Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παρουσία Κώστα Μπακογιάννη η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ένωση των Απανταχού Προυσιωτών στην Αθήνα


Σημαντική ήταν η προηγούμενη Κυριακή για την αθηναϊκή κοινότητα των Προυσιωτών, καθώς συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, για την κοπή της πίτας του 2013.
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ένωση Απανταχού Προυσιωτών προσκάλεσε τα μέλη και τους φίλους της να μοιραστούν μαζί τις ευχές για τον καινούριο χρόνο.
Ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κων/νος Μπακογιάννης, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Συνδέσμου των Μεγαλοχωριτών στο κέντρο της Αθήνας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Ν. Κουρκούτας, άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία του, όπου τόνισε τον ρόλο του συλλόγου για την διατήρηση των δεσμών μεταξύ των συμπατριωτών μας, μέσω ενίσχυσης της παράδοσης και συμμετοχής όλων. Επίσης, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ιδιαίτερου χώρου ανάδειξης της πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς του Προυσού, ο οποίος υπήρξε κέντρο γραμμάτων και εμπορίου με μεγάλη παράδοση στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Στα πλαίσια ανάδειξης της κληρονομιάς αυτής και της προβολής μιας οπτικής εποχών με πιο ανθρωπιστικά ήθη είναι και η πρωτοβουλία του συλλόγου για ανέγερση της προτομής του μεγάλου ευεργέτη του χωριού, Χριστοφόρου Κατσάμπα.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία των τοπικών ενώσεων στο σημερινό καθεστώς της αυτοδιοίκησης και τόνισε την αναγκαιότητα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Δήμων και συλλόγων για τη στήριξη των κοινοτήτων. Στην πρωτόγνωρη, για τα σύγχρονα δεδομένα της χώρας, απομάκρυνση του κράτους από τον προστατευτικό του ρόλο, η προσαρμογή και η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση και ευημερία των τοπικών κοινωνιών, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Τέλος, ανακοινώθηκε η διοργάνωση του ετησίου χορού των Προυσιωτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στον Προυσό, στον χώρο του πρώην Τουριστικού Περιπτέρου.
Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν και ιδιαιτέρως την πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών, κ. Μ. Καλλιάνη για την φιλοξενία, η οποία εντάσσεται στα νέα δεδομένα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των ευρυτανικών συλλόγων.