Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το ιχθυοτροφείο του Γαύρου στα χέρια του Δήμου Καρπενησίου Διαδοχικές συναντήσεις του Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους Ειδικούς Γραμματείς, Δασών του ΥΠΕΚΑ και Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιοματούχους για θέματα του Δήμου Καρπενησίου είχε την περασμένη Δευτέρα ο Κώστας Μπακογιάννης. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Καρπενησίου, συνεντήθηκε πρώτα με τον Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Διβάρη και αργότερα με τον κ. Βαγγέλη Διβάρη, Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ιχθυοτροφείο του Γαύρου στα χέρια του Δήμου Καρπενησίου 
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συστηματικής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο Καρπενησίου η εκμετάλλευση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στο Γαύρο.  
Έπειτα από τη θετική έκβαση του αιτήματος του Δήμου Καρπενησίου και την παραχώρηση σε αυτόν του ιχθυοτροφείου, ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τον κ. Αμοργιανιώτη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον που επέδειξε αλλά και την άμεση ανταπόκριση στο εν λόγω ζήτημα.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας. Η επαναλειτουργία της αφενός μεν δίνει ζωή και προοπτική σε μία πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική μονάδα, αφετέρου δε  ενισχύει την τοπική οικονομία, την τουριστική κίνηση, και συγχρόνως την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή των φυσικών μεθόδων εκτροφής ψαριών, η επιτυχημένη επαναλειτουργία της μονάδος ιχθυοκαλλιέργειας στον Γαύρο θα αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία και λειτουργία και άλλων μονάδων παραγωγής κτηνοτροφικών προϊόντων και προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Αμοργιανιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης το Δασάρχη κ. Σταύρο Κοσμά και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ευρυτανίας, κ. Γιώργο Καραγεώργο για την πολύτιμη συνεργασία τους».

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την εξεύρεση κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία έργων που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, με τον κ. Βαγγέλη Διβάρη, Ειδικό Γραμματέα Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενημερωθεί για το Πρόγραμμα «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013».
Το εν λόγω πρόγραμμα καλεί τους δικαιούχους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού να υποβάλουν προτάσεις, έτσι ώστε να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια των Μέτρων 313, 321, 322,323.
Για το Δήμο Καρπενησίου επιλέξιμη από το πρόγραμμα περιοχή είναι η Δημοτική Ενότητα Προυσού, για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Σε περιόδους μεγάλης οικονομικής ύφεσης για τη χώρα, μονόδρομος για την ανάπτυξη του Δήμου είναι οι χρηματοδοτήσεις έργων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Η Δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα πνοής και λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, τις προοπτικές ανάπτυξης και τη φυσιογνωμία κάθε περιοχής του Δήμου, καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις προς χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Δήμου θα προσπαθήσουν και στην περίπτωση του Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013», όπως και σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα, να καταθέσουν αξιόλογες προτάσεις, διεκδικώντας όσο το δυνατό περισσότερους πόρους για τον τόπο μας».  
 

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή
Απαραίτητη η διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φουρνάς
Επίσης τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα, με  τον κ. Χρήστο Παπουτσή, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.    
Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Δήμαρχος έθιξε δύο ζητήματα: την εύρυθμη λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου και τη διατήρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς.
Σχετικά με το Πρυροσβεστικό Κλιμάκιο Φουρνάς, ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό τη σπουδαιότητα που έχει η ύπαρξη του στην περιοχή, τόσο όσον αφορά την πυρασφάλεια στη βόρεια πλευρά του Δήμου Καρπενησίου, όσο και αναφορικά με την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των παρακείμενων χωριών.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι στην περιοχή ευθύνης του Κλιμακίου εντάσσεται το μεγαλύτερο ελατοδάσος της Ευρυτανίας, αλλά και ένα ευρύ ορεινό δίκτυο, με αυξημένη κίνηση και καμία πρόσβαση από γειτονική υπηρεσία, που συνδέει την Ευρυτανία με τους Νομούς Καρδίτσας και Φθιώτιδας και στο οποίο κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες παρατηρούνται πολλοί εγκλωβισμοί. Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμαρχος επισήμανε το χαμηλό κόστος λειτουργίας του Σταθμού, το οποίο περιορίζεται στην πληρωμή ενός μικρού ποσού για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας σε ρεύμα, ενώ τόνισε ότι η υπηρεσία δεν επιβαρύνεται με κόστος ενοικίου και νερού. 
Επιπλέον, αναφερόμενος στην απαραίτητη υποστήριξη που προσφέρει το κλιμάκιο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι αυτό καλύπτει τις ανάγκες τόσο της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς όσο και της Δημοτικής Ενότητας Κτημενίων.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα επισταμένως.