Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης από την πλατεία έως τον ΟΤΕ - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο του Καρπενησίου

Με τη τρίτη φάση εργασιών συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του Κέντρου του Καρπενησίου. Μετά την πλακόστρωση του τμήματος από τη Νομαρχία έως τον ΟΤΕ και την πλακόστρωση της Ζηνοπούλου, τώρα σειρά έχει το τμήμα από την Πλατεία έως τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου οι εργασίες ξεκινάνε την Παρασκευή το πρωί και αυτό σημαίνει την αλλαγή εκ νέου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης.
Η Ζηνοπούλου μένει ως έχει -
Η Αθ. Καρπενησιώτη  κάθοδος
Ο κεντρικός δρόμος του Καρπενησίου μένει όπως είναι και τα οχήματα που έρχονται από Ξηριά θα έχουν πορεία έως την πλατεία και στη διασταύρωση (Central) θα στρίβουν με καθοδική πορεία στην Αθ. Καρπενησιώτη.
Το τμήμα από την πλατεία έως τον ΟΤΕ κλείνει, καθώς θα ξεκινήσουν οι εργασίας ανάπλασης, όπως επίσης κλειστό για όλο αυτό το διάστημα θα παραμείνει και το παρκινγκ στα παλιά ΚΤΕΛ.
Τα οχήματα που έρχονται από την οδό Αποδήμων Ευρυτάνων (κτίριο πρώην Νομαρχίας) θα έχουν κατεύθυνση προς τον ΟΤΕ ώστε να μπορούν να έχουν διεξόδους προς τα δικαστήρια και προς την Σπ. Τσιτσάρα (η κάθοδος στην Αγία Τριάδα).
Η ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας
Ταυτοχρόνως με τις εργασίες στο τρίτο τμήμα θα γίνουν εργασίες και για την ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων . Ήδη γίνονται εργασίες μέσα στο Ναό, όπου αρχαιολόγοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Οι εργασίες υπολογίζονται να ολοκληρωθούν έως το 15Αύγουστο για να δοθεί και ο δρόμος στην κυκλοφορία και να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της πόλης, όπου το διάστημα εκείνο είναι πάρα πολλοί.
Μετά το Δεκαπενταύγουστο και την εορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και της οδού Αθ. Καρπενησιώτη, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη.