Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κατάθεση - φωτιά φίλου παπαδιάς: Σχεδίαζε και πέρυσι τον φόνο του ιερέα με άλλον εραστή



Και δεύτερος εραστής πίσω από το άγριο φονικό κληρικού στην Ηλεία. Τι προφασίζονταν η παπαδιά προκειμένου να φύγει από το σπίτι της και να οργανώσει το σχέδιο δολοφονίας. Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει χτυπήματα του θύματος στο κεφάλι. Επί έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθούσε να οργανώσει την δολοφονία του ιερέα και μάλιστα με δύο διαφορετικούς άντρες.

Την σοκαριστική αυτή καταγγελία υποστηρίζουν με τις καταθέσεις τους τόσο ο 40χρονος αγρότης που πυροβόλησε τον ιερέα, όσο και ένας 31χρονος, ο οποίος μάλιστα ήταν φίλος με τον δράστη, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είπε ότι είχε σχέση με την 43χρονη παπαδιά μέχρι πριν από έναν χρόνο και εκείνη προσπαθούσε και τότε να τον πείσει να δολοφονήσει τον άνδρα της.
Όταν εκείνος δεν ενέδωσε, η σύζυγος του ιερέα βρήκε άλλον εραστή, τον 40χρονο αγρότη από τα Κρέστενα.
"Η παπαδιά προσπαθούσε να με πείσει να δολοφονήσω τον ιερέα γιατί μου έλεγε ότι δεν αντέχει άλλο. Μάλιστα, εγώ της είχαν γνωρίσει τον 40χρονο αγρότη", φέρεται να λέει στην κατάθεσή του ο 31χρονος.
Οι μαρτυρίες αυτές που συγκλονίζουν το πανελλήνιο και εξετάζονται τώρα με μεγάλη προσοχή από τον αρμόδιο εισαγγελέα, δίνουν νέα ακόμα πιο αποτρόπαια διάσταση στο άγριο φονικό.
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο ο 51χρονος ιερέας να δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι πριν ή μετά τους πυροβολισμούς που του έριξε ο εραστής της.
Ωστόσο, ο έρωτας και το πάθος ανάμεσα στην σατανική γυναίκα και τον 40χρονο αγρότη κατέληξαν σε μίσος, με συνέπεια ο ένας να προσπαθεί να φορτώσει την ευθύνη για το φονικό στον άλλον.
Να σημειωθεί ότι η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε οικογενειακά προβλήματα, καθώς, όπως έλεγε, το θύμα φέρεται να είχε κάποιες στιγμές βίαιη συμπεριφορά απέναντί της.
Εις βάρος των δύο εραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.
Η απουσία από το σπίτι και το σχέδιο δολοφονίας
Η παπαδιά έφευγε συχνά από το σπίτι όπου ζούσε με τον άνδρα της και τα τρία παιδιά τους στα Πυρά Φωκίδας και πήγαινε στην Ηλεία με πρόφαση γραφειοκρατικές δουλειές που είχε να διεκπεραιώσει για την ταβέρνα που είχε στο όνομά της στα Πυρά.
Στο πατρικό της συναντούσε τις περισσότερες φορές τον εραστή της, στον οποίο έλεγε, όπως αναφέρεται από έγκυρη πηγή του "Ελεύθερου Τύπου" ότι οι σχέσεις της με τον κληρικό πήγαιναν τον τελευταίο καιρό από το κακό στο χειρότερο.
Αύριο Παρασκευή, στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου κληρικού στο Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας στο Μαρούσι.
Βρέθηκε το όπλο του άγριου φονικού
Ο δράστης είχε υποδείξει μια περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του φονικού, ότι εκεί δηλαδή πέταξε το όπλο μέσα σε μια δασωμένη λαγκαδιά.
Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο δράστης έριξε μια βολή με δωδεκάβολο φυσίγγι.
Τελικά οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας απέδωσαν καρπούς. Βρήκαν το όπλο του εγκλήματος ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο ο δράστης φέρεται να είχε λύσει και να είχε κρύψει μέσα σε πουρνάρια σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.
 Με αυτό το όπλο δικαιολογείται το ότι στο σώμα του ιερέα πίσω αριστερά στην πλάτη, το λαιμό και το κεφάλι υπήρχαν τουλάχιστον δώδεκα κακώσεις από τα βόλια.