Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Με παρέμβαση Ηλ. Καρανίκα διευθετήθηκε η έκδοση αδειών θήρας στη Δυτ. Ευρυτανία Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Τάκη Γεωργαλή για το θέμα αυτό

Ουσιαστική και απόλυτα αποτελσματική υπήρξε η παρέμβαση του Βουλευτή Ευρυτανίας, για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί με την θεώρηση των αδειών θήρας, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δυτικής Ευρυτανίας.

Πιο συγκεκριμένα μετά την επαφή που είχε ο κ. Καρανίκας με την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εκδόθηκε εντολή προς το Δασαρχείο Καρπενησίου να οριστεί άμεσα υπάλληλος, αρμόδιος για τη θεώρηση αδειών θήρας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Τάκη Γεωργαλή, θα μεταβαίνει μία ή και δύο φορές την εβδομάδα αν χρειασθεί, στο Δασονομείο Γρανίτσας, για την έκδοση και θεώρηση αδειών θήρας. Με τον τρόπο αυτό διευθετείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται το έργο της Υπηρεσίας.
Για το ίδιο θέμα και για την θετική του εξέλιξη, ο Πρόεδρος του Κ.Σ.. Τάκης Γεωργαλής εξέδωσε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ         ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                              
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΟ ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.
ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΤΚ 360 72
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 22370 61861
ΚΙΝ: 697 200 5165
ΓΡΑΝΙΤΣΑ 19.9.2011
                                 
ΘΕΜΑ: Ορισμός υπαλλήλου για θεώρηση αδειών θήρας

Με το υπ’ αριθμ. 5823/102323/7-9-2011 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτ. Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα του Γενικού Δ/ντη κου. Αντώνη Καλογήρου, το Δασαρχείο Καρπενησίου εντέλλεται όπως ορίσει άμεσα υπάλληλο, αρμόδιο για τη θεώρηση αδειών θήρας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου μας, θα μεταβαίνει μία ή δύο φορές την εβδομάδα αν χρειασθεί, στο Δασονομείο Γρανίτσας, για την έκδοση και θεώρηση των αδειών θήρας.
Για την εν λόγω απόφαση αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Βουλευτή Ευρυτανίας κο. Ηλία Καρανίκα και τον Γρανιτσίωτη συνεργάτη του, κο. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη οι οποίοι με τις ενέργειές τους προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας βοήθησαν στην έκδοση της η οποία θα έπρεπε να είχε ληφθεί από τους αρμοδίους Προϊσταμένους του Δασαρχείου Καρπενησίου εδώ και πολύ καιρό δεδομένου ότι το Δασονομείο Γρανίτσας μετά τη συνταξιοδότηση πέρυσι της μίας (1) και μοναδικής υπαλλήλου – Δασοπόνου δεν μπορούσε να εκδίδει και να θεωρεί άδειες κυνηγίου του Συλλόγου μας.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πρέπει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου - αφού ο Σύλλογος δεν διαθέτει Διοικητικό Υπάλληλο – να απευθύνεται για την έκδοση των κυνηγετικών αδειών του Συλλόγου στο Δασαρχείο Καρπενησίου που απέχει 80 χλμ. από τη Γρανίτσα (160 χλμ. με επιστροφή!!!).  Εκεί δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε τυχόν εκκρεμή έγγραφα οι προκειμένου να ικανοποιηθούν απαιτήσεις του Δασαρχείου να επαναληφθεί η διαδρομή την επομένη ημέρα ή ακόμα και την μεθεπόμενη προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες μετά από μεγάλη προσπάθεια και υπομονή. 
Η ταλαιπωρία που κατά συνέπεια, εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και τα μέλη μας έχουν υποστεί είναι τεράστια και πραγματικά ακατανόητη αφού οι κυνηγοί με τα υψηλότατα τέλη των αδειών  που καταβάλλουν κάθε χρόνο συνεισφέρουν στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων αλλά και στην ενίσχυση τόσο της Συνομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου μας που με πλήθος φιλοθηραματικών ενεργειών συμβάλλουν τόσο στην προστασία των θηρεύσιμων ειδών όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος (διάνοιξη μονοπατιών, κατασκευή βρυσών, κλπ).  Ο Σύλλογός μας διαθέτει επίσης θηροφύλακα που σε συνεργασία με τις Δασικές Αρχές επεμβαίνει όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο αλλά και με περιπολίες λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους ενάντια στο νόμο και κατά παράβαση της νομοθεσίας περί θήρας, κυνηγούν λαθραία ή προβαίνουν σε πράξεις που προσβάλλουν όσους κυνηγούν στα πλαίσια που ο νόμος θέτει.
Όλες τις ενέργειές μας, τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων τα βλέπουν ως ένδειξη ανταμοιβής των διαχρονικών προσπαθειών τους για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής τους, αφού το κυνήγι σε τούτο εδώ τον τόπο είναι τρόπος ζωής και άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητά ακόμα και αυτών που δεν είναι κυνηγοί.
Στα πλαίσια της δράσης μας αυτής και δεδομένου ότι για την ύπαρξη και συνέχεια του Συλλόγου απαραίτητη είναι η συνδρομή της πολύτιμης βοήθειας των Δασικών Αρχών, απαιτείται πέραν όλων των άλλων η διάθεση συνεργασίας και επίλυσης τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν ιδιαίτερα ενόψει της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.  Ο Κ.Σ. Δυτικής Ευρυτανίας είναι δείγμα εξέλιξης, προοπτικής, ευνομίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των κατοίκων του Δήμου μας και η παρουσία του αν μη τι άλλο διευκολύνει και το έργο των Δασικών Αρχών.  Αν εμείς όμως βρίσκουμε αντί για συνοδοιπόρους μας τις Δασικές Αρχές απέναντι, τότε ούτε εμείς, ούτε το Δασαρχείο μπορούμε να εκπληρώνουμε τους στόχους για τους οποίους υπάρχουμε και λειτουργούμε.  Στη δεδομένη περίπτωση και παρά το γεγονός ότι είχαμε επισημάνει με επιστολές μας από πέρυσι (20-8-2010) την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του Δασονομείου προς όλους τους φορείς, αγνοηθήκαμε και ευτυχώς με τις ενέργειες όσων ευχαριστούμε με την παρούσα, το πρόβλημα έκδοσης των αδειών κυνηγίου επιλύεται οριστικά. 
Πέραν όμως του Βουλευτή Ευρυτανίας κου. Ηλία Καρανίκα και του συμπατριώτη μας κου. Αλέξανδρου Καρδαμπίκη που βοήθησαν στην οριστική επίλυση του προβλήματος λειτουργίας του Δασονομείου Γρανίτσας κατά την περίοδο έκδοσης των κυνηγετικών αδειών, ευχαριστούμε και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Καρπενησίου που έρχονται στο Δασονομείο Γρανίτσας μετά την έκδοση της από 7-9-2011 απόφασης και εξυπηρετούν το Σύλλογο και τα μέλη μας στην έκδοση των αδειών κυνηγίου.  Η βοήθειά τους είναι πολύτιμη και ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και συνέχεια λειτουργίας του Συλλόγου και του έργου που αυτός επιτελεί. 

Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Γεωργαλής