Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τεράστια επιτυχία για το Λύκειο Καρπενησίου, 10ο στην Ελλάδα Ικανοποιητική η απόδοση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Είναι γεγονός ότι η δυσκολία των θεμάτων αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στην γενικότερη μέτρια εικόνα των υποψηφίων στα Λύκεια του Νομού μας.
Η δυσκολία αυτή σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να επιφέρει πτώση των βάσεων, ωστόσο όμως θα υπάρξουν και τμήματα στα οποία θα παρατηρηθεί άνοδος, κυρίως στο πρώτο επιστημονικό πεδίο.
Ειδικότερα:
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18 - 20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα παρατηρηθεί επομένως αύξηση των βάσεων στις συγκεκριμένες σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η αύξηση αυτή θα σβήνει πάντως στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος μειωμένοι κατά 2.000.
Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας. Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων. Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια.
Στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι εξασφάλισαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, όμως το γεγονός ότι έχουμε 6% λιγότερους υποψηφίους συγκριτικά με πέρυσι, δεν θα δημιουργήσει ανοδικές τάσεις. Η εκτίμηση είναι ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα διατηρηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα περσινά. Εντυπωσιακά χαμηλές, πάντως, θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ της Λογιστικής, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων στην περιφέρεια.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Στο Λύκειο Καρπενησίου από τους 65 υποψηφίους οι 24 όπως καταγράφονται στη συνέχεια πήραν βαθμό από 15 μέχρι 18,93.
Σαξώνη Κων/να               18,93
Ζαχαροπούλου  Ελένη    18,77
Γραμματίκα  Ανθή            18,60
Φεγγούλη Ιωάννα            18,57
Μπόνια Αρετή                  17,35
Καββαδία Αγλαϊα             17,28
Τσουρουπλής Λουκάς     17,22
Νταβαρίνου Νίκη             17,20
Καρέτσου Ευαγγελία       17,03
Νείλα Δανάη-Μαρία         16,97
Πέτρου Χριστόφορος      16,93
Τσούλου Πετρούλα           16,70
Γκορόγιας Δημήτριος       16,65
Σαπούνη Δήμητρα            16,53
Χουσιάδα Βασιλική           16,48
Κατή Μαρία                        16,47
Ζαλοκώστα Χρυσάνθη      16,25
Βούρτσα Παναγιώτα          15,98
Δήμα Δήμητρα                    15,85
Λιάγκας Ηλίας                     15,72
Παπαδή Ευαγγελία             15,72
Λάμπρου Φωτεινή              15,50
Ζαχαρόπουλος Δημήτριος 15,33
Βρέκου Αικατερίνη              15,32





Ωστόσο όμως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, με μικρότερο βαθμό πρόσβασης εισάγονται σε διάφορες Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα πάντα με τις τελικές βάσεις που θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο.
Δυστυχώς στα Λύκεια Κερασοχωρίου, Γρανίτσας, Φουρνάς, οι επιδόσεις των υποψηφίων κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που φανερώνει την διαφορά των Λυκείων αυτών με αυτό του Καρπενησίου, που  φέτος κατατάχθηκε πανελλαδικά 10ο στη Θεωρητική κατεύθυνση και 30ο στη θετική.
Στο επόμενο φύλλο μας, λόγω τις δυσκολίας να μας παραδώσουν τα ανωτέρω Λύκεια, τις επίσημες βαθμολογίες, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικούς πίνακες καθώς και πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά από τις βαθμολογίες των υποψηφίων που έλαβαν φέτος μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις απ΄ όλα τα ευρυτρανικά Λύκεια.