Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αύριο Πέμπτη 28 Απριλίου, Μικρό Πανεπιστήμιο Δήμου Καρπενησίου - Εκδήλωση με θέμα: ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ: Από το Chernobyl στη Fukushima

Στα πλαίσια του θεσμού «Μικρό Πανεπιστήμιο», ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το παράρτημα Καρπενησίου του ΤΕΙ Λαμίας (Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων), το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ: Από το Chernobyl στη Fukushima, με κεντρικό ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ευάγγελο Χίνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Έπειτα από την πρόσφατη τραγωδία στην Ιαπωνία, το ζήτημα των πυρηνικών είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, και μας αφορά όλους. Η Δημοτική Αρχή αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων να φιλοξενήσουμε στα πλαίσια του θεσμού «Μικρό Πανεπιστήμιο» τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τομέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριο Χίνη.


Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να καθιερώσουμε το θεσμό αυτό στη συνείδηση κάθε κατοίκου του τόπου μας, με εκδηλώσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που θα προσφέρουν επίκαιρη και ενδιαφέρουσα γνώση σε όλους όσοι επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν. Καλώ λοιπόν, όλους τους δημότες να παραβρεθούν την Πέμπτη στη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση, σε διάστημα τριών μηνών, που διοργανώνει το Μικρό Πανεπιστήμιο».