Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Σε επίπεδο παρουσιών και απουσιών εκπλήξεις δεν υπήρξαν στην εκδήλωση της παρουσίασης του νέου Κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Η πρώην Υπουργός, μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενη από την κόρη της Αλεξία, ενώ στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Μαρκογιαννάκης και Κ. Κιλτίδης, καθώς επίσης και η Σοφία Καλαντζάκου, ο Γ. Καλός και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης. Παρών ήταν επίσης ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, Ανδρέας, ενώ απόντες, για λόγους σημειολογίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και οι «δικοί» μας, Κώστας Κοντογέωργος και Δημήτρης Χρυσικός.

* Δικαιώνεται μου φαίνεται πρώην Αντινομάρχης για τα όσα έλεγε εδώ και καιρό για τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας. Μετά μάλιστα και τις τελευταίες εξελίξεις τόσο με την ανακοίνωση του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη όσο και με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, με δηλώσεις περί δυσαρέσκειας προσώπων από τα αποτελέσματα των εκλογών, ο «δάσκαλος» έκανε διάνα.

* «Αλήθεια γιατί δεν πήγε στην εκδήλωση της ανακοίνωσης του νέου κόμματος της κ. Μπακογιάννη ο καλός της φίλος και επί πολλών ετών εκλεκτός, Δημήτρης Χρυσικός», με ρώτησε κάτοικος της Δυτ. Ευρυτανίας, που χρόνια τώρα τον ψηφίζει σε όσες εκλογές και αν έγιναν. «Και εγώ με την Ντόρα θα πάω, μου ξαναείπε με νεύρα, «ο Μήτσος όμως με ποιόν θα είναι τώρα;». «Τα λέω αυτά γιατί πριν τις εκλογές με πήρε τηλέφωνο για να ψηφίσουν τα παιδιά μου που μένουν στο Καρπενήσι τον Κώστα. Τώρα όμως τι λέει ο Πρόεδρος». Που να ξέρω κι εγώ τι λέει ο Πρόεδρος του είπα και άλλαξα κουβέντα.

* Ο Νομάρχης δεν πήγε γιατί είχε προγραμματίσει κυνήγι. Έτσι είναι αυτά, άμα προγραμματίσεις κάποια πράγματα να κάμνεις, δύσκολα μετά χαλάς το πρόγραμμα.

* Άκουσα λοιπόν ότι ο Νομάρχης χρεώνει την μη εκλογή του σε παραταξιακό πόλεμο και κυρίως σε πρώην Δήμαρχο που πήγε από την άλλη μεριά, φωτογραφίζοντας προφανώς τον Βασίλη Γούλα. Δεν χάθηκε γι΄ αυτό η υπόθεση Νομάρχα μου. Χάθηκε γιατί ο κυρ Θανάσης, δεν τράβαγε. Όσες σέντρες και να του έβγαζες ακόμη και σε κενό τέρμα, μπάλα στο πλεχτό δεν έμπαινε...

* Αν γυρίσουμε όμως και λίγα χρόνια πίσω, θα δούμε ότι το 2002 ο Νομάρχης είχε πάρει 12566 ψήφους έναντι 8982 του Χρήστου Δημόπουλου, δηλ. 3584 ψήφους παραπάνων, στις εκλογές του 2006 η διαφορά μεταξύ του κ. Κοντογέωργου με αντίπαλο τότε τον Γιάννη Παπαδόπουλο μειώθηκε στους 1419 ψήφους (11562 ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ - 10143 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) και το 2010 η διαφορά έπεσει ακόμη περισσότερο. Στον 1ο γύρο μεταξύ Περγαντά - Χειμάρα η διαφορά ήταν περί τους 900 ψήφους και στον 2ο γύρο μόλις στους 248. Σημαντικά στοιχεία προς ανάλυση.

* Για να ξαναπιαστώ και πάλι με εκείνους που έλεγαν πως η επιλογή των κ.κ. Μπαμπαλή και Καρφή ήταν η καλύτερη και το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο. Οι υποψήφιοι, όπως αποδείχτηκε ήταν πράγματι σοβαρά πρόσωπα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίχτηκαν όπως θα έπρεπε. Γιατί άραγε;

* Κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα το κυβερνών κόμμα τα πήγε πολύ καλά, εδώ είχαμε Βατερλό και που είσαι ακόμη.

* Συνήθως όμως μετά από μια πολύ βαριά ήττα, ο σωστός προπονητής αναλαμβάνει την ευθύνη και παραιτείται. Εδώ παρά την συντριβή δεν είχαμε μέχρι στιγμής καμία παραίτηση. Να περιμένουμε λίγο ακόμη, μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός ή η ομάδα θα συνεχίσει έτσι;

* Άντε να χάσεις από την δυναμική του αντιπάλου κόμματος, έχει τις εξηγήσεις του το θέμα. Να χάσεις όμως με αυτογκόλ και χωρίς να περάσεις ούτε μια φορά τη σέντρα, αυτό θα πει ήττα με κατεβασμένα τα χέρια.

* Και ο Τάτσης, είπε ο Βουλευτής Ευρυτανίας, πέραν και του κ. Μπαμπαλή, ήθελε ως έδρα του νέου Δήμου το Κερασοχώρι, αλλά αυτό δεν το δημοσιοποίησε πριν τις εκλογές για να εκλεγεί και πάλι Δήμαρχος. Αν είναι έτσι κ. Τάστη, θα πρέπει έστω και τώρα να το πείτε στους δημότες σας. Οι θέσεις των πολιτικών προσώπων θα πρέπει να εκφράζονται δημόσια και με τόλμη.

* Βέβαια ο Βουλευτής, με τον τρόπο του “τάχοσε” και στον απερχόμενο Δήμαρχο Φραγκίστας για το θέμα της έδρας. Η έδρα είπε χάθηκε διότι “κάποιους τους έπιασαν στον ύπνο”, ενώ “δεν είχαν και συμμάχους”. Τι λέει ο κ. Μπόνιας, για όλα αυτά;

* Πληροφορήθηκα ότι η πρώην Αντινομάρχης και νεοεκλεγείσα Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων, Όλγα Διώτη, παραπονέθηκε γιατί στο προηγούμενο φύλλο δεν έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή της. Είναι γεγονός ότι η αγαπητή Όλγα, είναι μια πολύ ευγενική και συμπαθέστατη κυρία που χαίρει της εκτίμησής μας. Η εν γένει παρουσία της στα κοινά του τόπου μας, τόσο ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, όσο και ως Αντινομάρχης, ήταν άψογη. Όμως Όλγα μου στο συγκεκριμένο σχόλιο, αναφέρθηκα σε συνάδελφό σου, που εκλέχτηκε, χωρίς … προίκα. Γιατί, άλλο είναι να θέτει υποψηφιότητα μια Αντινομάρχης και άλλο ένας … κοινός θνητός !!!

* Την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το άρθρο της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη στο Βήμα της Κυριακής. Η κ. Κατσέλη έκανε λόγο για «αργό θάνατο του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε εθνικό και κλαδικό επίπεδο», την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ενοχλημένη εμφανίζεται και η τρόικα, τόσο με τη στάση της κ. Κατσέλη, όσο και άλλων υπουργών. Αυτά πάθαμε εδώ στην Ελλάδα. Πάει η σφαλιάρα σύννεφο και αν κάποιος πει πως αντιδρά, έχουμε ενοχλήσεις. Βρε που καταντήσαμε…

* Πολλοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου έξω από το Γραφείο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας για να πανηγυρίσουν την μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Καραμπά. Πέρα από τους στενούς συγγενείς του, τους συνεργάτες και συνυποψήφιούς του, κ.κ. Κώστα Χούπα, Λάμπρο Τσιτσάνη, Τάκη Τσελεπή και Ταξιάρχη Σκλαπάνη, που πήγαν να συγχαρούν τον απερχόμενο Δήμαρχο Καρπενησίου, διακρίναμε, τον Πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λάγαρη, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καρβέλη, την Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Β. Καρφή, τον Ν.Σ. Σταύρο Σαξαμπάνη, την Πρόεδρο της ΚΕΠΑΑΔΗΚ Μαρία Πάζιου, τον Θόδωρο Μπάρκα, τον Γιάννη Γράψα και τον 1ο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο Ποταμιάς, Νίκο Τραστέλη.