Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ανακοινώθηκαν οι Βαθμολογίες των πανελλαδικών Αρίστευσαν τα Ευρυτανόπουλα

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τους μαθητές και οι βαθμολογίες τους για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ αναρτήθηκαν χθες σε όλα τα σχολεία όλης της χώρα.
Οι βαθμολογίες ήταν πολύ χαμηλές έως και μέτριες στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής.
ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

“Η επιτυχία είναι μια  πολύ σχετική έννοια.  Εάν κάποιος θέλει να εισαχθεί σε μια σχολή με λίγα μόρια,  επιτυχία είναι να πετύχει το στόχο του.  Στο σχολείο μας  σημειώθηκαν και φέτος μεγάλες βαθμολογίες, αλλά καλύτερη εικόνα θα έχουμε όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ”, μας δήλωσε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου κ. Ν. Μπακογεώργου.
Πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις εβδομήντα εφτά ( 77 )  μαθητές, εκ των οποίων οι δώδεκα ( 12) ήταν απόφοιτοι παρελθόντων ετών 
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου που σημείωσαν τους υψηλότερους βαθμούς πρόσβασης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
Παπακωνσταντίνου Αγαπούλα    18,52
Καρπερού Αλεξάνδρα      18,33
Γραμματίκα-Παυλίδου Νεφέλη    18,32
Τσακνιά Σοφία                 18,07
Κοροκίδα Αθηνά                 17,75
Γιαταγάνα Ειρήνη-Μαρία    17,58
Κολοκύθα Μαρία                 17,57
Κελέση Ελένη                              17,53
Γενιτσαρόπουλος Δημήτριος    17,38
Ζαρκάδα Μαρία                 17,15
Παπαδοπούλου Βασιλική- Νεφέλη           17,10
Καρατσίκη Ελένη                 17,03
Γκρίζη Όλγα                      16,53
Τσαντήλα Σωτηρία                 16,20

Ωστόσο όμως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, με μικρότερο βαθμό πρόσβασης, λόγω της μεγάλης πτώσης των βαθμολογιών που σημειώθηκαν, εισάγονται σε διάφορες Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα πάντα με τις τελικές βάσεις που θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο.
Από τις Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς, μέρος στις Πανελλαδικές πήρε μόνο ένας μαθητής ο Καλτσής Λουκάς, ο οποίος συγκέντρωσε  8.000 μόρια και να σημειωθεί χωρίς φροντιστήρια, παρά μόνο με τη βοήθεια των καθηγητών του.
Από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας συμμετείχαν 8 μαθητές, η επίδοση των οποίων ήταν μέτρια έως ικανοποιητική για κάποιους μαθητές, ενώ δύο μαθητές οι Κακού Ευδοκία και Τσέτσος Στέφανος έδωσαν πανελλήνιες από το Ραπτόπουλο. Μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν είχαν βγει ακόμα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για το βαθμό πρόσβασης.
Στις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου πανελλήνιες έδωσαν πέντε μαθητές οι οποίοι συγκέντρωσαν τις εξής βαθμολογίες.
ΓΚΑΡΙΛΑΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    17,62
ΜΑΚΡΗΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    6,42
ΣΒΕΡΩΝΗ    ΑΓΟΡΙΤΣΑ    12,63
ΤΣΕΤΣΟΥ    ΓΕΩΡΓΙΑ    4,88
ΧΟΥΣΙΑΔΑΣ    ΚΩΝ/ΝΟΣ    5,3
Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν σήμερα Τετάρτη 2-7-2014 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.
Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr .
Πιθανόν πάντως να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές ή και στα αποκόμματα των γραπτών των επαναληπτικών εξετάσεων.

Υποβολή
Μηχανογραφικού


Άνοιξε από την προηγούμενη Τρίτη 24 Ιουνίου  η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου
Οι υποψήφιοι έχουν ήδη κληθεί να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), τον οποίον θα χρησιμοποιήσουν για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.
Με το password που έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.
Από τις 24 Ιουλίου ώς την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερώνονται, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και άλλα στοιχεία και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο (προσωρινή αποθήκευση).
Από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ ώς και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο (επιλέγοντας οριστικοποίηση).
Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν είναι πλέον δυνατή.
Ο υποψήφιος καλό είναι να εκτυπώσει ή/και να αποθηκεύσει στον υπολογιστή του το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό δελτίο (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να δει τις τελικές προτιμήσεις του.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν υπολογιστή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και ότι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους εμπρόθεσμα γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

ΒΑΣΕΙΣ 2014: Άνοδος στη Νομική και στην Ιατρική, κάθοδος στις Οικονομικές

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές οι βάσεις των σχολών θα παρουσιάσουν αρκετές ανατροπές αφού σε κάποιες σχολές θα παρουσιαστεί εντυπωσιακή άνοδος, ενώ σε κάποιες άλλες θα υπάρξει σημαντική πτώση. Όπως και να' χει η αγωνία των υποψηφίων θα παραταθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Άνοδο των βάσεων για το 2014 στα χαμηλόβαθμα τμήματα και τις μεσαίες σχολές, που αναμένεται να ανακοπεί από το γεγονός ότι στη γενική σειρά των υποψηφίων έχουν προστεθεί οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών, των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για τις βάσεις 2014.
Η άνοδος των βάσεων θα είναι εντυπωσιακή σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα τα οποία θα δίνουν το δικαίωμα της μετεγγραφής. Άνοδος στις περιζήτητες Νομικές - Ιατρικές και πτώση στα Οικονομικά Οριακή άνοδος θα υπάρχει στις περιζήτητες σχολές Νομικής, Φιλολογίας, Ψυχολογίας, αλλά και στις Ιατρικές σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.