Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο λεβέντης δήμαρχος Δεν άντεξε η καρδιά του Κώστα Καράνη

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε στην Χρύσω και σε όλη την Ευρυτανία, η είδηση του χαμού του πρώην Δημάρχου Βίνιανης Κώστα Καράνη. Ο εκλιπών, «έφυγε» την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, το βράδυ, προδομένος από την καρδιά του, στο σπίτι του στο χωριό, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Ο Κώστας υπήρξε ένας σπουδαίος συντοπίτης, ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής και πάνω απ΄ όλα ένας γνήσιος πατριώτης και καλός χριστιανός.  Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ζούσε στην Χρύσω με την πολυσέβαστη μητέρα του και εργάζονταν στα ΕΛΤΑ, ως ταχυδρόμος, με έδρα το Κερασοχώρι.
Μέσα από την εργασία του και κυρίως λόγω του αδαμάντινου χαρακτήρα του, έτυχε ξεχωριστής εκτίμησης από τους κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους στα περισσότερα χωριά είχε καθημερινή επαφή. Ο Κώστας δεν ήταν μόνο ο ταχυδρόμος που εξυπηρετούσε τους συντοπίτες του, παραδίδοντας τις συντάξεις και τα γράμματα, ήταν ο άνθρωπος εκείνος που μοίραζε χαρά και χαμόγελο σε όποιο χωριό και να πήγαινε.
Η καλή σχέση που είχε με τον κόσμο και το μεράκι του για προσφορά στη γενέθλια γη, τον οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου. Έτσι έθεσε  υποψηφιότητα ως Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Βίνιανης και εξελέγη για 2 μάλιστα συνεχόμενες τετραετίες. Και από αυτό το μετερίζι ο ακούραστος Κώστας προσέφερε έργο σημαντικό, αγωνιζόμενος για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών του και για την εν γένει ανάπτυξη της περιοχής.
Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον Ι.Ν. της Παναγίας στη Χρυσώ, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσωπικότητα και το ήθος του εκλιπόντος, καθώς και ιερείς της περιοχής, ενώ επικήδειο λόγο εκφώνησαν, βαθύτατα συγκινημένοι, τόσο ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, επιστήθιος φίλος του αείμνηστου Κώστα, όσο και ο συνάδελφός του στην Τ.Α και παλιός συμμαθητής του, πρώην Δήμαρχος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός.
Να ευχηθούμε όπως ο πανάγαθος Θεός αναπαύσει τη ψυχή του και δώσει στην καλή του μανούλα και την αδελφή του, κουράγιο και υπομονή.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΚΩΣΤΑ