Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ένας Πολιτιστικός Σύλλογος στόλισμα

Πλούσια η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου στις γιορτές χειμώνα που διοργανώνει ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΚΕΠΑΔΗΚ. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 η παιδική ομάδα θεάτρου παρουσίασε τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου δημοτικού σχολείου Καρπενησίου.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τα παιδιά (ηλικίας 7-14 ετών) ερμήνευσαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τη θεατρική διασκευή του πασίγνωστου μυθιστορήματος και κέρδισαν δίκαια το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Η ιστορία πραγματεύεται την ιδεολογική και ηθική μεταστροφή του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος μετά από μια νύχτα γεμάτη μεταφυσικές συναντήσεις, μετατρέπεται στον μεγαλύτερο ευεργέτη και φιλάνθρωπο της πόλης του. Τη σκηνοθεσία του έργου είχε αναλάβει η κα Βασιλική Σταμάτη, φιλόλογος και μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.
Οι πρωταγωνιστές αλφαβητικά: Ανδρεάκης Δημήτρης (άντρας της Μπελ-Φτωχός), Ηλιόπουλος Διονύσης (Σκρουτζ), Ηλιόπουλος Νικόλαος (Παιδί Κρατσιτ), Καραγκούνης Ιωάννης (Σκρουτζ), Κατή Ειρήνη (Μπελ- Κυρια Πουλ), Καψάλη Βασιλική (Μικρός Τιμ), Μαραγούσιας Κωνσταντίνος (Κρατσιτ), Μπακόλας Κωνσταντίνος (Φρεντ –Πατέρας Σκρουτζ), Μπομποτσιάρη Έλενα (Σκρουτζ Παιδί -Πήτερ- Φτωχιά Γυναίκα), Νούλα Ειρήνη (1ο Πνεύμα ), Νούλα Θάλεια (Κα Χάτινγκ - Φαν), Νούλα Χριστίνα (Γυναίκα Φρεντ), Οικονόμου Βασιλική (Τζεϋκομπ Μάρλεϋ - 3ο Πνεύμα), Σαλαγιάννης Μάριος (Σκρουτζ Νεαρός), Τασιου Παναγιώτα (2ο Πνεύμα), Τσάκνης Νικόλαος (Κος Φεζιγουϊκ) και Φέγγου Κωνσταντίνα (Γυναίκα Κρατσιτ).
Η Βασιλική Σταμάτη και ο Γιώργος Τσιώλης επιμελήθηκαν τα σκηνικά, την επιμέλεια της μουσικής ανέλαβε ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος, τη ρύθμιση του ήχου η Μαρία Βουτσέλη και τον φωτισμό ο Γιώργος Τσιώλης. Μετά την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης ακολούθησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από χορωδίες μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Πουλοπούλου και του Αναστάσιου Ηλιόπουλου.
Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου σε συνεργασία με την σχολή βυζαντινής μουσικής και τη σχολή εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου παρουσίασαν κάλαντα δωδεκαημέρου και χορούς απ’όλη την Ελλάδα κερδίζοντας τις εντυπώσεις των θεατών που γέμισαν  την αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου. Την επιμέλεια των χορών είχαν οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου Κα Λάππα Δήμητρα, Κα Ζαρκάδα Κατερίνα και ο Κος Χαλκιάς Ιωάννης ενώ υπεύθυνος της χορωδίας ήταν ο καθηγητής μουσικής ο Κος Ηλιόπουλος Αναστάσιος τον οποίο βράβευσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου για την αφιλοκερδή προσφορά του. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Κος Σουλιώτης Νικόλαος. Τέλος  το ΔΣ  του Πολιτιστικού Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει τους Κο Κοντοπάνο Κωνσταντίνο, Κο Κακούρα Αντρέα  και την Κα Τσούκα Κατερίνα  καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές του Συλλόγου που βοήθησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράσταση.