Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Κρήτη για το γάμου του εξαδέλφου του Πιέρ


Χαρές και γλέντια είχαμε το περασμένο Σάββατο στο Μητσοτακαίικο γραφικό Λουτρό των Σφακίων, λόγω του γάμου του εγγονού, του Κων/νου Μητσοτάκη, Πιερ Γκουρνέν, ο οποίος είναι γιός της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρνέν.
Η γαμήλια τελετή έλαβε χώρα στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Μητσοτάκη, και 300 εκλεκτών καλεσμένων. Μετά το Μυστήριο, τα κουφέτα και τα ρύζια, στο μικρό και γραφικό παραλιακό χωριό των Σφακίων, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μπόλικο ρακί και κρητικές λιχουδιές που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Στο μυστήριο παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της οικογένεια Μητσοτάκη και μεταξύ αυτών ο πολύ αγαπητός αξάδερφος του γαμπρού Κώστας Μπακογιάννη (φωτο), νέος περιφερειάρχης Στερεάς, η μητέρα του Ντόρα καθώς και κάτοικοι του Λουτρού.
Εντυπωσιακή, με ένα κομψό νυφικό και πάνω σε ένα καραβάκι με τον ήχο της Κρητικής λύρας να την συνοδεύει, έφτασε στο Λουτρό η γυναίκα πλέον του εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Πιερ Γκουρντέν που παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της στο γραφικό χωριό των Σφακίων.
Η νύφη επέλεξε αυτόν τον ρομαντικό τρόπο να φτάσει στην «αγκαλιά» του καλού της, ο οποίος μαζί με τους φίλους του την περίμενε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου έγινε η γαμήλια τελετή.
Σε κάθε της βήμα, οπως γράφει το flashnews.gr, άσπρα λουλούδια στόλιζαν τη διαδρομή προς τον άντρα που επέλεξε να γίνει σύντροφος της ζωής της.
Λίγα λόγια για τον γαμπρό
Ο Πιέρ Γκουρνέν, είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της κόρης του επιτίμου Προέδρου της ΝΔ, της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρντέν ο οποίος μεγάλωσε στην Γαλλία και διαπρέπει στο εξωτερικό.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστηµών του Παρισιού Sciences Po, από όπου έχουν αποφοιτήσει γνωστοί πολιτικοί και πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας, ενώ έχει εργαστεί σε µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συµβούλων του Παρισιού, την Giacometti Peron Associés ως στέλεχος.
Το 2007 εντάχθηκε στο στενό κοµµατικό επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, αναλαμβάνοντας προεκλογικά τη συγγραφή αρκετών από τους λόγους και τις οµιλίες του τότε υποψηφίου της Κεντροδεξιάς για τα Ηλύσια Πεδία.
Ο εγγονός του επίτιμου πρόεδρου της ΝΔ επισκέπτεται συχνά την Αθήνα, όχι µόνο γιατί του αρέσουν τα καφέ της Πλατείας Κολωνακίου, αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων, όπως και η Κρήτη το καλοκαίρι.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, όταν βρίσκει χρόνο για ταξίδια στην Ελλάδα, συναντά τον θείο του, υπουργό ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο δίνει και συµβουλές πολιτικής στρατηγικής.
http://www.star.gr