Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Αγράφων, Δημήτρη Τάτση, στους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους νεαρούς μας συνδημότες που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν έναν σπουδαίο στόχο τους, την εισαγωγή τους  σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ένας στόχος εξαιρετικά δύσκολος, ιδιαίτερα για ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στον απομακρυσμένο Δήμο μας σε αντίξοες μαθησιακές συνθήκες και συχνά με βασικές ελλείψεις σε σχολικό και εξωσχολικό επίπεδο.

Γνωρίζοντας καλά την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών αυτών αλλά και αναγνωρίζοντας τον αγώνα τόσο των ίδιων, των οικογενειών τους όσο και των καθηγητών τους, νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ βαθειά  για τη μεγάλη αυτή επιτυχία τους όλους τους μαθητές που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές Σχολές της χώρας.
Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά σας που θα σας φέρει γνώση και νέες δεξιότητες δίνοντάς σας όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στη ζωή σας ως ενήλικες πια. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε θα πρέπει να εφοδιαστείτε με γνώσεις και ικανότητες καθώς εσείς αποτελείτε το μέλλον της χώρας μας. Συνάμα σας εύχομαι να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την εμπειρία αυτή και να αναπτύξετε ισχυρές και φωτεινές προσωπικότητες, κάτι που χρειάζεται ο τόπος μας.     
Δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ βέβαια για την προσπάθειά τους και όλους τους μαθητές, που δεν κατάφεραν να επιτύχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θυμίζοντάς τους ότι θα έχουν και νέες ευκαιρίες στο μέλλον για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.
     Καλή αρχή σε όλους και πάντα επιτυχίες!

Δήμαρχος Αγράφων
Δημήτριος Τάτσης