Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θρήνος στο Κλαυσί Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του άτυχου νέου χθες το απόγευμα


Το τελευταίο αντίο είπαν χθες η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 30χρονου Γιάννη Μαθέ. Η κηδεία του άτυχου νεαρού, που έχασε τη ζωή του στο προχθεσινό τραγικό τροχαίο, πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία πολλών εκατοντάδων κόσμου, μέσα σε κλίμα οδύνης στις 5,30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην γενέτειρά του στο Κλαυσί.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του αδικοχαμένου, ο κυρ – Ανδρέας και η κ. Φρειδερίκη, που δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με το μεγάλο κακό που τους βρήκε.

Έχοντας περάσει και άλλο, τέτοιο περιστατικό, που οδήγησε το γαμπρό τους στο αναπηρικό καροτσάκι, ποτέ δεν περίμεναν ένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, να χάσουν τόσο πρόωρα τον μονάκριβο γιό τους.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αποχαιρετούσαν χθες το απόγευμα στο Κλαυσί αυτό το γεμάτο ζωντάνια παλικάρι.
Απέναντι από τον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ έγινε το δυστύχημα
Ο πόνος ήταν τέτοιος, ώστε είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια της κηδείας δεν ακουγόταν ούτε ψίθυρος. Όλοι θρηνούσαν και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια του 30χρονου, η οποία καλείται πλέον να αντέξει το βάρος και να βρει στήριγμα στις δυο κόρες, αδελφές του μακαρίτη.

«Όλοι συνεννοούνταν και χαιρετιόντουσαν με τα μάτια. Κανείς δεν μπορούσε να αρθρώσει μια κουβέντα, αφού είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός» δήλωσε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ένας εκ των πάρα πολλών παρευρισκομένων στη χθεσινή εξόδιο ακολουθία. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη και σήμερα την τραγική κατάληξη που είχε η επιστροφή του Γιάννη, από το πάρτι που διοργάνωσε η αδελφή του και η οποία κατέληξε στο θάνατο του, με αυτό τον τόσο άδικο τρόπο.

Ο Γιάννης, ήταν ένα παιδί μάλαμα. Ένα νέος, λεβέντης, εργατικός και τίμιος, που αγωνίζονταν για να τα βγάλει πέρα στη ζωή, κυρίως με αγροτικές εργασίες. Πάσχιζε και δεν ήθελε να φύγει από τον τόπο του που τόσο αγαπούσε.


Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του άτυχου Γιάννη στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συνοδεύουντάς τον στην τελευταία του κατοικία

Όμως τα όνειρά του και η δίψα του για ζωή, σταμάτησαν, απότομα προχθές το πρωί, ανήμερα του Αη- Γιώργη, μπροστά ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε από το δρόμο και ανετράπη σε παρακείμενο χωράφι.

Παρότι που δεν ήταν γκρεμός εκεί που ανατράπηκε
το αυτοκίνητο, το μεγάλο κακό έγινε.

Παρότι δεν ήταν γκρεμός, γιατί κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να γλιτώσει, στάθηκε άτυχος καθότι υπέστη εσωτερική αιμορραγία ενώ έσπασε σύμφωνα με πληροφορίες και ο αυχένας του, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος.

Ωστόσο όμως οι ακριβείς αιτίες του δυστυχήματος θα προκύψουν μετά τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε από ιατροδικαστή στην Αθήνα. Τα αίτια του δυστυχήματος αναζητούν και οι αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Καρπενησίου.

Να ευχηθούμε στους τεθλιμμένους γονείς και στα αδέλφια του αείμνηστου Γιάννη, καλό κουράγιο και είθε ο Αναστάς Κύριος τον κατατάξει μετά των Δικαίων.