραγωγικές μεταλλάξεις οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού και ιδεολογικού προβληματισμού.
Πίστευε στην υπέρβαση, στην ανανέωση δομών και θεσμών, διαδικασιών και νοοτροπιών, ρυθμών και αντιλήψεων.
Πίστευε στην συναίνεση ως ολοκλήρωση της Δημοκρατίας και όχι ως τεχνική συμβιβασμού. Η Ευρυτανία τουλάχιστον, οφείλει να γνωρίζει να σέβεται και να τιμά την μεγάλη προσφορά του Παύλου Μπακογιάννη στην Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Ο Παύλος Μπακογιάννης με πολιτικό ήθος και στέρεο πολιτικό υπόβαθρο, στοιχεία που συνθέτουν ισχυρή προσωπικότητα, πάλευε για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Συμφιλίωση.
Για αυτά τα ιδεώδη θυσιάστηκε.
Η θυσία του Π. Μπακογιάννη στο βωμό της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, ας αποτελεί το φάρο που θα φωτίζει όλους τους Έλληνες, από όλες τις ιδεολογικές παρατάξεις, να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ηθικές αξίες της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας.
                   
                Παύλο δεν σε ξεχνάμε
                     Αιωνία η μνήμη σου!