Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

* Μέχρι και ο φίλος μου ο Πρόεδρος των απανταχού φίλων της ξάπλας, ήταν έτοιμος να στείλει έγγραφο διαμαρτυρία για το Αιολικό στα Κοκκάλια.
Τόσο πολύ ενδιαφέρον που ανησύχησα πραγματικά για την τύχη του αισχρού αυτού έργου. Φίλες και φίλοι πέρα από την δασκάλα και 2-3 σοβαρούς παράγοντες που ασχολήθηκαν δυναμικά με το θέμα αυτό, οι υπόλοιποι μπήκαν στην υπόθεση τώρα γιατί απλά τους βολεύει το … δρομολόγιο. Είναι λυπηρό πάντως για την υπόθεση αυτή να μην υπάρχει αντίδραση από τον Βουλευτή του Νομού αλλά και από κάποιους που μπορούν να βάλουν stop στο μέγα αυτό ζήτημα. Ωστόσο αδέλφια στενοχωρούμε γιατί άπαντες ασχολούνται πλέον νυχθημερόν με το Αιολικό στα Κοκκάλια και για το άλλο τέρας που ετοιμάζουν στην λίμνη Κρεμαστών δεν ακούγεται τίποτε. Βέβαια για να μην αδικήσω και κάποιους που έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για το Αιολικό της Επισκοπής, όπως ο Τέρενς Κουίκ με τον Κώστα Μπακόλα, ο Θωμάς Κώτσιας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου. Όμως και με το Αιολικό στην Επισκοπή θα δημιουργηθεί πρόβλημα καθότι το Αιολικό αυτός τέρας που θέλουν να εγκαταστήσουν πάνω από τα σπίτια του χωριού, θα ξεκινήσει από τη λίμνη, θα διαβεί το Κεράσοβο, θα περάσει καταμεσής στα Άγραφα και θα γύρει στη «Νιάλα». Ας το ξανασκεφτούν άπαντες τι έγκλημα ετοιμάζουν και στην Επισκοπή και ας αντιδράσουν ανάλογα και οι παράγοντες του Δήμου Αγράφων. 

*Πολύς ο λόγος τελευταία για την κ. Μαρία Ρεπούση βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, που φέρεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ των Βουλευτών που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό. Έτσι είναι αυτά. Βλέπεται αδέλφια η εν λόγω κυρία έδωσε μάχες για την Ελλάδα και την παιδεία και επομένως άξιος είναι ο μισθός της. Κρίμα που στην Ελληνική Βουλή μπαίνουν τέτοιοι άνθρωποι με μόλις 1000 ψήφους. Ας τρέξει λοιπόν η κυρία να μαζέψει τα υπάρχοντά της και ας μας αφήσει ήσυχους.

*Προ των πυλών βρίσκεται η δημιουργία μια νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Καρπενησίου στις εκλογές του Μαΐου. Όπως πληροφορήθηκα στη νέα αυτή Δημοτική Κίνηση συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες και πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον Δήμο. ΙΔΩΜΕΝ.
*Πολλά και διάφορα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τα προβλήματα στην Δάφνη Ευρυτανίας. Πέρα από την έλλειψη βασικών υποδομών που κάνει την ζωή δύσκολη των κατοίκων, μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με το εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού που είναι απαράδεκτο, λόγω εγκατάλειψης του έργου από τον εργολάβο. Δικαιολογημένα τα παράπονα του Προέδρου του χωριού, γιατί μίλησε με στοιχεία και ντοκουμέντα και επιεικώς απαράδεκτοι όσοι προσπάθησαν αν εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Ο νοών νοείτο.

*Μη χάσετε σήμερα η προβολή της εκπομπής του Alhpa για τα  Άγραφα. Σήμερα λοιπόν  Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 23:45, η πυξίδα της εκπομπής «60’ Ελλάδα» οδηγεί τον Νίκο Μάνεση στα χωριά των Αγράφων, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Ένα μοναδικό ρεπορτάζ – αφιέρωμα στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων και στους ξωμάχους κατοίκους αυτής της περιοχής.

*Ο Πάνος Γκορόγιας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Αγράφων και κάποιοι είπαν τα δικά τους για την κίνηση αυτή. Δεν ξέρω τι θα κάνει και ποιους έχει δίπλα του ο Προϊστάμενος, ξέρω όμως καλά ότι οι Αγραφιώτες αναζητούν νέα πρόσωπα και άφθαρτα για τον Δήμο, καθότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθος επιλογές. Στις επόμενες μέρες που θα ανακοινωθούν τα ονόματα που στηρίζουν τον Πάνο Γκορόγια θα ξεκαθαρίσουν πολλά.

*Και για να μη σας τρομάξω. Να είστε έτοιμοι γιατί την άλλη εβδομάδα θα έχουμε νέα υποψηφιότητα που θα κάνει αίσθηση !!!