Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τα σχόλια της εβδομάδας

*Επειδή όποιος γυρίζει, μυρίζει και όποιος ρωτάει  μαθαίνει έτσι και εμένα μου λύθηκε η απορία  για το μέγεθος της συγκέντρωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα στα γραφεία του κόμματος  με την κ. Γαζή.
Καταρχήν, όπως μου εκμυστηρεύτηκαν  δυο στελέχη  πήγαν μόνο και μόνο να της πουν ότι τα μέλη και οι φίλοι του  ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για αυτούς ή μόνο για τους πλούσιους? Και εάν το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα συντηρητικό κόμμα θα πρέπει να περιμένουν  για να γίνει ξανά κόμμα σοσιαλιστικών αξιών  ή να ψαχτούν για άλλους πολιτικούς χώρους?
   
*Ένας δε εξ αυτών προχώρησε πιο πέρα και ρώτησε ευθέως το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ήρθε από τα κεντρικά γιατί να θίξουν τα εργατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες  τόσων  χρόνων ? Ο ίδιος άνθρωπος είπε χαρακτηριστικά ότι για τον μισθό του ή την σύνταξη του να το καταλάβει . Το κράτος τα έδωσε κάποια εποχή που τα πράγματα πήγαιναν  καλά , τώρα δεν έχει, εντάξει ας κάνει περικοπές. Αλλά για τα εργασιακά και  εργατικά  υπήρχε λόγος  το Πασοκ  να συμπράττει με την Ν.Δ.  Απάντηση φυσικά δεν πήρε και έτσι κύριος έφυγε από την συγκέντρωση . Μάλλον κατάλαβε ότι αυτό είναι το σημερινό  ΠΑΣΟΚ οπότε καθένας κάνει τις επιλογές του. Ή συμβιβάζετε και μένει ή τα μπογαλάκια του και σε άλλες  παραλίες.

*Τα ψέματα έχουν κοντά πόδια λέει, ο θυμόσοφος λαός μας και μάλλον έχει απόλυτο δίκαιο. Θυμόσαστε πριν λίγους μήνες τον Βουλευτή του νομού μας  που κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ  ορκιζόταν ότι δεν θα ξαναψηφίσει  νέα μέτρα?  Ε λοιπόν  ήρθε  η ώρα και η στιγμή να το αποδείξει σε αυτήν την ψηφοφορία, διαφορετικά  θα δικαιούμαστε να ομιλούμε δια επίορκο βουλευτή.  Ο κύριος εάν ψηφίσει  Κοντογεώργος δεν θα  τηρήσει τον όρκο που έδωσε μέσω του τοπικού τύπου και  με την ψήφο του θα στείλει στην ανεργία χιλιάδες Έλληνες  (μερικούς  ίσως και δικαίως, αλλά τους περισσότερους αδίκως)  θα διατηρηθεί το χαράτσι στα ακίνητα  που έπρεπε να καταργηθεί,  αλλά  ακόμη πιο χειρότερα αυτό με την ψήφο του βουλευτή μας θα επεκταθεί   και στις καλύβες που έχουμε, στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια . Ακόμη σε αυτό το νομοσχέδιο προβλέπονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (που ήδη το ηλεκτρικό είναι πανάκριβο και οι περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν) ρυθμίσεις  οφειλών σε εφορίες και ταμεία (αλήθεια ποιος μπορεί  τα σημερινά  για να κάνει και  ρυθμίσεις στα παλιά) κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες στο τμήμα εσόδων και κάποιες  ρυθμίσεις δανείων που αφορούν  ελάχιστους. Ακόμη προβλέπεται άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων  και  λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.  Μπορεί κ. Κοντογεώργο  οι άλλοι  να βαπτίζουν το ψάρι κρέας  και να τους πιστεύουν, αλλά εμείς εδώ, το μόνο ψάρι που τρώμε είναι το ψαρονέφρι, δεν μπορείτε να μας ξεγελάσετε. ΑΥΤΑ ΜΕΥΘΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕΧΤΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΗΝ  ΓΙΝΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΟΡΚΟΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ  ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΡΚΙΣΤΙΚΑΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ……

*Διάταγμα του Δημάρχου Αγράφων μας λέει ότι μην διανοηθείτε ποτέ και βάλετε υποψηφιότητα  με αντίπαλο συνδυασμό, εάν ο αδελφός σας εργάζεται   σε υπηρεσία που μπορεί μετά  ο Δήμαρχος να έχει κάποια επαφή. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του Δημάρχου ειδικότερα εάν κατάγεστε και από τον πρώην Δήμο  Απεραντίων. Την Κυριακή  πάντως στο έκτακτο  συμβούλιο απουσίαζε ( εάν κάποιος γνωρίζει το λόγο ας με ενημερώσει ). Τι έγινε και ποιοι ευθύνονται που  κατά πάσα πιθανότητα θα χαθούν γύρω στα 150.000 ευρώ ειδικά σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν τον γνωρίζω. Εκείνο που ξέρω  είναι ότι εάν ο Δήμος ήταν οργανωμένος,  δεν θα  ερχόταν σε έκτακτο συμβούλιο το  θέμα,  αλλά θα υπήρχε ο χρόνος, ώστε οι υπάλληλοι  σε συνεργασία με τους πολιτικούς προϊστάμενους να οργανώσουν  την αποδοχή του προγράμματος και να μην ψάχνουν ποιος πήγε στα μελίσσια του, ποιος μένει μακριά ,ποιος έχει δουλειά και ποιος απλά δεν γουστάρει  να παραβρεθεί στο συμβούλιο, γιατί απλά έφυγε από Αντιδήμαρχος.  Εκεί στο Δήμο Αγράφων, ο καθένας κάνει ότι θέλει  και κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Τι θα παραδώσουν στην επόμενη αρχή ? Μόνο συντρίμμια.   Για μελέτη έργου (όπως βρήκαν) ούτε κουβέντα. Τουλάχιστον ας ασχοληθούν με τις βασικές λειτουργίες και ας αφήσουν τα δύσκολα για τους επόμενους.

*Πολλά σενάρια για το Δήμο Αγράφων  ακούγονται  όχι τόσο για τις υποψηφιότητες για τις εκλογές  όσο για τις προσεχείς ημέρες . Λέτε να ξέρουν κάτι και εγώ να μην το έμαθα; Πάντως σύντομα θα ενημερωθώ από ασφαλείς πηγές και θα σας ενημερώσω. Ως τότε υπομονή. Κάθε πράμα στον καιρό του…..