Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο




Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας που βρίσκεται στο Καρπενήσι, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τόπο.

Χαρακτήρισε δε το Καρπενήσι «Φυσικό Εργαστήρι» για το ΤΕΙ, μιας και η φυσιογνωμία της περιοχής είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γνωστικό αντικείμενο του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ επισήμανε τις συνεχής προσπάθειες που γίνονται από το διδακτικό προσωπικό προκειμένου να επιτυγχάνεται το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σπουδών.
Αναφέρθηκε ακόμη στο ΤΕΙ Δασοπονίας ως παράγοντα ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία τόσο οικονομικής όσο και επιστημονικής, δεδομένης της συνεχούς συνεργασίας των Τοπικών Αρχών με το Τμήμα για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικού περιεχομένου που έχουν ως στόχο την ανάδειξη και διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής.
Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, με το Δήμαρχο να αναλύει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της,  προκειμένου να περάσει εκτός από τη διαχείριση και η κυριότητα του Κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου. Τόνισε στον Υπουργό την αναγκαιότητα της ρύθμισης του ιδιότυπου αυτού ιδιοκτησιακού καθεστώτος προκειμένου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μοναδικό σε υποδομές αυτό Αθλητικό Κέντρο, σταματώντας έτσι το μαρασμό και τη φθίνουσα πορεία του.
Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία της Ευρυτανίας, κυρίως αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης όλων των σχολικών μονάδων στην περιοχή.
Ο Υπουργός, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος, ενώ έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του ΤΕΙ. Ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ενημέρωση που του παρείχε και εξέφρασε την πρόθεσή του, με την πρώτη ευκαιρία, να επισκεφθεί το Καρπενήσι.