Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Και επισήμως υποψήφιοι σε Καρπενήσι - Άγραφα οι Γιάννης Σταμάτης, Θοδωρής Μπαμπαλής

Γιάννης Σταμάτης: “Ώθηση μας δίνει και μας χαρακτηρίζει η λέξη «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» Αρνούμαστε να δεχτούμε συνταγές και λύσεις ‘’βολέματος’’ που οδηγούν σε αδιέξοδα”

Θεόδωρος Μπαμπαλής: “Τώρα είναι ευθύνη όλων μας ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα”




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                             
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ       
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ                             
 (Δ.Ε.Κ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη δημιουργία του Καλλικρατικού Δήμου Καρπενησίου, το 2010, αρκετοί έμπειροι αυτοδιοικητικοί, από όλους τους πρώην δήμους, συμμετείχαμε στον συνδυασμό της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.
Μετά τις εκλογές και από τη θέση της αντιπολίτευσης όσοι εκλεχθήκαμε, για περισσότερο από τρία χρόνια αντιμετωπίζοντας από καχυποψία έως και κακόβουλα σχόλια, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και ολόκληρου του δήμου, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής και να υποδείξουμε εναλλακτικούς δρόμους.
Σήμερα όσοι συνεχίζουν να μην είναι δέσμιοι ‘’των πάγιων προκαταβολών’’, του ‘’φιλικού χτυπήματος στην πλάτη’’, του ‘’αυθορμήτως προσχωρήσαντος’’ και άλλων μεθόδων, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα.
Σήμερα πιο έμπειροι, πιο ώριμοι, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΙ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ δηλώνουμε παρόντες στον αγώνα της ευθύνης για το Δήμο μας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και στις εκλογές του Μαΐου 2014.
Ώθηση μας δίνει και μας χαρακτηρίζει η λέξη «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ». Αρνούμαστε να δεχτούμε συνταγές και λύσεις ‘’βολέματος’’ που οδηγούν σε αδιέξοδα. Δεν ταιριάζουν στη φύση μας και στα πιστεύω μας οι προσωπικές σκοπιμότητες, το άδικο και η εικονική πραγματικότητα.
Άμεση ενέργεια που αφορά όλους τους δημότες θα είναι η αναδιοργάνωση των οικονομικών του δήμου, με στόχο την ευρύτερη και διαφανή κοινωνική πολιτική, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και τη μείωση των δημοτικών χαρατσιών.
Καλούμε δίπλα μας, συνδιαμορφωτές της πορείας μας όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως ηλικίας και τίτλων. Κυρίως απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που αισθάνονται την πίκρα της αδικίας, στους νέους, σ’ εκείνους που νοιάζονται για το Καρπενήσι και για τα χωριά των γονιών τους που εγκαταλείπονται. Κάνουμε στην άκρη τα κομματικά μας πιστεύω και στηριζόμαστε για τις κρίσιμες αποφάσεις στις αρχές της δημοκρατίας.
Στον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο, για τις νέες γενιές, με ένα δήμο γνήσιο και φιλικό προς όλους, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τη λαϊκή ρήση ‘’Κοίτα τη δουλειά σου’’ αφού κι αυτή για τους περισσότερους δεν υπάρχει. Με τη συμμετοχή και στήριξη των ενεργών και υποψιασμένων πολιτών θα ξαναβρεθεί πιο εύκολα.
Υποψήφιος δήμαρχος με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΕΚ) είναι ο Γιάννης Σταμάτης, νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Δομνίστας. Για τις εκλογικές ανάγκες θα δαπανηθούν τα απολύτως αναγκαία με την οικονομική στήριξη όλων.
Οι ενδεχόμενες συνεργασίες, η διαμόρφωση πολιτικών δράσης και ιεράρχησης των προβλημάτων μπορούν να γίνονται μέχρι και την τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου.

Καρπενήσι 4/3/2014
Εκ της ΔΕΚ



Ανακοίνωση  υπ. Δημάρχου 
Αγράφων Θόδωρου Μπαμπαλή.

Αγαπητοί συμπατριώτες – συνδημότες του Δήμου Αγράφων,
Ο Δήμος μας,  αποτελεί πλέον μετά τη διοικητική αναδιάρθρωση του 2010,  το 53% του Νομού Ευρυτανίας και τον απαρτίζουν 32 τοπικές κοινότητες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προβλήματα και ανάγκες , αλλά και μοναδικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες . Η διαχείριση και η διοίκησή του κάτω από τις νέες αυτές συνθήκες αλλά και μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας σίγουρα δεν αποτελούσε μια εύκολη υπόθεση. Κανείς όμως δεν περίμενε τον απολογισμό της σημερινής δημοτικής αρχής. Αναξιοκρατία, ανικανότητα, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, έλλειψη συντονισμού, σχεδιασμού και προγραμματισμού, απουσία οράματος είναι όσα αφήνουν πίσω τους απερχόμενοι. Και είναι όλα αυτά που οδήγησαν το Δήμο Αγράφψν στην πλήρη διάλυσή του σε όλα τα επίπεδα.
Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας  στο επίπεδο της διοικητικής του λειτουργίας , αλλά και σε επίπεδο υποδομών και οποιασδήποτε στήριξης του ντόπιου πληθυσμού στον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση ,όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά  διογκώθηκαν επικίνδυνα. Το κυριότερο  πρόβλημα στην περίπτωση του Δήμου Αγράφων δεν ήταν η απουσία μηχανισμών υποστήριξης από την κεντρική διοίκηση ,αλλά η αδυναμία και η απουσία θέλησης της απερχόμενης δημοτικής αρχής για πραγματική προσφορά στον τόπο μας.
Στα χρόνια που πέρασαν χάθηκε μια μεγάλη  ευκαιρία : να αποτελέσει ο Δήμος Αγράφων έναν σύγχρονο Καλλικρατικό Δήμο με αυτοδύναμη λειτουργία, με οργάνωση και πραγματική προσφορά στους δημότες του.
Τώρα είναι ευθύνη όλων μας ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα.
Είναι ευθύνη δική σου Αγραφιώτη και Αγραφιώτισσα, να επιλέξεις τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ελπίδες και στις προσδοκίες σου ,  στις ανάγκες και στα προβλήματα σου .
Εμείς, ο επικεφαλής και τα πρόσωπα που αποτελούμε το συνδυασμό Ανανέωση - Προοπτική,  μετά από 3,5 χρόνια χαμένων ευκαιριών και σε ένα διάστημα που εμείς δείξαμε και υπευθυνότητα και πολιτική  ψυχραιμία ,  θεωρούμε υποχρέωσή μας,  όλοι μαζί να δώσουμε το παρόν στις εκλογές του Μαΐου διεκδικώντας την ψήφο σου. Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση των δημοτών και του τόπου μας έχοντας  γνώση της περιοχής μας, των αναγκών, των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιομορφιών ολόκληρου του Δήμου Αγράφων.
Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε και να προτείνουμε ένα ενιαίο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα   οδηγήσει την περιοχή μας εκεί που της αξίζει και θα δημιουργήσει τις σημαντικές προϋποθέσεις ανάδειξης  κάθε χωριού μας, ώστε να πετύχουμε ορθολογική , πραγματική ,  ισόρροπη και υπεύθυνη ανάπτυξη που σέβεται ανθρώπους , τόπους, ιστορία  και περιβάλλον.
•Θέλουμε να δουλέψουμε με ιεραρχημένες προτεραιότητες στο δήμο μας συνολικά και σε κάθε τοπική κοινότητα ξεχωριστά.
•Θέλουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε για το δήμο μας.
•Ξέρουμε να συνθέτουμε τα τοπικά αιτήματα με κεντρικές πολιτικές . 
•Μπορούμε να μεταφέρουμε πειστικά τις ανάγκες του τόπου μας στα κέντρα  λήψης των αποφάσεων της χώρας.
•Μας ενώνει όλους το κοινό πάθος για την προκοπή του τόπου μας.
Με γνώση, με όραμα, με ιδέες, σχέδιο και σκληρή δουλειά, μακριά από αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις που μόνο κακό έκαναν, είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα,  καλώντας  Παναγραφιώτικο Προσκλητήριο ανθρώπων και δυνάμεων, Καθαρό και Ανεξάρτητο ,  χωρίς  κομματικές αγκυλώσεις,  με μοναδικό μας στόχο την επανίδρυση και την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Στο προσκλητήριο αυτό αγαπητή Αγραφιώτισσα και αγαπητέ Αγραφιώτη οφείλεις να είσαι παρών. Παρών,    συμμετέχοντας, επιλέγοντας και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο Αγράφων, το Δήμο μας. 

Θεόδωρος Μπαμπαλής  
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων
Επικεφαλής Συνδυασμού Ανανέωση-Προοπτική.