Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα - Καλλιόπη Κανακάκη


Και με τα μάτια μου το είδα το βίντεο στον ιστότοπο του Δήμου Καρπενησίου ,και με τα αυτιά μου άκουσα τα λεγόμενα του Αντιδήμαρχου κ. Κλεομένη Λάππα στο Σταρ Λαμίας  (10/3/13) και αντίστοιχο άρθρο διάβασα και φωτογραφίες είδα
σε τοπική εφημερίδα και πολλοί φίλοι και γνωστοί μου το επιβεβαίωσαν ότι το άκουσαν στο τοπικό ραδιόφωνο ή το διάβασαν στον τοπικό τύπο για την ίδρυση του κυνοκομείου στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου.
΄Οταν όμως το αναζήτησα στην πράξη για να μεταφέρω εκεί τέσσερα εγκαταλελειμμένα κουτάβια, διαπίστωσα....την ανυπαρξία του ή την μη λειτουργία του.
Σε πρώτη επικοινωνία με τον υπεύθυνο κ. Λάππα, με ενημέρωσε ότι χρησιμοποιήθηκε προσωρινά μόνο για τα επικίνδυνα αδέσποτα. Προφανώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, για να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες δημοτών που είχαν δεχτεί επιθέσεις αδέσποτων και είχε δημιουργηθεί αναστάτωση στην πόλη (Γενάρης 2013) έγινε όλη αυτή η προβολή της ίδρυσης κυνοκομείου.
Σε επόμενες επανηλλημένες προσπάθειες να επικοινωνήσω με τον κ. Λάππα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το θέμα, στάθηκε αδύνατο να μιλήσω μαζί του.
Και ερωτώ: υπάρχει ο χώρος και τα κλουβιά που είδα στο βίντεο και στη φωτογραφία;
Φίλε Κλεομένη, το πρόβλημα «αδέσποτα» είναι εμφανές στην πόλη μας και δεν λύνεται ούτε με ψεύτικες αγγελίες ούτε...με κρυφτούλι. Και προ παντός  δεν λύνεται με φόλες. Πολλά σκυλιά και γάτες και αδέσποτα και οικόσιτα βρήκαν βασανιστικό θάνατο από φόλα.
Δεν μας τιμά καθόλου η καταγγελία επισκέπτριας στην πόλη μας για τη σκυλίτσα που ψυχορραγούσε στην πλατεία (26/12/12) και...χαλούσε την εορταστική ατμόσφαιρα (adespoto.gr). Πολύ πιθανό παρόμοιες εικόνες να αντιμετωπίσουν ή να τρομάξουν από τις αγέλες των αδέσποτων οι ΄Αγγλοι τουρίστες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη μας και άλλοι που περιμένετε να έρθουν (αν φυσικά αληθεύουν και αυτές οι αγγελίες στις τοπικές εφημερίδες).
Για την αντιμετώπιση του προβήματος χρειάζεται διάλογος και καλή διάθεση και πίστεψέ με είμαστε πολλοί οι πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Είχες κάνει μια συγκέντρωση κάποτε...αλλά μέχρις εκεί. Θα σου πρότεινα να την επαναλάβεις για να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή.