Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ξεκίνησαν οι εργασίες στο δεύτερο τμήμα Κλειστή η Ζηνοπούλου

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, οι εργασίες στο δεύτερο και πιο κρίσιμο κομμάτι της ανάπλασης στο Κέντρο του Καρπενησίου. Η Ζηνοπούλου, ο κεντρικότερος δρόμος του Καρπενησίου, παραδόθηκε στα «χέρια» των μηχανικών και των μηχανημάτων, ούτως ώστε να αρχίσουν οι εργασίες και να αλλάξει κυριολεκτικά πρόσωπο το κέντρο της πόλης.
Αν και με την έναρξη των εργασιών,
«πάγωσε» η κίνηση και έγιναν ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο από τους καταστηματάρχες, όσο και από τους κατοίκους, ο ίδιος ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε κατανόηση και υπομονή, ενώ τους τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την πρόοδο του έργου.
Το τμήμα της Ζηνοπούλου είναι το δεύτερο μέρος της ανάπλασης που γίνεται, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου που αφορούσε το κομμάτι από τον ΟΤΕ έως την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη, σε πρώτο μέρος οι εργασίες ξεκίνησαν από το ύψος της πλατείας έως τον Ι.Ν. της Παναγίας. 
Αρχικά, σ’ αυτό το κομμάτι θα γίνουν οι υπόγειες εργασίες που αφορούν τα δίκτυα, την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και την εγκατάσταση του συστήματος της γεωθερμίας.
Όσον αφορά την κυκλοφορία, η Ζηνοπούλου θα παραμείνει κλειστεί έως την ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία υπολογίζεται γύρω στα μέσα του καλοκαιριού.
Κατά τη διάρκεια όμως που οι εργασίες θα προχωρούν στο τμήμα από την πλατεία έως την Παναγία, τα οχήματα θα μπορούν τα διέρχονται από το πεζόδρομο του Κοσμά Αιτωλού, ο οποίος δόθηκε στην κυκλοφορία και θα κατευθύνονται με μόνη πορεία προς τον κόμβο. Στη συνέχεια όμως που οι εργασίες θα προχωρήσουν από την Παναγία έως τον κόμβο ο δρόμος θα κλείσει τελείως.
Παρόλα αυτά, αλλαγές έχουν γίνει και στην οδό Αθ. Καρπενησιώτη, η οποία έγινε όλη άνοδος, εκτός από το κομμάτι που αφορά τη διασταύρωση προς τα ΕΛΤΑ έως το τέρμα της Αθ. Καρπενησιώτη (Αγ. Ευρυτάνες), το οποίο θα είναι διπλής κατεύθυνσης.
Κυκλοφοριακή ρύθμιση θα γίνει και στην πλατεία όπου τα οχήματα που θα ανεβαίνουν πλέον την Καρπενησιώτη θα κινούνται μόνο αριστερά, ενώ τα οχήματα που θα κατεβαίνουν από το πάρκινγκ του ΚΤΕΛ θα κινούνται μόνο δεξιά.
Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλιότερο σχετικό ρεπορτάζ, η ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του κέντρου της ευρυτανικής πρωτεύουσας, στοχεύει στην ενδυνάμωση των χρήσεων, τον εκσυγχρονισμό, την ποιοτική - αισθητική αναβάθμιση, πάντοτε στα ευρύτερα πλαίσια της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της προτεραιότητας στον πεζό και τον ποδηλάτη. Τα προβλεπόμενα έργα θα αλλάξουν την όψη στο κέντρο της πόλης και η διακίνηση των δημοτών στην περιοχή θα γίνεται πιο άνετα, αφού αναμένεται να υπάρξουν και τέτοιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα κάνουν τη ζωή των Ευρυτάνων πιο εύκολη.
Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης προβλέπει έργα ανάπλασης και δημιουργίας σε τρεις κεντρικές οδούς του Καρπενησίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Ζηνοπούλου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, στις οποίες όπως ξέρουμε θα γίνει η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η διάστρωση των οδών με γρανιτένιους κυβόλιθους, δενδροφυτεύσεις και άλλα. Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.