Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΑΚ. Απόδραση στην Ανατολική Ευρυτανία


Μια υπέροχη μέρα πέρασαν οι φίλοι της ΑΛΑΚ που συμμετείχαν στην μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου, στην Ανατολική Ευρυτανία.
Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος των 23 εκδρομέων, οι οποίοι απόλαυσαν τη διαδρομή και θαύμασαν τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.
Παρά την οικονομική κρίση και τις συνεχείς αυξήσεις των καυσίμων, η πρόσκληση της ΑΛΑΚ για εκδρομή συγκέντρωσε ικανοποιητικό αριθμό ατόμων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της και παρόλο που η χιλιομετρική απόσταση ήταν μεγάλη (140χιλ.), και η διαδρομή σε πολλά σημεία ήταν δύσβατη και εκτός δρόμου κομμάτια έκανε για άλλη μια φορά περήφανους τους οδηγούς για τα αυτοκίνητα τους. Πραγματοποιήθηκε διαδρομή με 4Χ4 σε δασικούς δρόμους, οι οποίοι είχαν ελεγχθεί από την ΑΛΑΚ, ήταν η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Λέσχη μετά από την επίσκεψη των γιατρών του κόσμου στα χωριά των Αγράφων.
Η αναχώρηση έγινε από την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου στις 8.30 το πρωί της Κυριακής 16 Ιανουαρίου, όπου και μοιράστηκαν από τους υπεύθυνους road book με πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή, την ιστορία των χωριών που επισκέφθηκαν, καθώς και ιστορικό υλικό για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βράχα και την ιερά Μονή Παναγίας της Δομιατίτισσας.
Η πρώτη στάση έγινε στο δασικό χωριό «Λιβαδάκι», το οποίο ανήκει στο Νομό Φθιώτιδος και συγκεκριμένα στο Δήμο Αγίου Γεωργίου και βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Βελουχιού, σε υψόμετρο 950μ. μέσα στη Φύση, στη θέση «Λιβαδάκι», απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Εκεί οι εκδρομείς απόλαυσαν τον καφέ τους, θαυμάσανε το τοπίο και ενημερωθήκανε από τον υπεύθυνο του Δασικού Χωριού σχετικά για τις δραστηριότητες που παρέχει.

Στη συνέχεια η Λέσχη ακολούθησε το πρόγραμμά της περνώντας από τα χωριά Νεοχώρι, Φουρνά, Βράχα, Χόχλια, Πετράλωνα, Αγ. Τριάδα, Αγ. Παρασκευή, Δομιανοί, Παπαδιά, Παυλόπουλο, Στένωμα.
Στην Αγ. Τριάδα οι εκδρομείς γευμάτισαν σε ταβέρνα του χωριού, ενώ πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Δομιανίτισσας, όπου και τους μίλησε ο ηγούμενος πατήρ Ηλίας για την ιστορία του Μοναστηριού.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους από τους συμμετέχοντες να κάνουν ένα μίνι trial σε χωμάτινες και ανώμαλες πίστες, απροσπέλαστα ρέματα και λασπωμένα χαντάκια.
Οι εκδρομείς επέστρεψαν στο Καρπενήσι γύρω στις 7 το απόγευμα, όπου και αποχαιρετίστηκαν, ευχαρίστησαν τους υπευθύνους της ΑΛΑΚ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδρομή που θα διοργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Καρπενησίου.