Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Υπομονή ολίγων ημερών αδέλφια για το θέμα της ένστασης του Δημητρόπουλου. Η απόφαση από το Διοικητικό Δικαστήριο Λαμίας αναμένεται στις επόμενες μέρες και έτσι θα δοθεί τέλος σε ένα θέμα σοβαρό που απασχολεί αρκετούς στον Δήμο Αγράφων.
Την περασμένη Πέμπτη στη Λαμία εκδικάστηκε η περιβόητη ένσταση και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Άντε να τελειώνουμε αδέλφια γιατί στο Δήμο Αγράφων τα προβλήματα είναι τεράστια και κάθε καθυστέρηση θα είναι σε βάρος μας.

*Το λέω αυτό γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος βρίσκεται σε μερική παράλυση αν όχι και καθολική. Σκουπίδια παντού, νεκροταφεία σε αθλία κατάσταση, δρόμοι κλειστοί, εικόνες απογοήτευσης και απόγνωσης. Την ίδια ώρα που δεν μπορεί να δώσει λύση η Δημοτική αρχή στο θέμα ύδρευσης της Τσούκας, στο μείζον ζήτημα του καθαρισμού των δεξαμενών πόσιμου νερού στα περισσότερα χωριά, κάποιοι ξοδεύουν χρήμα για να ακυρώσουν τις εκλογές, προκειμένου να ξαναγίνουν όπως λένε, για να εκλεγούν αυτοί για να σώσουν τον τόπο. Μα αυτοί δεν ήταν μέχρι τώρα στην διοίκηση του Δήμου;  Ποιος έφερε τον πολυπαθή Δήμο Αγράφων σε αυτή την κατάντια; Ποιος ευθύνεται που δεν έχουν καθαριστεί τα υδραγωγεία των χωριών με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων; Υπάρχουν υπαίτιοι και δεν είναι άλλοι από εκείνους που είχαν στα χέρια τους το τιμόνι του Δήμου όλο αυτό το διάστημα. Όταν κάποιος οδηγός πέσει πάνω σε μια μάντρα, δεν του φταίει η μάντρα που ήταν εκεί αλλά ο ίδιος που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Έτσι και στον Δήμο Αγράφων, για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και μας έφτασαν στον πάτο, υπεύθυνοι είναι οι κρατούντες και κανένας άλλος. Αυτοί κυβέρναγαν τον Δήμο, αυτοί τον τελείωσαν. Ποιος φρόντισε φίλες και φίλοι από αυτούς που υπέγραψαν την ένσταση και είναι ακόμη στην διοίκηση του Δήμου, να βρεθούν τα λιγοστά χρήματα που απαιτούνται για να μαζεύονται τα σκουπίδια σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα χωριά; Δυστυχώς κανένας από αυτούς που τώρα τρέχουν για να «δικαιωθούν». Όλοι τους ήταν αδιάφοροι για τον τόπο και τους κατοίκους και επ΄ αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα λέω αυτά, γιατί κάποιοι Αγραφιώτες δεν έχουν πειστεί για το ποιος έφτασε τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση. Εδώ μιλάνε τα έργα του καθενός και δεν χρειάζεται ειδικός για να μας πει τι έφταιξε.

*Πάντως αδέλφια αν έγιναν πραγματικά τα όσα πληροφορήθηκα ότι έγιναν κατά την ακροαματική διαδικασία της συζήτησης της ένστασης στο Διοικητικό Δικαστήριο στη Λαμία, μπορώ να πω ότι η υπόθεση δεν θα έχει πολύ δρόμο. Τώρα όσον αφορά τα περί των «δεδικασμένων», προς το παρόν ουδέν σχόλιον…     

*Φοβάμαι πως στα Άγραφα έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και η κίνηση των 120 κατοίκων της Τσούκας θα έχει συνέχεια, καθότι πολύ σύντομα και άλλοι κάτοικοι χωριών θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό του μη καθαρισμού των δεξαμενών  του πόσιμου νερού, καταγγέλλοντας τη Δημοτική αρχή για πλήρη αδιαφορία στο μείζον αυτό θέμα.

*Είναι γεγονός ότι εκεί που συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν τις περισσότερες φορές και θετικά αποτελέσματα. Κάπως έτσι έχει γίνει και με τους λιγοστούς αλλά δυναμικούς νέους της Ανατ. Φραγκίστας που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν μέσα από τον Σύλλογό τους για να προσφέρουν ποικιλοτρόπως στην πατρώα γη τους. Στις εξετάσεις που έδωσαν μέχρι τώρα τα πήγαν περίφημα και επειδή ξέρω καλά ότι με ότι καταπιάνονται τα καταφέρνουν θεωρώ σίγουρο ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά στο ιστορικό χωριό τους. Μπράβο τους και καλή συνέχεια στο έργο τους. 

*Μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καρπενησίου και στην διοικήτρια κα Ελένη Τσεκούρα, για την ξεχωριστή τιμή προς τους Ευρυτάνες Αμερικής με την απόφαση που πήραν να δώσουν το όνομα της Ενώσεως Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ  στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Πρόκειται για μια έμπρακτη αναγνώριση στην διαχρονική προσφορά των Ευρυτάνων της Αμερικής στα αδέλφια τους στην γενέθλια γη.

* Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στον μαέστρο Γιώργο Ξενάκη για την άψογη διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ και του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών που έγιναν από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου 2014 στο Καρπενήσι και υποστηρίχτηκαν από τον Δήμο Καρπενησίου. Τόσο ο σπουδαίος αυτός μουσικός όσο και ο Δήμος έχουν καταλάβει πολύ ότι τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτιστικά γεγονότα, η κοινωνία μας τα έχει ανάγκη και πάντα τα χειροκροτεί. 
* Αρίστευσαν και αυτή τη χρονιά τα Ευρυτανόπουλα. Με βάσει τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν προχτές, πολλά από τα παιδιά μας θα μπουν και φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κάνοντας τους δασκάλους και τους γονείς τους περήφανους για την επιτυχία τους. Καλές σπουδές Ευρυτανόπουλα και καλή δύναμη στην φοιτητική σας πορεία.

*Όπως τα ευρυτανόπουλα συνεχίζουν την παράδοση των επιτυχιών, έτσι και η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, συνεχίζει να βραβεύει τους μαθητές που αριστεύουν και πετυχαίνουν στα Σχολεία τους στην Ευρυτανία. Πιστή λοιπόν με το ραντεβού της με την επιβράβευση των καλυτέρων, η Ένωση και φέτος θα βραβεύσει πολλά ευρυτανόπουλα στηρίζοντας εμπράκτως τον καλό τους αγώνα αλλά και την επιτυχία τους.